Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1
2011
5,7 148 tys. ocen
5,7 10 1 147669
2,9 19 krytyków
Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1

Ciekawe...

ocenił(a) film na 5

Jak myślicie, czy w filmie pokażą "sceny łóżkowe" po tym jak Bella została wampirzycą, tak jak to zostało opisane w książce?

milka19

Sceny łóżkowe pewnie zostaną pominięte. No, pewnie pokażą hmm... jakby to nazwać... No dobra nie wiem jak to nazwać. Co do przemienienia Belli w wampirzycę to mają spore pole do popisu i jestem ciekawa efektów końcowych.

ocenił(a) film na 5
sikorka94

Pewnie masz rację - pominą te sceny, bo przecież dzieciaki będą oglądać. Szkoda... ;-)

milka19

No cóż... tak to już jest :D

sikorka94

Zapytam z czystej ciekawości.

Przecież nawet gdyby coś tam śmignęło przez chwilę to czego się spodziewacie ???? Ochy i achy i nie za dużo nagiego ciała jak to zwykle bywa podczas pokazywania scenek w filmach po za tym w 90% filmów fabułą nic by nie straciła gdyby pominięto migdalenie w łóżku i nie tylko tam.

Sonny_Crockett

W zasadzie to masz rację... Coraz bardziej nabieram przekonania, że chyba nie powinni kręcić BD. Z jednej strony, fajnie by było zobaczyć to na wielkim ekranie, ale z drugiej... Schrzanią film tak jak było z Twilight i po ptokach...

sikorka94

na pewno nakręcą. W końcu każdy chce na tym zarobić.
No i nie wiem, czy pominą, to zależy od reżysera ;D

milka19

może ominą może nie , ale ''sceny łóżkowe'' mogą zostawić bo w kinach bd od 16 lat więc ...

Tristi_filmweb

Niby przedział jest od 16 ale myślisz, że 12-13 latki tego nie obejrzą? Moja siostra (11 lat), żebym nie wiem jak ją odciągała i tak się dopadnie filmu... :/

sikorka94

napewno będą te sceny ominięte. szkoda. <wszystko po to by dzieciaki mogły obejrzeć ten film.> ewentualnie pokażą sceny przed lub po.
hymmm... wydaje mi się że to będzie wielkia szkoda dla Roberta P, z chęcią by sobie pomacał barrrrdziej Kristy skoro ją tak bardzo lubi ;D i nie wątpliwie jak bedzie scena, kiedy to dumny Edward bedzie mówił że ma córkę z Bellą, to też się bardzo ucieszy :D :D :P

milka19

Nie rozumiem tego !
Sceny z 4 części mają być pominięte, bo 13 latki musze zobaczyć 4 część?!.
Chore, powinni zrobić film od 16 lat i srać na dzieci.

Anka_53

Od kiedy wampiry się ruchaja ?
Ogólnie to dziewczynki jesteście pojebane z tym halo na sage.
Siedzicie w kinie / przed tv / monitorem i kisiel w majtach .

ocenił(a) film na 4
DarkSquall

Tka, tak oczywiście, że pokażą, żebyście potem mogły się jarać, SwEeTaSnE FaNkI RobBA

zapatrzona_w_slonce

No sory, ja z tego towarszystwa nie czekam na zajebistego Roba. xD

Anka_53

mi się wydaję że na pewno pokarzą jak się zaczną lizać i sie walną na łóżko ;d ale wątpie żeby dalej coś pokazali . choć może coś jeszcze więcej pokarzą bo przecież potem Bella się budzi w siniakachto może coś pokarzą jak Edward ją leje czy cos takiego ;d . sama nie wiem .

karolcia_13_02

raczej całej sceny nie ominął , bo by było trochę zjeb. !

karolcia_13_02

Taa, pokażą jak Edek jej z łokcia w mordkę przywali :D

Anka_53

właśnie... ostatnia część mam taka nadzieje będzie trochę bardziej rozbudowana łóżkowa jak i drastycznie... trochę krwi ( sceny porodu co cokolwiek) i coś co wprowadzi więcej grozy może nawet lęku jakieś realistyczne wizje czy nawet sny Belli aby były bardziej zbliżone od książki ob jak znowu zrobią z tego lizak na małolat to będzie to porażka i zignorowanie trochę starszej widowni która nie jest tylko zapatrzona w Edwarda.. ... bo czytając ten tom moje wyobrażenia są na wysokim poziomie... i ma nadzieje że nie zniszczą wszystkiego tylko dlatego bo kurcze gorące 13 nie mogą oglądaj jak sie trochę krwi poleje... ja wiem że ta saga została przerobiona na typowy romans i w sumie nawet dobrze ale bez przesady.. czytając całą sagę uważam że jak na razie trochę ja przesłodzili robiąc na ich podstawie filmy...( 2 części) takie przesłodzone romanse sa głównie kierowane do napalonych nastek niestety ;/

roxsana2

dodam tylko błagalnie aby przypadkiem nie wrzucili sceny z wizji Alice gdzie "Edward NIMFA LEŚNA, a Bella ŚWITEZIANKA " bo padnę ze śmiechu :D

milka19

http://www.newmoonmovie.org/2009/11/breaking-dawn-footage/ Petera się tutaj nie spodziewałam :D

