Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1
2011
5,7 148 tys. ocen
5,7 10 1 147683
2,9 19 krytyków
Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1

:-(

ocenił(a) film na 6

A już miałem nadzieję że zrobią ostatni film i nareszcie się skończy ta żałosna saga, ale nie ostatnią książkę musieli podzielić tak jak Harrego Pottera na dwa filmy. Poza tym nigdy nie zrozumie fenomenu tej historii. Prawdziwe wilkołaki i wampiry jakie znam ze starych filmów to nie gówniarze z problemami typu "chciała bym być z tobą bo cie kocham ale jesteś lekko inny bo gryziesz ludzi" Litości to jakieś pierdy na resorach na dodatek rozciągnięte do granic możliwości!!! Ludzie opamiętajta się!!!

pirat82

nie którym te nudy się podobają ja podczas filmu nudziłem się jak nigdy

Kileeer

to masz pecha bo jeszcze 2 filmy, kolejny rok z sagą:-)jupii,

użytkownik usunięty
pirat82

No i czemu się niepotrzebnie stresujesz? Nikt Cię siłą do kina nie ciągnie...

Właśnie.

Taak tylko , że puszczają jeszcze te filmy na TVN Polsat itd . Uważam , że takie gówniane bajeczki powinno się odtwarzać na mini mini

Kileeer

Kto ci każe oglądać? Przełącz program (:)

transformers567_fw

jak na kolejnym jest eragon ? a na innych 2 część a po zmierzchu leciało raz pożegnanie z afryką i zagapiłem się oglądając nagrywany po raz 100 któryś przeminęło z wiatrem . i złapałem środek bo gówniany zmierzch musiał być 0 20.00

transformers567_fw

Taak, tylko, że to jest wszędzie... Na jaką stronę nie wejdę tam, albo reklama "Przed świtem", albo artykuł o Kristen i jej zdjęcie z otwarta gębą... Uwierz mi, że może się przejeść.

Kileeer

Dostrzegam u Ciebie jakis emocjonalny problem z tym filmem... Ja gdy czegoś nie lubię to nie ogładam, wystarczy wyłączyć tv tudziez włączyć sobie ulubiony film w komputerze... Naprawdę polecam. Ale już tym bardziej nie potrafię zrozumieć czemu wchodzisz na forum poświęcone tej sadze i wypisujesz jaki to jest gniot, tu cutat "Zmierzch to największe gówno w historii kina a ty to dno oglądasz!?" i jeszcze wielce się oburzasz jak to inni moga oglądać...Nic bym nie miała przeciwko gdybyś napisał naprawde kilka sensownych argumentów, a przy tym nie krytykowal innych...

Aga_1a

Tylko, że mnie ludzie męczą ,,Zmierzch to arcydzieło" i krytykują wybitne filmy ,,12 gniewnych ludzi to gówno!!"a sądzę , że nawet nie oglądali tego filmu (przykład)

pirat82

Skoro ktoś nie lubi tego typów filmów to nie powinien ich oglądać a tym bardziej podsumowywać i to tyczy sie każdego rodzaju.
@Kileeer polecam internet ponoć tam jest więcej filmów niż w tv (;

b3l4

Tylko , że to telewizor służy do oglądania filmu (nie wywyższam się) I teraz nie obrażam innych którzy te filmy lubią tylko film

ocenił(a) film na 7
Kileeer

hmm... coraz częściej widzę, jak wszyscy jeżdżą po filmach o wampirach... No zwłaszcza po zmierzchu, to jest film fantasy... dlaczego wyśmiewacie to, że są tu wampiryy, które mają uczucia i się zakochują... A dlaczego np Spidermana nikt nie komentuje? Oczywiście filmy są nie do porównania, ale Spiderman też jest filmem fantasy, bo przecież nie ma radioaktywnych pająków i człowieka pająka... Tak samo nie ma wampirów, ale obie postacie mają swoją miłość ; ) I nie, nie jestem zagorzałą fanką tego filmu, chociaż mi się podoba (bardziej książki) , po prostu wkurza mnie, jak wszyscy jeżdżą po normalnych filmach... widziałam 100 razy gorsze ;o

