Rytuał

The Rite
2011
6,7 124 tys. ocen
6,7 10 1 124036
5,1 17 krytyków
Rytuał
powrót do forum filmu Rytuał

!!!!!

ocenił(a) film na 9

Nie wiem jak możecie mówić, że był ,,średni"!!!!!!!!!

Annodomini

Z reguly, jak cos nie jest ani slabe, ani dobre, to jest srednie. Dziwne, nie? o_O

ocenił(a) film na 9
suaweq

Chodzi mi o to, że nie mogę uwierzyć, że dla prawie wszystkich ten film jest ŚREDNI. Dla mnie był świetny.

Annodomini

spoko, wg mnie (i nie tylko) jest naprawdę dobry :))

ocenił(a) film na 6
Annodomini

Hmm...a może po prostu MUSISZ uwierzyć, że tak jest! :-) Film jest ŚREDNI i dziwi mnie to, że ktoś uznaje go za produkcję świetną! ;-)

ocenił(a) film na 9
Teddy_6

No może po prostu dlatego, że to mój pierwszy film o egzorcyzmach i mi się bardzo podobało. :) Mam nadzieję, że w twojej wpyowiedzi nie było ukryte nic wrednego.

ocenił(a) film na 6
Annodomini

Sam piszesz, że to Twój pierwszy film o egzorcyzmach. Oceniam go na tle innych i jest średni.

ocenił(a) film na 9
Kaiser_3

sama ;)

ocenił(a) film na 6
Annodomini

OK. Przepraszam.

ocenił(a) film na 9
Kaiser_3

Ten film nie jest tyle o egzorcyznach, co o braku wiary młodego diakona. Cały ten egzorcyzm mimo iż jest rzeczą ważną stanowi tylko tło w obserwacji przemiany wewnętrznej wątpiącego człowieka. Zgadzam się że pod kontem filmów o egzorcyzmach wypada średnio, natomiast jako dramat psychologiczny jest całkiem dobry. Dla tego sądzę że porównywanie Rytuału do Egzorcysty czy Emily Rose jest nie na miejscu, ponieważ nie jest to typowy film grozy,