Żal ,aż nawet nie chce mi sie do kina na to iśc ;| Spieprzyli strasznie ten film ,ksiązka
wydaje sie o wiele ciekawsza . A ekranizacja okazała sie porażką na całej lini ;( Nie mam
zielonego pojęcia co wierne zmierzchofanki widzą w tym gniocie ;| Chyba że oceniaja film
na podstawie tego że Pattinson jest żekomo zniewalająco piękny hahahahahahah xd .
książka WYDAJE się ciekawsza? znaczy, że jej nie czytałaś? są fanki Zmierzchu, które są grubo po 30 i wierz mi, nie lecą na Pattinsona :) Żadna ekranizacja nigdy nie dorówna pierwowzorowi, więc nie rozumiem Twojego oburzenia :) Zluzuj poślady i będzie dobrze! :)
Owszem, przeczytałam wszystkie cztery części i bardzo spodobały . Wiedziałam że film nie będzie identyczny kropka w kropke jak ksiązka . A co do mojego oburzenia, to chodzi o to ,że nie moge ludzi którzy oceniają film po aktorze ,bo jest "śliczny" .
film wydaje si się CIEKAWSZY?to pewnie najpierw obejrzałaś film a potem wzięłaś się za lekturę jak większość.
A ja uważam przeciwnie - to książka jest beznadziejna, a film nie jest ani dobry, a ni zły. Taki pośrodku.
Mi się w książce nie podobało tylko to ,że ona w taki szybki sposób dowiedziała się ,że on jest wampirem a w filmie było to fajnie udoskonalone ....:) Ale ogólnie i jedno i drugie mnie wciąga:) Wiadomo ,że gdyby film miałby by identyczny jak książka to z 5 części filmowych zrobiło by się z 7-8 ;p Książka jest bardzo długa i bardziej opisowa,ale to logiczne..;p Ja ogólnie jestem na tak co do filmu ponieważ pokazuje młodym ludziom ,że są jeszcze takie wartości jak : miłość,przyjaźń, szacunek do siebie....A nie oszukujmy się w dzisiejszych czasach trudno o takie coś.Mam 21 lat więc nie jestem jakąś piszczącą fanką tylko ze względu na głównego aktora,film ma piękny przekaz i to mnie właśnie urzekło:)
Ale nie sądzisz gdyby była inna obsada to film był by lepszy . Bo mnie osobiście rozwala jak Kryśka chodzi w pierwszej części cały czas z otwarta buzią .... książka mnie bardzo wciągnęła nie przeczę ale film jest grany tak jakby na jedno kopyto tylko po to aby zgarnąć kasę i nic więcej bo wiedzą że i tak się tłumy zawalą do kin .
Owszem ogólnie wolałabym aby postacie byli bardziej dojrzali ale no jest tak i nic na to nie poradzimy:) Co do Kris to zauważyłam ,że ona ciągle z tą buzią otwartą lata - jakiś trik chyba xD Osobiście z jej udziałem polecam film w którym zagrała prostytutkę - świetny film!
W Zmierzchu też gra prostytutke w dodatku darmową : Jacob , Edzio i jeszcze Felix ją zamawiał :)