Prościutka bajka dla dzieci i młodych nastolatek spragnionych wielkiej miłości, nie wiem skąd "horror" w gatunku?
widzisz horror jest dlatego, ze masz tu wampiry i wilkolaki, czyli elementy horroru totez z automatu wiekszosc filmow z takimi elementami dostaje w gatunku horror na filmwebie, nie ma wiekszego znaczenia czy uznasz to za film dla dzieci czy doroslych i czy wyda ci sie straszny czy nie
czy teraz juz rozumiesz?
natomiast nie jest to napewno bajka
podsumowujac twoj post chociaz bardzo krotki zawiera przynajmniej 2bledy rzeczowe i 1logiczny wiec krotko mowiac kompletnie nie ma sensu;p sry
Wybacz, ale nie rozumiem komentarzy bez polskich znaków. Pisałaś coś o błędach?
A więc "na pewno" - nigdy nie piszemy razem. Zdanie oddziela kropka, nie Enter, tym bardziej jeśli nowe zdanie nie zaczyna się z dużej litery - Twój komentarz traci jakikolwiek sens.
"Celem filmowego horroru jest wywołanie u widza klimatu grozy, niepokoju lub obrzydzenia i szoku" - nie zobaczę tego w tym słodkim obrazie, więc uważam że wstawienie tu gatunku horroru może być mylące dla odbiorców, dzieci. Dla mnie to jedynie fantasy, romans.
naprawde jak masz wpisane "z" zamiast "ż" lub "a" zamiast "ą" to nie potrafisz tego odszyfrowac?
zreszta brak duzych liter czy enter zamiast kropki nie wplywaja na tresc ale juz mniejsza o to
teraz to juz zdaje sobie sprawe w trakcie pisania, ze to strata czasu bo pewnie mnie nie zrozumiesz
widzisz, fakt z walkami wilkolakow, wampirow itd to jak najbardziej elementy horroru chociaz to nie jedyny gatunek wpisany tutaj, nie zdziwilbym sie tez gdyby dla najmlodszych milusinskich niektore sceny byly straszne
ale na tej zasadzie mozesz smialo setki innych filmow klasyfikowac jako horror lub niehorror i 3/4 filmow na filmwebie bedzie mialo w gatunku "??" bo czesci widzow nie wyda sie straszna
mozemy tez na warsztat wziasc filmy typu "drakula" czy "wywiad z wampirem" ktore tez nie sa straszne
z drugiej strony mozna wziasc filmy typu "poznaj moich spartan" i wykreslic komedia bo w zadnym wypadku nie sa dla mnie komiczne
a i kiedy piszesz "fantasy" ma to troche wiecej sensu bo z tym jeszcze mozna polemizowac