Rytuał

The Rite
2011
6,7 124 tys. ocen
6,7 10 1 124036
5,1 17 krytyków
Rytuał
powrót do forum filmu Rytuał

Filmy na faktach

ocenił(a) film na 6

Witam, film dla mnie komediowy może dlatego że jestem niewierzący a być może dlatego iż ten temat mam oklepany , mam sąsiadkę z takimi właśnie zaburzeniami okropna choroba. Moją irytacje wzbudza cykl po tytułem historia prawdziwa , mamy odbierać film z perspektywy może i mnie to spotka troszkę śmieszne , jednak sam film oceniłem pozytywnie rozbawił mnie a niektóre dialogi nawet mi się podobały .Pozdr

ocenił(a) film na 8
Matowy

Przypuszczam, że gdyby nie fakt, że film jest na faktach nie oceniłabym go tak wysoko, ale wart obejrzenia. Sądzę, że niewierzący mogą oceniać go bardzo nisko. Dziwi mnie tylko, że Kościół zgodził się na taką publikację. Robili wielkie halo przy Kod da Vinci a to przeszło bez większych problemów.

ocenił(a) film na 6
Izihella

Witam, zwróć szczególną uwagę na fakt iż film przedstawia Kościół w pozytywnym świetle, jako jedyną tarcze chroniącą nas przed siłami o których się nawet fizjologom nie śniło, więc czemu by mieli protestować? może się nawet ktoś nawróci a może przewróci sam nie wiem. Pewne metody są ponadczasowe może troszkę ewoluują ale w gruncie rzeczy przynoszą taki sam efekt , strach przed tym czymś skutecznie działa, twórcy filmu o tym doskonale wiedzą ale nie oni pierwsi koncept powstał znacznie wcześniej :).

Matowy

"jedyną tarcze chroniącą nas przed siłami o których się nawet fizjologom nie śniło". Ferdek? :)

ocenił(a) film na 6
kujin

Fakt Ferdek :)