PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=670329}

Saga: Przekleństwo Cienia

SAGA - Curse of the Shadow
2013
5,1 3,6 tys. ocen
5,1 10 1 3587

Saga: Przekleństwo Cienia
powrót do forum filmu Saga: Przekleństwo Cienia

jak nie masz kasy na samolot to nie probuj latac na skleconym drewnianym modelu, jak nie masz kasy na szybkie auto to nie probuj jeschać 200km/h rowerem, jesli zas nie masz kasy, umiejetnosci ani pomyslu to kurde nie rob filmow... choc wlasciwie zawsze sie znajdzie ktos z gimbazy kto na gowno powie papu :) ale to jest jak organizowanie meskiej druzyny w plywaniu synchronicznym - mozna tylko po co
film jest raczej zrobiony dla frajdy tworcow, niz ku uciesze widzow i mysle ze lepiej go pozostawic autorom do ogladania

1
gizmosliwinski

Umiejętności i pomysł mieli, zabrakło tylko więcej kasy i lepszych aktorów. Zdjęcia i muzyka były dobre - najgorsze jest to, ze ta półamatorska produkcja zjada nasze rodzime na śniadanie.

drenz

gimzosliiwinski to chyba dziecko z podstawówki dlatego krytykuje on ten film, zobacze na jego filmy jakie oglądał a jakie mu się podobają .

vAkatsuki

U ciebie widze AVP 2 10/10 - więcej mi nie potrzeba. Dam sobie na luz z Sagą :)

MajkelBlack

niektórzy krytykują ten film a dla innych fajny, jak dla mnie ten film mi się podobał , najbardziej podoba mi się Elf dziewczyna to co ona robi :) pod koniec filmu prawie rozpłakałem się :D

gizmosliwinski

Gościu, takich jak ty powinni zamykać bez odwołania? Sugerujesz, że jeżeli ktoś nie potrafi wykonać czegoś w sposób, który ciebie zadowala to powinni w ogóle nie robić nic i siedzieć jak tępe warzywa. Obyś nigdy nie miał dzieci bo pewnie jedyne co usłyszą to "Nie dostaniesz klocków bo i tak nie umiesz budować na należytym poziomie." Wracaj do ciemnogrodu.

TurboSpychacz

Turbo ty naprawde twierdzisz ze ten film jest dobry ??????? bo jesli tak to koncze dyskusje, jesli nie to znaczy ze nie tylko mi a biorac pod uwage ocene wiekszosci Świata ten "film" to kmiot a skoro tak to faktycznie szkoda marnowac pieniadze na produkcje takich filmow, to jak piekne kino mozna zrobic za niewielkie pieniadze pokazuje Ławeczka, tanio horror jak Dog Soldiers tez mozna zrobic ale to cos to kmiot i tyle (w mojej i naszczescie nie tylko mojej opini) jak gowno potrawisz to rob to tylko nie "zmuszaj" innych zeby to ogladali (nim sie dowalisz to slowo zmuszaj dalem w cudzyslow)

gizmosliwinski

Dog Soldiers to gówno tysiąclecia, syf nad syfami.
Horrory dobre niskobudżetowe skończyły się na Martwym Źle z 1981 roku.
A takie filmy jak ten można chociażby docenić porównując je do gniotków kręconych u nas.

AlbertWesker

wiem wiem twoim zdaniem arcydziela kinowe to Resident Evil: Potępienie oraz Teksańska masakra piłą mechaniczną 2 z tego co widze, ok gdzie tu jest ignore lista

gizmosliwinski

No przynajmniej mam własny gust a nie jak ty narzucony przez innych, zadziwiające jest to że masz ocenione tylko filmy te które wszyscy oceniają i tak samo jak większość, no cóż nie każdy potrafi mieć swoje zdanie, swoj gust (czyt. ty).
+ Mgła z 2007 na 8, a każdy wie że to gniotek, ale pewnie koledzy oceniali wysoko to poszłeś za nimi:]

AlbertWesker

jak bezguscie nazywasz wlasnym zdaniem to gratuluje dalej idz ta droga. Pprzy okazji sam sobie przczych, piszesz o wlasnym gusie i ze nie plyniesz glownym nurtem a pozniej ze "kazdy wie ze to gniot". moze sie zdecydujesz ??? ale to juz mnie szczerze nie obchodzi koncze dyskusje z takimi jak ty nie ma sensu. Bedziesz sie spieral tylko po to zeby odczuc ze kogos obchodzi co masz do powiedzenia, nie masz nic sensownego do powiedzenia to nara ja koncze dyskusje, przynajmniej z mojej strony. Reszte tekstow wal w eter

gizmosliwinski

No stawiam po twoich wypocinach które idzie z trudem odczytać że mam do czynienia z wielkim dzieciakiem albo upośledzonym wyjadaczkiem po zawodówce, poćwicz pisanie po polsku bo w Rzeczpospolitej jesteś.
A odniesienie z Mgłą było by pokazać ci że jak idziesz tym twoim nurtem "głównym" to powinieneś ocenić te chłamstwo tak jak reszte, czyli bez swojego zdania dać 2 czy 3 bo inni tak dali ;>

