PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=286244}

Słaby punkt

Fracture
2007
7,6 166 tys. ocen
7,6 10 1 166034
6,5 44 krytyków
Słaby punkt
powrót do forum filmu Słaby punkt

PYTANIE

ocenił(a) film na 7

Jak zabójca zamienił swoją broń z bronią detektywa? Może nieuważnie oglądałem tą scenę ale nie mogę skojarzyć :/

użytkownik usunięty
Kapitanos

w momencie szarpaniny w domu :) nie mialo byc to pokazane bo jakby pokazali to film bylby za latwy do rozgryzienia :) pozostawili to wyobrazni :)
chociaz jak kojarze to byl taki pewny moment, ktory moglby dac cos do myslenia

pozdro

ocenił(a) film na 7

To bardzo naciągane ...............................................

użytkownik usunięty
Kapitanos

Yogurt ponizej rzeczywiscie przedstawil prawdopodobna wersje :)

Kapitanos

Podczas gdy kochanek żony przychodzi na miejsce zbrodni celuje z pistoletu w Daviesa. Zabójca proponuję wzajemne odłożenie broni co też czynią i pokazuje policjanowi zwłoki. W momencie gdy zszokowany Rob ogląda ciało Davies podmienia pistolety.

ocenił(a) film na 7
Sheemon

Tak, teraz to jest bardzo prawdopodobne. I pewnie właśnie tak było. Już przypominam sobie ten moment.

Dzięki :)

Kapitanos

potem to jeszcze dokładniej pokazali.I nie Davies tylko Crawford! czy myśmy wogóle oglądali ten sam film?!

Polka

Mam słabość do zapamiętywania imion postaci. Jakieś takie mało wyraziste są w/g mnie i nie zapadły mi w pamięć. Dokładnie to było tak: Ieuan Davies (Hopkins) wychodzi na chwilę z pracy udając się do domu, gdzie zastaje żonę z kochankiem. Wtedy zamienia pistolety podkładając swój w miejsce służbowej broni Roba (Billy Burke). Następnie wieczorem morduje żonę z pistoletu policjanta i aby zmylić śledczych ładuje ją (broń oczywiście) swoimi nabojami (jest to mój domysł, w jednej ze scen widać jak w pudełku z pistoletem brakuje paru naboii). Po zabójstwie ,do domu dociera Rob i jak pisałem : po odłożeniu broni, Ieuan w trakcie oględziń ciała ,podmienia pistolety.

ocenił(a) film na 7
Sheemon

Postać którą gra Hopkins na nazwisko ma Crawford. W obsadzie na FW jest błąd.

Sheemon

zaraz oszaleje! zrób wyjątek i wbij sobie to do głowy: TED CRAWFORD!!!!

Suzana

LOl xD mówiłem ,że nie pamiętam a za źródło posłużyła mi strona filmu na filmweb 8).

Kapitanos

Primo: za taki spoiler powinni Ci odłaczyc wtyczkę.
Secundo: Na koncu filmu Ted mowi o ODDANIU broni, a nie PODMIANIE, tak czy siak skoro to było oddanie broni, jeden z pistoletów gdzieś wyparował.

ocenił(a) film na 9
baali

Pistolety zostały podmienione w motelu w którym spotykali się kochankowie.

baali

Znaczy się, w którym momencie wyparował?

ocenił(a) film na 7
Sheemon

Ted przed zabójstwem podmienił swoją broń z bronią Roba. Zastrzelił żonę z pistoletu jej kochanka i w domu znowu zabrał swoją spluwę. Tym oto sposobem
policyjny negocjator wyniósł dowód z miejsca zbrodni.

Sheemon

Mam podobne watpliwosci co Kapitanos, skoro na miejscu zbrodni byly 2 pistolety - bo gdy wszedl do akcji detektyw - byly, to dlaczego nie znaleziono tego drugiego? jeden mial detektyw, a drugi Tom.

ocenił(a) film na 7
baali

Drugiego pistoletu nie znaleziono, bo z miejsca zbrodni wyniósł go detektyw nie wiedząc, że z tej broni padły strzały.

Chyba...

ocenił(a) film na 9
Kapitanos

chodzi o to, że on zaminił broń DWA RAZY!! najpierw w motelu, tak, że kochankowi podłożył broń, z której nigdy nie strzelano, a on wziął jego, i to właśnie z broni kochanka zastrzelił swoją żonę, kiedy kochanek przyszedł, on "oddał" mu jego broń, a wziął tą podłożoną, tą z której nigdy nie strzelano i tą właśnie broń znalazła policja, a kochanek zabierając swoją broń wyniósł z domu broń, z której strzelano