Osoby które uważają egzorcyzmy i całą tę historię katolicką z diabłem za głupotę wg mnie nie powinny tego oglądać z perspektywy wytykania katolikom że to brednie itd, tylko z perspektywy jakości filmu. Ten film nikogo nie nawróci, nikogo nie zaskoczy.
Osobiście uważam że jest przyzwoicie zrobiony, ale niektóre motywy są sprzeczne takie jak np. odprawianie egzorcyzmu przez osoby duchowne (pod koniec filmu). Oczywiście to jest film i trzeba na niego patrzeć z przymrużeniem oka.
Bardzo uważnie czytam opinie wszystkich i każdy ma swój gust, swoją rację, ale wypowiedzy typu "syfny film" czy "ci aktorzy nie powinni grać w takich głupich filmach" bez uzasadnienia są bezsensowne więc prosiłbym argumentować swoje wypowiedzi.
Podsumowując: Polecam ten film zdecydowanie osobą które mówiąc wporst - wierzę. Prosze się nie spodziewać horroru, rozlewu krwi.
A jaka jest wasza opinia. Czy uważacie że filmy tego typu mogą w ogóle jakkolwiek zdobyć plusy u osób z fanatycznym statusem "jestem niewierzący, diabeł to wymysł, a komu się to podoba to jest głupi. Przypominam że to FILM więc dużo tu motywów wplecionych na potrzeby atrakcyjności.
Pozdrawiam wszystkich :)