Rytuał

The Rite
2011
6,7 124 tys. ocen
6,7 10 1 124036
5,1 17 krytyków
Rytuał
powrót do forum filmu Rytuał

najlepsza z całego filmu jest "charakteryzacja" i gra Hopkinsa po opętaniu.

ocenił(a) film na 7
lobo_2

Nie mówię, że była zła, ale nieco zaleciało Lecterem. Wrażenie, że "to już było"...

ocenił(a) film na 6
Exebeche

SPOILER: Dla mnie w ogóle ten wątek był bez sensu, gościu w ciągu sekundy dostałem takie power-up'a wiary że rozkazywał jednemu z Arcydiabłów .. Nie podobało mi się to, niby jest wytłumaczenie że on całkiem odzyskał wiarę a Hopkins latał na granicy z Ateizmem i tu ta różnica efektu egzorcyzmu, jednak wciąż... Trochę za bardzo go przekoksili w ostatniej walce :/ No ale, ode mnie 7, ze względu na to że według mnie to jeden z ciekawszych horrorów jakie widziałem... Ciekawszych, nie lepszych czy straszniejszych.

ocenił(a) film na 8
Zakerr

Wiadomo, że pewne rzeczy trzeba przekoloryzować na rzecz filmu (w innym wypadku wszyscy by pisali, że to co obejrzeli jest jedną wielką nudą). Moim zdaniem nie ma sensu sięgać po taki film oczekując super efektów, walki z szatanem na poziomie "Gwiezdnych wojen". Egzorcyzmy oraz szatan (jego istnienie lub nieistnienie) ciekawią większość ludzi, cieszę się, że powstał film przybliżający w sposób prawdziwy temat. Ja daję 8/10 : oparte na prawdziwych faktach, bez amerykańskiego przesadyzmu. " Dla mnie w ogóle ten wątek był bez sensu, gościu w ciągu sekundy dostałem takie power-up'a wiary że rozkazywał jednemu z Arcydiabłów" - warto byłoby sięgnąć po więcej informacji, ja na pewno tak zrobię.