Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1
2011
5,7 148 tys. ocen
5,7 10 1 147683
2,9 19 krytyków
Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1

O ile film (jak na Sage Zmierzchu przystało) nie porywa, to charakteryzacja Kristen jest naprawdę tym razem godna podziwu. Zarówno podczas ślubu jak i ciąży wygląda naprawdę dobrze 9mam na myśłi odpowiednio do sytuacji - pięknie bądź makabrycznie, wprost niczym więzień obozu konc.)
Pytanie moje: Czy orientuje się ktoś co do szczegółów charakteryzacji K. ?
schudła do roli czy w niektórych scenach zastąpiono ją lalką/kukłą/manekinem? a może cały efekt zawdzięczamy komputerowi? :D

ocenił(a) film na 3
locamaria

hehe ale opinia godva dziecka wieku 17 lat. Własnie przez Belle (aktorke), im dalej od jedynki tym bardziej film robi sie coraz bardziej dołujący, i za razem deverwójący. moim zdaniem w tej części z kobiet najlepiej zagrała ta aktorka co gra ta brunetkę widzącą przyszłość.

ocenił(a) film na 7
RODIMUS007

dzięki za jakże przychylny komentarz ;)
jak to mówią z ówna piany nie ubijesz, więc trudno zrobić dobry film z takiej historii która wzbudza nienawiść na samą myśl wielu ludzi :P
Jak widac nawet nie miałeś w ręce książek a nie ejstem pewna czy wiesz że film ma być ich wiernym odwzorowaniem jak to na ekranizacje przystało;)
Więc komentarze typu hcujowe bo wirne ksiązce są dopiero mierne :P Trochę chujowo by bylo jakby to jeszcze bradziej zmieniali.
Co do Alice (ta brunetkę widzącą przyszłość.) to jedna z najgorzej odegranych postaci - bardzo sztywna i masakrczynie źle dobrane krecje :P przynajmniej w tej części.
Odpowiadając na dalszcze komentarze: znów radze zapoznac sie z ksiazką zanim sie skrytykuje kluczowe fakty w fabule. tak jak juz inni napisali jake to nie pedofil tylko normalny wilkolak ktory sobie ta dziewuszke wpoil. I blad w filmie jest taki ze Jake patrzy na nia zaraz po porodzie a powinnien dopiero potem ;) tak jak napisalyscie.
Co do popularnosci: filmy sa mierne to ksiazka robi furore wsrod wielu nastolatek. wiem fenomen.
i akurat I cz byla dosyc nisko budzetowa, o czym sporo gadali :PP
i poppieram martusie: nie trzeba wszedzie pisac jak sie tego filmu nie lubi, to jest zaden news naprawde. a juz w ogole nie trzeba obrazac innych wyzywajac ich od dzieciakow :P
Watek zalozylam bo chcialamsie dowiedziec czegos o kreacji belli, dla tej sagi filmow dobry element to nie lada rzadkosc iwec chcialam sie czegos dowiedziec :) ale jak widze haters gonna hate :D

ocenił(a) film na 7
ocenił(a) film na 7
locamaria

jak dla mnie jest to najgorsza czesc z calej sagi, po prostu zenada, a koncówka woła o pomste do nieba, Jacob stał sie pedofilem? rozbawił mnie nieźle ten film, nawet nie zamierzam ogladac czesci 2

ocenił(a) film na 3
doom99

Ja szczerze sam nie mam zielonego pojęcia skąd popularność tej serji?
Mozę tylko dla tego że 1sza cześć kosztowała 40m $ !?

RODIMUS007

Ludzie, rozumiem, że Zmierzch się albo uwielbia albo nie cierpi. I, że ci, którzy go nie lubią muszą wszędzie gdzie się da wyrazić swoją opinię. Ale temat jest o charakteryzacji. Była świetna i chciałam dowiedzieć się czegoś więcej. Zamiast tego przeczytałam to co jest pod każdym tematem i newsem na temat książek czy filmu. Opinię anty-fanów, czy też ludzi, którzy jadą po sadze (nie wszyscy lubią być nazywani anty-fanami). Dlatego, proszę wyrażajcie swoje opinię w odpowiednich miejscach. Każdy przyzna mi rację, że tematów z serii "po co ten film powstał" albo "zmarnowałem/łam dwie godziny życia" jest od groma.

martusia565

sama jestem ciekawa jak to zrobili, bo wyszło całkiem, całkiem.
może mi ktoś jeszcze powiedzieć czemu Jacob nie wpoił sobie Renesmee przy jej urodzeniu? przecież na nią spojrzał...
czy chodzi o to, że ona na niego nie? bo w scenie z Blondi dziewczynka spojrzała mu prosto w oczy i wtedy sobie ją wpoił...

baletomanka

Z tego co pamiętam z książki, przy urodzeniu właśnie na nią nie spojrzał. Był na nią tak wściekły, za to, że przez nią Bella umrze, że nawet nie mógł na nią spojrzeć. Czytałam dawno temu, jak mówię coś źle, niech mnie ktoś poprawi. ;)

doom99

co prawda nie chce mi sie czytac innych komentarzy, ale jako była psychofanka Sagi Zmierzchu muszę sie wypowiedziec na temat wpojenia. otóż, zaskoczę, Jacob nie jest pedofilem! wpojenie, według autorki to nie coś nad czym się panuje, a i sam Jacob (jak to będzie pokazane w drugiej części - mam nadzieje!) nie będzie póki co myślał o ruchaniu córki Belli, będzie raczej jej opiekunem, przyjacielem :) sam będzie się z tego tłumaczył :)

locamaria

Mi wydaje się że była zrobiona gumowa lalka,a poza tym ta część jest niezłym horrorem ''ciąża zabijająca matkę'' Nie jedna dziewczyna po tym filmie może się przestraszyć przyszłego macierzyństwa.