Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1
2011
5,7 148 tys. ocen
5,7 10 1 147669
2,9 19 krytyków
Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1

Bo Jakob będzie "kręcił" z córką Belli...
A w książce są pokazane zdarzenia na przestrzeni kilku lat gdy ona dorasta...
Jak wiadomo Bella i Edek się nie starzeją.
Pewnie zrobią z 19 Taylora 40 letniego gościa...

ocenił(a) film na 6
kamagit

Całą sagę przeczytałam już jakiś czas temu i nie przypominam sobie sceny z dorosłą Renesme?
Mogę wiedzieć o jakiej książce piszesz?

ocenił(a) film na 7
Katarynka05

Przecież on ją sobie wpoił jak była jeszcze maluchem

ocenił(a) film na 6
Lizzy_5

A dokładniej chwile po jej narodzinach, przy których z resztą był :)
Nigdzie nie słyszałam o dalszych losach, dlatego pytam...

ocenił(a) film na 5
Katarynka05

Ja też czytałam książkę i z tego co sobie przypominam proces starzenia wilkołaków jest bardzo wolny więc Jacob nie będzie się za bardzo zmieniał tak długo jak będzie się zamieniał w wilka, więc raczej nie będą musieli go zmieniać

ocenił(a) film na 8
kamagit

Jeśli byś czytała dokładnie książkę to zapewne byś przeczytała fragment w którym jest napisane, że jeżeli będzie się "regularnie" zamieniał w wilka to się nie postarzeje... a jest to możliwe wtedy gdy w okolicy jest wampir... dzięki temu że w córce Belli i Edwarda płynie też wampirza krew to Jacob będzie mógł się przemieniać i dzięki temu nie będzie się starzeć :)

_zozolinka_

Do założycielki tematu: To nie jest na przestrzeni kilku lat! Renesmee przecież bardzo szybko dorastała.
Proszę czytać uważnie książkę !

kamoaa

Sorry... Pomyliła mi się 4 część z 5 częścią którą można było przeczytać w necie, ale z powodu wycieku Stephanie Mayer anulowała pisanie 5 części...
Sorka za błąd...

kamagit

Albo natknęłaś się na jakiś fanfic, albo ten temat to jakiś dziwny żart, bo znów piszesz głupoty. Owa piąta część miała opisywać wydarzenia ze Zmierzchu oczami Edwarda.

Bernee

Niedoszła książka miała nazywać się Miding Sun... Autorka napisała 12 rozdziałów a pozostałe 2 napisali fani. Tak książka jest wydarzeniami z całej dotychczasowej sagi widziana oczami Edwarda, i z tego co pamiętam w 9 rozdziale opisuje on bardzo krótko dalsze losy swojej córki...
link : http://twilight-saga.blog.onet.pl/Midnight-sun-1st-rozdzial,2,ID331052476,n

kamagit

No wlasnie , dwa kolejne rozdzialy napisenae przez FANOW anie stefanie meyer !!

shriek22

A wogole to co tam bylo opisane to nie bylo to co opisala stefanie meyer !!!
Moja siostra to czytala (te ktore sm zdazyla napisac) i powiedziala mi w skrocie co tam jest i jest to jedynie pierwsza czesc a tam to co czytalem , to znaczy przelotnie spojrzalem ale byly tezopisane fragmenty przed switem i to raczej bylo dziwne !!

shriek22

Ja czytałam oryginalne 12 rozdziałów MS, cała książka ma opisywać jedynie Zmierzch, dlatego ta część Sagi nazywa się w Polsce "Zmierzch oczami Edwarda".
Do kamagitŁ A wspomniany przez Ciebie rozdział 9 opisuje zdarzenia w Port Angeles

ocenił(a) film na 6
GGosiAA

Czyli Jacob ma szanse być Renesmee ?Bo z tego co czytałam, Bella bardzo się wkurzyła na Jacoba za wpojenie. Szkoda mi Jacoba.

sekola

Wlasnie widac jak czytalas , efekt wpojenia byl opisany w zacmieniu i jak juz sobie wilkolak kogos wpoi to ta osoba ktorej to dotyczy i tak wkoncu ulegnie ,tak bylo w przypadku jareda i kim , na poczatku sie nielubili ale jak on ja sobie wpoil i zaczal ja adorowac to wkoncu ulegla !!! A jacob tez mowil jak to jest jak sie wpoi kogos mlodego , napoczatku on bedzie dla renesmee jak starszy brat taki opiekun potem jak juz bedzie troche starsza to bedzie jej przyjacielem takim dobrym wsparciem a potem jak juz bedzie duzo to zostanie juz tylko jej miloscia na zawsze !!! nastepnym razem czytaj uwaznie

kamagit

Eee, 40 lat? Wilkołaki się nie starzeją, chyba, że przestaną zmieniać się w wilki. Jak Bella wyrabiała Jacobowi fałszywy dowód, to podała wiek 27 lat, bo na tyle wyglądał.

kamagit

Jakbyś czytał książki to byś wiedział(a), że Wilkołaki się nie starzeją, no chyba ze przestaną się przekształcać