PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1341}

Słodki drań

Sweet and Lowdown
1999
7,0 9,3 tys. ocen
7,0 10 1 9347
6,9 25 krytyków
Słodki drań
powrót do forum filmu Słodki drań

???

ocenił(a) film na 10

Niewiem dlaczego tan film ma taką niską średnią , a przecież to jest niesamowity i niepowtarzalny film pokazujący życie zakochanego gitarzysty.Sean Penn świetnie zagrał tą rolę.Naprawde szkoda...;/

ania1364

też mnie to dziwi, ostatnio obejrzałam kilka filmów Allena i kolejność oglądania ustawiałam m.in. na podstawie średniej. przez to obejrzałam "slodkiego drania" pozniej, a powinnam gdzies na poczatku. swietny klimat, swietny aktorzy - sean penn to jeden z moich ulubionych aktorow, samantha morton - genialna, uma thurman - piekna i na swoj sposob urocza. film bardzo mi sie podobal, polecam go szczegolnie fanom muzyki i lat 30.

ocenił(a) film na 8
maria_kury

Polecić go można nie tylko fanom muzyki lat 30-ych, ale wszystkim miłośnikom dobrego kina. Allen ponownie stanął na wysokości zadania, i kolejny sprawił mi swym dziełem dużą przyjemność. Film po prostu wchodzi bez popitki.

ocenił(a) film na 6
ania1364

ja uwielbiam allena, a słodki film jest jego pierwszym filmem, który mnie rozczarował. brakowało mi zabawnych dialogów, które zwykle sprawiają że spadam z krzesła, gra umy thurman zawiodła. fabułę nadrabiała tylko genialna rola zawsze niezawodnego penna. daję 6/10