Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1
2011
5,7 148 tys. ocen
5,7 10 1 147693
2,9 19 krytyków
Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1

Świetny

ocenił(a) film na 8

Dziwią mnie takie słabe oceny, moim zdaniem to jeden z lepiej zrealizowanych filmów
dot.zmierzchu jeśli chodzi np, o wychudzenie Belii, jej brzuch, i dosyc drastyczna scena z jej
porodem. jak ludzie ocenią film tylko albo 1 albo 10 to przepraszam bardzo, ale oni do
oceniania filmów lepiej niech się nie biorą jeśli coś może byc dla nich tylko albo totalną
katastrofą albo arcydziełem. Ja osobiście film polecam jeśli ktoś się orientuje w całej
fabule. Po przeczytaniu książki i obejrzeniu filmu nie czuję się jakoś specjalnie
rozczarowana, bo wątki, które powinny pojawic się filmie, to się tam znalazły. Dziękuję
bardzo.

ocenił(a) film na 7
Natixbb

Też byłam usatysfakcjonowana, bo uważam, że film spełnił swoje zadanie jakim jest dostarczenie widzowi rozrywki.
I spokojnie mogę dać mu 7.
I według mnie niskie oceny wynikają z tego, że inni ludzie oceniają go przez pryzmat głębi przekazu itd. Wiadomo, że to film nastawiony głównie na zarabianie pieniędzy i jest kierowany przede wszystkim do nastolatek, więc nie ma co się doszukiwać tutaj ponadczasowych wartości lub drugiego dna.

Natixbb

Mnie też film usatysfakcjonował, praktycznie wszystko zgadzało się z książką. Ogólnie to najlepszy film z sagi Zmierzch. Dałam mu 9/10 i do ulubionych, na prawdę nie spodziewałam się, że będzie taki świetny. :)

ocenił(a) film na 3
yuuhuu

Jednak gra aktorska daje sobie wiele do życzenia.. to tylko moje zdanie, ale strasznie mnie odrzuca w każdej z części 'uczucie' Belli i Edwarda.. w ogóle między nimi nie iskrzy, ich uśmiechy przesycone są smutkiem, nie widać, żeby cieszyli się sobą.. a w wielu innych filmidłach klasy C, aktorzy potrafią oddać o niebo lepiej miłość między dwojgiem ludzi..

Gataeu

A mi się to podoba, wg mnie dobrze grają. W większości romansideł gra jest mega sztuczna..

ocenił(a) film na 3
yuuhuu

miałem na myśli ich uczucie.. między nimi nie widać swego rodzaju szczęścia : ) . kompletnie nic, wg mnie..

ocenił(a) film na 2
Natixbb

Ty dając 8 wykazałaś się oczywiście naprawdę mega "obiektywnością".

ocenił(a) film na 8
LordOrochimaru

dałam 8 bo film był bardzo dobry, nie był jasne arcydziełem ale na 1 tym bardziej nie zasługiwał chociaż z szacunku do grafików, którzy wykonali świetną robotę. Trzeba znaleźć jakiś srodek pomiędzy tymi dwoma, a nie tylko ale to głupie i od razu 1. I tyle.

ocenił(a) film na 6
Natixbb

może i efekty były spoko, ale za wiele akcji i ciekawych faktów wycięli, a za dużo poprzeciągali, np. ta scena ślubu, jak Bella idzie do ołtarza. troche tandetne. jeśli chodzi o mnie, to spodziewałam się czegoś o wiele lepszego. było dosć nudno. 5/10