Rytuał

The Rite
2011
6,7 124 tys. ocen
6,7 10 1 124036
5,1 17 krytyków
Rytuał
powrót do forum filmu Rytuał

Gorąco polecam

ocenił(a) film na 8

Jeden z lepszych horrorów ostatnich lat.

ocenił(a) film na 5
stona24

A ja napiszę tak.
To mógł być jeden z najlepszych horrorów ostatnich kilku lat i mógłby tematem egzorcyzmów przebić nawet ''Egzorcyzmy Emily Rose'' lecz prawda jest taka ,iż do pięt nawet tamtemu filmowi nie dorasta. Szkoda bo obsada świetna a motyw egzorcyzmów jest dosyć ciekawy i tajemniczy. Oczywiście jest też kilka pozytywnych momentów ,ale dla mnie na obecną chwilę tylko 5/10.

ocenił(a) film na 8
djrav77

Jak dla mnie ocena filmu 8/10... Bardzo dobry film, ciekawie pokazane "egzorcyzmy" ojca Lukasa i niedowiarstwo młodego księdza, jednak sam uwierzył i wygnał że tak powiem "Szatan" jednak jak na 2011 rok film o egzorcyzmach, księżach etc, jeden z lepszych;) Polecam

ocenił(a) film na 7
djrav77

Daj spokój. Egzorcyzmy Emily Rose były strasznie nudne. Ten film też nie był szczególnie "straszny". Ot taki tam filmik. Ale jednak coś sprawiło, że bardzo przyjemnie mi się go oglądało. Gra aktorska nie zachwycała, bo poza Hopkinsem to była porażka. Motywy też były płytkie i nic nie wnoszące. A co mnie najbardziej zdenerwowało, to to że w całym Watykanie jest DWÓCH egzorcystów! Ale tak jak mówiłem całkiem przyjemnie się oglądało ten film więc dam 6.