a ja oglądam codziennie tv, w tym tvn najczęściej i "Zmierzch" leciał jakieś 2 miesiące temu i więcej go na tvn'ie nie widziałam ; p

agnesss13124

Nie rozumiesz ? Wampiry ?Jakie to wampiry słońce ich nie zabija co jeszcze Aha no tak czy zauważyłaś , że pisze na temat Blade wieczny łowca Nosferatu wampir czy np Drakula . Ostatni horror który widziałem o pająkach był tak słaby , że tytułu nie pamiętam PS jakie to były filmy

Kileeer

A co to musi słońce ich zabijac bo Ty sie do tego przyzwyczaiłeś?? Zabronione jest ukazywanie wampirów w inny sposob?
Zrozum to sa poprostu zwykłe stereotypy, nic wiecej...

Aga_1a

Tak ale tam nie było niczego do podziwu Nudne to było urwany wątek słaba gra aktorska . Porównaj ten film do Draculi lub gry aktorskiej Al Pacino w Zapachu kobiety czy w ojcu chrzestnym

Kileeer

Ok Twoim zdaniem nudne, moim nie. Słaba gra aktorska wg mnie bardzo dobra gra aktorska... Nie mam zamirau porównywac ze soba tych filmów gdyż nie o to w tym wszystkim chodzi. Każdy film jest inny i chwała za to... A jeżeli chcesz mocnych wrażen i nie nudzić sie oraz nie ogladac dwoch głownych bohaterów którzy cały czas sie ze sobą "miziają" to polecam "Egzorcyzmy Emily Rose" czy właśnie coś w tym stylu.

Aga_1a

W tych filmach które oglądam niema tylko 2 głównych bohaterów . Ale po za tym wszystkim , to jest moja opinia co do tego filmu . Ogólnie rzecz biorąc nastawiłem się na akcje ponieważ pisali , że to jest horror , jako film uznał bym , to za 50% melodramatu a za 50% filmu fantasty

Kileeer

No i właśnie przez przypisanie tego filmu do gatunku horror spowodowało, że został on solidnie pokrzywdzony, gdyz spora cześć wybierając sie do kina miala nadzieje właśnie, że ujzy na ekranach choć szczypte mrożących krew w żyłach scen... no i posypały sie negatywne komentarze, czemu w zasadzie się nie dziwie poniewaz zgadzam sie, horror to to z tego nie jest. Ale nie zmienia to faktu iż bardzo podoba mi sie saga:) Pozdrawiam

Aga_1a

Dzięki a po za tym co u ciebie ? nie jestem żadnym pedofilem tylko się pytam (ani zbokiem )

Kileeer

Wszystko ok:)) Szykuje się do wieczornego filmowego seansu: m. in. Kod niesmiertelności:) Mam nadzieję,że bedzie to miło spędzony wieczór:))

Aga_1a

Podobnież fajny film maż go na płycie czy leci w tv ? Też bym obejrzał

Kileeer

A właśnie jestem w trakcie ściągania go...

Aga_1a

Aha jaka to strona , bo chętnie pobrał bym wiele wiele innych filmów

Kileeer

chomikuj. wystarczy wykupic transfer:)

Aga_1a

Musze zrobić nowe konto bo starego nie pamiętam i na ile ten transfer ? dni
A dlaczego Dianę nie można dodać do ulubionych może wiesz

ocenił(a) film na 6
pirat82

Wzruszyła mnie Twoja historia.

ocenił(a) film na 8
pirat82

Nikt Ci nie karze tych filmów oglądać i to Ty się opamiętaj.

ocenił(a) film na 10
uwieziona

Jezu Ludzie co z wami każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie ja uważam że film jest całkiem całkiem ale to nie znaczy że każdy musi tak samo myśleć więc nie wiem po co ta dyskusja