PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=286244}

Słaby punkt

Fracture
2007
7,6 166 tys. ocen
7,6 10 1 166027
6,5 44 krytyków
Słaby punkt
powrót do forum filmu Słaby punkt

j/w! SUPER FILM! WCIAGA OD SAMEGO POCZATKU! NIEROZREKLAMOWANY FILM A ŚWIETNY!!!!!!!!!!!!! POLECAM!!!!

UWAGA DALEJ SPOILER!!!

Jedynie co mi sie nie zgadzalo w tym filmie to koncówka. Jak mogl zostac oskarzony oto, ze na mocy prawa odlaczyl żonę od respiratora? Przeciez mial do tego pelne prawo, to jak mogl zostac oskarzony o morderstwo - odlaczenie od respir. nie jest morderstwem - zwlaszcza ze tego dokonali lekarze, a nie on heh ^.^!!! :-/ :-/ moze sie myle???
No ale to tylko taki fant w tym filmie zeby byl HAPPY END chyba...
Mam racje czy nie? ;/

Poznaj_Rzeznika

Bez przesady - 10/10 ??? Hopkins zagrał po prostu siebie rodem z Milczenia Owiec, choć tam był o niebo lepszy, a Gosling formę pokazał w Half Nelson - w tym filmie zagrał "tylko" przyzwoicie. Sam film jest spoko, ciekawe zakończenie.

ocenił(a) film na 9
Poznaj_Rzeznika

Hopkins nie zostal oskarzony o odlaczenie pacjentki od respiratora!!!
Prokurator szukal podstaw do wznowienia postepowania,aby ponownie oskarzyc o usilowanie zabojstwa-
strzal w glowe,gdyz chcial przedstawic nowe dowody,ktore odkryl dopiero po zwolnieniu sprawcy z aresztu.
Ta podstawe dala mu smierc zony Hopkinsa (ktora w trakcie pierwszego procesu jeszcze zyla podtrzymywana
za pomoca urzadzen),co zmienilo kwalifikacje prawna czynu.
Nie widze zadnych niescislosci :))
pozdro

kesus

On nie został oskarżony o usiłowanie zabójstwa lecz o ZABÓJSTWO, a to trochę zmienia postać rzeczy. Musiałeś widocznie coś przeoczyć - było wyraźnie powiedziane iż nie można sądzić za ten sam czyn dwukrotnie. Wydaje mi się, że "poznaj rzeźnika" ma racje i końcówka jest już trochę naciągnięta na potrzeby "wygranej dobra ze złem". Jeśli chodzi natomiast o ocenę filmy to daje 7/10 DOBRY FILM.

Demisn

Kesus i Demisn

MOZE TAK NAUCZYCIE SIĘ PISAĆ S P O J L E R !!! ???

dzieki

dia8el

Przepraszam bardzo lecz jestem tu nowy i nawet jeszcze nie wiem jak się edytuje komenta... a chciałem właśnie to poprawić...

dia8el

Zastanów się, słowo "spoiler" nie pochodzi od owiewki np. na samochodzie tj. SPOJLERA tylko od ang. "to spoil" czyli "niszczyć", "odkrywać". Spolszczone "spoiler" jest jak najbardziej w porządku mądralo! Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 4
Poznaj_Rzeznika

przeciez ten film to porazka na calej liniii, po takiej obsadzie mozna bylo spodziewac sie czegos naprawde dobrego, a wyszedl kolejny gniot made in USA gdzie koncowke mozna rozgryzc po 10minutach filmu...!! W tym filmie nie pojawilo sie zupelnie nic nowego, standardowy scenariusz w stylu mega hitow Polsatu gdzie dobry bohater wygrywa ze zlym, itd. Gdyby nie znane nazwiska na okladce filmu to przeszedl by on bez wiekszego echa...!

ocenił(a) film na 8
rodziu

Skąd wiesz, że "dobry bohater" wygrał...? Nie wiesz tego i nikt nie wie ;-p

Chociaż mi też nie do końca się spodobało takie zakończenie to bałem się, że będzie takie jak napisałeś, dlatego twierdzę że należało film zakończyć z 10 min prędzej ;-p

Pozdro