PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=286244}

Słaby punkt

Fracture
2007
7,6 166 tys. ocen
7,6 10 1 166047
6,5 44 krytyków
Słaby punkt
powrót do forum filmu Słaby punkt

Zastanawia mnie jedno, dlaczego on został oskarżony o zabicie zony. W prawie amerykańskim z tego, co wiem jest to, że nie można skarżyć osoby dwa razy za tą samą zbrodnie wiec nawet jak prokurator zdobył dowody nie mógł go oskarżyć o usiłowanie zabójstwa swojej żony. Dlatego został zatrzymany pod zarzutem zabójstwa tylko jedno mnie tu właśnie zastanawia on nie zabił swojej żony a przynajmniej nie niezgodnie z prawem (bo jako pewnie prawny opiekun miał prawo odłączyć ja od aparatury) więc prokurator nie miał żadnych podstaw do rozpoczęcia dochodzenia w sprawie zabójstwa. No chyba ze przyjąć ze następstwem tego postrzału była później śmierć jego żony, ale według mnie następstwem tego była śpiączka (czy coś w tym stylu) a śmierć wynikała z czegoś innego i nie miała związku. No ale może się wszystko tam zgadza a ja po prostu tylko nie skumałem :)

Film dobry daje 7,5/10

ocenił(a) film na 7
radek7

cytat z innego filmweb maniaka ;-)

źle to interpretujesz, odłączenie żony nie było przestępstwem i nie za to był sądzony po raz drugi
- strzelił do żony, została ranna więc został oskarżony o usiłowanie zabójstwa z czego się wywinął
- jednak, gdy żonę odłączył oznaczało to, że jego strzał doprowadził do śmierci żony i tym razem został oskarżony o zabójstwo, inna klasyfikacja tego samego czynu

Costradeus

Możliwe, że to tak jest, tylko mi się po prostu wydaje że jak by ona leżąc w tym szpitalu zmarła na skutek obrażeń odniesionych po postrzale to wtedy podchodziło by to zmiany klasyfikacji czynu a ona zmarła tylko dlatego ze ją odłączyli od aparatury. Chociaż pewnie tak jest, że zmarła dlatego ze ją odłączyli bo była w takim stanie a była w takim stanie bo ja postrzeli i dlatego :) ale to by świadczyło że nie był za bardzo inteligentny bo nie przewidział ze odłączając żone zmieni klasyfikacje czynu, chociaż na samym początku nie sprawdził czy ją zabił na pewno więc wszystko możliwe :)

ocenił(a) film na 7
radek7

no właśnie, tu niby ten smaczek ma polegać na tym, że się ten pierwszy proces kończy i nie mogą mu podczas niego nic udowodnić bo nie mają broni.

ocenił(a) film na 8
Costradeus

wywinął się z oskarżenia o usiłowanie zabójstwa, ale jego strzał doprowadził ją do śpiączki, która odłączył, więc można powiedzieć, że przyczyną śmierci były powikłania postrzałowe i wtedy prokurator mógł mu wytoczyć kolejną sprawę tym razem za zabójstwo.