Rytuał

The Rite
2011
6,7 124 tys. ocen
6,7 10 1 124036
5,1 17 krytyków
Rytuał
powrót do forum filmu Rytuał

Przyznam się, że napaliłem się na ten film jak szczerbaty na herbatniki a tu…tak naprawdę wszechobecna…NUDA!!! :-( Ja rozumiem, że filmy tego typu to nie filmy akcji ale ta pradukcja jest po prostu NUDNA i gdyby nie Hopkins film byłby totalną porażką! :-( Główny bohater jest taki niemrawy, że po pewnym czasie zaczyna irytować “jak diabli”, film jest pełen niedociągnięć (ale o tym to wypowiedzieli się już koledzy w innym poście!) :-) Lubię tematykę egzorcyzmów ale naprawdę były już znacznie ciekawsze produkcje i powtórzę, że gdyby nie Mistrz Hopkins to film zapewne przeszedłby niezauważony i pojawił się dopiero na DVD! Ja niestety się zawiodłem i tym którzy chcieli ten film zobaczyć na dużym ekranie proponuję poczekać jednak na DVD bo zwyczajnie szkoda wydawać 24 pln.(Silver w Łodzi) ;-) Pozdrawiam! Teddy

ocenił(a) film na 8
Teddy_6

Na pewno nie nazwałabym tego filmu nudnym. Nie jest to arcydzieło, ale bardzo dobra produkcja. Ogląda się bardzo dobrze, akcja jest wartka. Pierwsza część filmu jest wolniejsza, ale właśnie ona podobała mi się bardziej. Co do niedociągnięć, nie było ich znowu tak dużo, całość była spójna i rozsądna. Moim zdaniem brakowało jedynie jeszcze jakiegoś przypadku opętania. Była tylko Rosaria i chłopiec. Mogli pokazać coś jeszcze.
Oczywiście mistrz Hopkins rewelacyjny!

ocenił(a) film na 7
Teddy_6

Spróbuj iść na Jak zostać królem jak na film wojenny lub film akcji. Myślę Teddy że też się zawiedziesz. Nierozumienie tematyki w tych dyskusjach nasuwa wniosek że widz jest coraz bardziej "szczerbaty"w myśleniu