Rytuał

The Rite
2011
6,7 124 tys. ocen
6,7 10 1 124038
5,1 17 krytyków
Rytuał
powrót do forum filmu Rytuał

Warto go zobaczyć? Lubię filmy o takiej tematyce. Widziałam już "Emily Rose", "Ostatni Egzorcyzm", "Egzorcysta","Egz. Początek", "Dorothy Hills" A największe wrażenie zrobiły na mnie: "Egzorcyzmy Emily Rose", i "Egzorcysta" reszta średniooo. :/

Czy "Rytuał" jest na poziomie tych dwóch - (Emily, Egzorcysta), czy tych pozostałych?

Ivaa

Nie warto. Niestety cienki scenariusz i cieńka reżyseria. Nawet Antony Hopkins nie był w stanie poratować tego filmu.
W "chcę obejrzeć" dałem 5 gwiazdek tej produkcji, byłem naprawdę podekscytowany gdy odpaliłem film na komputerze troszkę przed półnącą bedąc sam w domu.
Reżyser budował napięcie powoli ale konsenkwentnie gdy nagle wszystko się spier*** w finalnym rytuale. Scenariusz w tym momencie okazał się bardziej kiczowaty niż zdjęcie prezydenta Kwaśniewskiego w złotej ramce na ścianie oklejonej tapetą z lat 80'.

Podsumowując, film w ogóle nie straszny, nie fajny, żadnych smaczków, czy efektów specjalnych. Trzeba się ekstremalnie nudzić, żeby takie coś oglądać :(
Po "Egzorcyzmach Emili Rose" ten film nie robi żadnego wrażenia.

niemy_apostol

Dzięki - niemy_apostol za szybką odpowiedz. Pozdrawiam