PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1144}
6,0 16 tys. ocen
6,0 10 1 16280
4,7 11 krytyków
Słodko gorzki
powrót do forum filmu Słodko gorzki

Kto ma może tekst tego wiersza, to bardzo proszę o nadesłanie mi pocztą, lub o jakiś kontakt. Będę bardzo wdzięczny. bialy_kruk.pl@poczta.fm GG 2844163

ocenił(a) film na 7

Piotrek trzeba mnie było w szkole zapytać a nie tu, przecież ja to znam na pamięć :D

Tytuł: ja bym dał "Koniec star-fuckera"

Mój dom stoi na plażach Kalifornii
Najnowsze ferrari ma czerwony lakier
Kobiety są łatwe, mężczyźni potworni
Na brzegu basenu ktoś sprejem - "Star-fucker"

Dziś z Akademii dostaje Oscara
Jutro mam proces o niechcianą ciąże
Wiosną robimy "Juliusza Cezara"
Kontrakt ze studiem za gardło mnie wiąże

Tu białą ścieżką westchnął, co ośmiela
I podniósł ze stołu colt 45-tke,
Niedawno, lat osiem, odeszła Andżela
I z głowy, i mózgu na ściane pamiątke

ocenił(a) film na 8
Picu

Dobra, też się uczę...

A teraz inne pytanie: kto był autorem? Sam Pasikowski? Bo w napisach nie wyczytałem żądnej informacji, że "wykorzystano wiersz tego a tego autora"...

ocenił(a) film na 7
Rodion_Raskolnikow

Jak słuchasz tego wierszu, to tylko jeden autor raczej przychodzi na myśl.
- Andżela, kobety są łatwe, mężczyźni potworni
Jak Pasikowski potrafi napisać scenariusz to i z wierszem sobie poradzi. Zresztą chłop napisał też ze dwie książki.

ocenił(a) film na 8
Picu

Angelę wyłapałem, nawet temat na Pasikowskim założyłem. A książki kojarzę: "Ja, Gelerth" i " Wysłuchane modlitwy"

Pzdr

Rodion_Raskolnikow

ogólnie Pasikowski to mądry człowiek i robi wartościowe filmy jeno ludzi tępi, albo wolą m jak milość:D:D:D:D On jest taką przeciwwagą grocholi:D:DD:D:D hehehe

Redgard

Owszem. W sposób ciekawy potrafi pokazać brutalność rzeczywistośći. Podoba mi sie też w sposób w jaki ukazuje on kobiety :). W sposób trochę inny niż ukazywane są one w telenoelach. Ale osobiscie uważam że poczatki miał zajebiste (okreslenie w jego stylu) a ostatnio to strasznie cieniuje. Taki "Reich" np to straszna słabizna.

joanson

Owszem. W sposób ciekawy potrafi pokazać brutalność rzeczywistości. Podoba mi sie też sposób w jaki ukazuje on kobiety :). W sposób trochę inny niż ukazywane są one w telenoelach. Ale osobiscie uważam że poczatki miał zajebiste (okreslenie w jego stylu) a ostatnio to strasznie cieniuje. Taki "Reich" np. to już straszna słabizna.

Poprawione. nienawidzę błędów

użytkownik usunięty
joanson

Fakt - ostatnio mizernie u niego z twórczością. Nie ma to jak stare, dobre czasy. A co do wiersza - duży plus dla niego.

ocenił(a) film na 7

http://wyborcza.pl/1,75480,5896770,Pasikowski__Jestem_dowodem_istnienia_cenzury_ w_Polsce.html
Dlaczego źle, skoro dobrze?
Skoro zaczeliśmy tu wierszem określmy troche autora.

użytkownik usunięty

filmu nie widziałam, ale przeglądając stronę zauważyłam pewną nieścisłość...

a mianowicie:
Michał Bajor (ur. 13.06.1957 w Głuchołazach) nie grał w tym filmie na 100%.

w tym filmie Buka grał zupełnie innu aktor o tym samym nazwisku...

to tak gwoli ścisłości...