AlbertWesker

W porządku już będę używał polskich znaków, za ich brak przepraszam oraz postaram sie pisać jaśniej (tak żebyś nawet Ty był w stanie pojąć). Teraz przyjmując Twój sposób wypowiedzi, Rzeczpospolita to nazwa gazety ćwierć-inteligencie, a żyję w kraju o nazwie Rzeczpospolita Polska, następnie nie zaczyna się zdania od "No" to świadczy o braku kultury, prostactwie oraz wskazuje na mierne wykształcenie i ostatnie, wyjadaczek to moży byc najwyżej dopełniacz liczby mnogiej od słowa wyjadaczka - poćwicz pisanie po polsku, bo słowotwórstwo idzie Ci tak samo merytoryczna duskusja czyli marnie. Teraz nastąpi Twoja "błyskotliwa" riposta, która powali mnie na kolana i sprawi, że poczuję się intelektualnym robaczkiem. Wiec Ci pomogę choć Tobie raczej powinna pomóc jakaś fundacja specjalnej troski, MASZ RACJĘ. Co byś nie napisał poddaję się , wygrałeś. Poczekam aż skończysz podstawówkę i wówczas możemy o kinematografii dyskutować. Nie wiem jak wy się gimbusy żegnacie więc poprostu CZEŚĆ

gizmosliwinski

Wyjechałeś jak Seagal w filmie Liberator, bardzo cieszy mnie że moja wypowiedz nauczyła Cię pisać po polsku chociaż martwi że pisałeś odpowiedź półtora dnia a może nawet dwa dni:}
Nie chodziło mi o brak polskich znaków lecz liczne błędy ;)
Zastanów się nad tym kto tu jest słynnym z twoich wypowiedzi "gimbusem" skoro ty zaczynasz z obrazami wyjeżdżać a nie ja.
Zresztą gimbus = gimnazjalista a piszesz na mnie gimbus oraz że nie skończyłem podstawówki, jakieś nieścisłości widać, ale można wybaczyć intelektualnym niedorozwojom je.
Nie sądzę czy jest w ogóle sens dyskutować z takim kimś, żal mi Ciebie więc nie będę męczył.
Może nie jestem wybitnym widzem, bardziej skupiam swoją uwagę na filmach grozy, ale w przeciwieństwie do takich moronków potrafie docenić starania filmów niskobudżetowych.
A tylko przez takich jak Ty filmy są coraz głupsze, zero wciągających historii, zwykle remake'i bądź słabe rebooty.
Bo co? liczy się tylko świetny efekt i dużo kasy wywalonej w film? aktorzy którzy są w każdym filmie i widzimy ich tak często że się rzygać chce? No przepraszam ale jakaś odmiana się przydaje i tutaj "SAGA Przekleństwo Cienia" jest jak no-spa na boleści brzucha.

TurboSpychacz

Chłopie! ten film to dno i tona mułu! o co tu się kłócić?! toż to widać gołym okiem i to po 2 pierwszych minutach oglądania, że sceny są drętwe, aktorzy mierni, a ujęcia tragicznie amatorskie i wszystko owiane jest jedną wielką TANDETĄ!

Jak to mówią - nie oceniaj książki po okładce - zrobiłem ten błąd i ściągnąłem ten szmelc.

FILM PORAŻKA! ODRADZAM WSZYSTKIM!!!

MagicusCaligula

sa ludzie, ktorzy jak zobacza obsrane płótno to bedą krzyczeć iż to sztuka

gizmosliwinski

jeżeli to jeżeli tamto jak sie witają gimbus?y buhaha kiedy następna prezentacja na yt ?

gizmosliwinski

Hahaha no jasne, nie podobało się to zjadę film po całości, a co mi szkodzi.

Jak na produkcję o niskim budżecie, może i (pół)amatorską, prezentuje się bardzo dobrze i popieram użytkownika drenz - polskie produkcje to dopiero porażka - taki Wiedźmin, żeby daleko nie szukać. Nie rozumiem więc po co się spinać i tak zaciekle krytykować. Myślę, że średnia na filmwebie właściwie odzwierciedla wartość tego filmu, a dla fanów fantasy (może nie tych ślepo zapatrzonych w LOTRa) jest to coś więcej niż przymusowy wypełniacz czasu, bo ma swoje smaczki.

gizmosliwinski

Twórcy się starali to widać, już nie przesadzaj z tą jedynką są o wiele gorsze filmy niż ten.

wanted1

zdjecia do filmu trwaly CAŁY JEDEN dzień no to sie faktycznie narobili, powiem Ci faktycznnie widać ten 1 dzień pracy :)

gizmosliwinski

przepraszam za literówki

gizmosliwinski

Wiadomo o gustach sie nie dyskutuje, ale szczerze, spodziewałam się wiekszej "kaszany" po pierwszych scenach miałam ubaw jak podszas oglądania starszych japońskich produkcji. Muzyka, jestem pod wrażeniem całkiem dobrej muzyki w tym filmie i niezłe ujęcia krajobrazów. Traciłam orientację w fabule, ale oceniam film na dobry, bo Twórcy dobrze się przy tym bawili i ja ogladając usmiałam się. Gizmo, zobacz Troll 2 jestem ciekawa Twojej opini... :D Pozdrawiam serdecznie