Beyond_Birthday

Ten filmik jest niezły :D Team Jedward! :D

sikorka94

właśnie obejrzałam filmik dobre nie powiem uśmiałam się D:

Beyond_Birthday

hahahahaha filmik świetny!!!uśmiałam się do łez

milka19

Jeżeli nie pokaża scen łóżkowych film wiele straci i nie dlatego,że fascynują mnie nagie ciała tylko był to bardzo ważny wątek w książce.

DALIA_22

właśnie... bo w sumie nie chodzi o samo pokazywanie gołych ciał ale o utrzymanie nawet tego diabelnego napięcia i jednak emocji... które w ostatnim tomie w końcu przejmują górę... jak dla manie Edek możne nawet być ubrany bo jako facet jest dla mnie przeciwieństwem atrakcyjności...
ale nawet nie o sceny kiedy ponosi ich namiętność chodzi ale i sam fakt że jest tez wiele innych sytuacji które powinny być bardzo mocno odzwierciedlone nie ważne że są drastyczne... jak coś to jestem za podniesieniem granicy wiekowej... ale pewnie i tak pójdzie o kasę wiec mam wrażenie że możne byc to bardzo okrojone wszystko... ;/

roxsana2

Nawet jeśli jest to ważny wątek w książce to w samym filmie będzie to wyglądało żenująco. Jak Patinson okaże trochę innych emocji niż tylko mam zatwardzenie to będę szczerze zdziwiony. Prawdopodobnie wyszła by z tego scena gwałtu na biednym pseudo wampirze przez rozochoconą małolatę.

"Edek możne nawet być ubrany bo jako facet jest dla mnie przeciwieństwem atrakcyjności..."

Delikatnie to ujęłaś, moja znajoma stwierdziła że wolałaby sobie nogi odrąbać niż się z czymś takim spotykać.

Całość wypadnie pewnie jak ekspres po książce skierowany do nastolatek które wyskakują z majtek na widok tego menela. W końcu "pójdzie o kasę" a widza który chciałby zobaczyć na ekranie coś więcej znów potraktuje się jako persona non grata.

Sonny_Crockett

"Delikatnie to ujęłaś, moja znajoma stwierdziła że wolałaby sobie nogi odrąbać niż się z czymś takim spotykać. " - niezłe :D
nie no ja też obstawiam ze nie znajdziemy nic czego normalny "fan" by oczekiwał ... lot odrzutowcem po rozdziałach na pewno będzie i w sumie moim zdaniem pomimo ze zdanie na temat 4 tomów jest podzielone to i tak to co na razie zrobili z NM to tragedia na biegunach... ja wiem ze chodzi o kasę ale tak psuć cały efekt.... ekranizacje zawsze odbiegają od normy ale kurcze... żebym ja zamiast być wzruszona ekranizacją nietypowego romansu i przejęta akcją... to płakała ale ze śmiechu... tak jak każda osoba na sali która była akurat na tym seansie.. no to jest hańba.. ;/ przecież w pewnych momentach to miałam ochotę sobie przysnąć... gdzie przy książce przerabiam połowę tomu w ciągu jednego wieczoru tak mnie wciągnęła...

roxsana2

Cytat przyjaciółki to prawdziwa perełka - chyba najwłaściwsze podsumowanie z jakim się spotkałem.

NM pobiło Balistica którego uważałem za dno do kwadratu. Więc NM to dno do sześcianu.
Jedyny plus które mogę powiedzieć o tym filmie - a właściwie nie o samym filmie tylko o tym co się działo podczas seansu:
- Trailer Sherlocka Holmesa z Downeyem jr - facet wraca do pierwszej ligi z czego się ciesze. Sam Trailer choć krótki był więcej wart niż NM.

A swoją drogą to zastanawiam się nad tymi Kudłaczami. Spora część książki to opis sierściuchów których komunikacja odbywa się w myślach. Ciekawe jak to rozwiążą bo chyba nie jako patrzące na siebie wilki i głosy aktorów którzy wypowiadają swoją kwestie ? Chociaż pewnie skróca to do minimum.

Sonny_Crockett

własnie dodam ,że efekty wilkołaczków były fajne... mi sie podobała te wielkie wredne potwory :D ale w sumie to ciekawe jak podejda do kwestii komuniakacji... to moze byc zabawne... albo tragiczne w skutkach... no nic poczekamy juz 3 czesci bedzie co nieco wiadomo jak ten problem rozwiaza... wiec czekam... i mam nadzieje ze moja nadal nikła wiara w powodzenie nastepnej czesci nie znikie razem z obejrzeniem jej... pokładam nadzieje... bo te 4 tomy ktore przeczytałam na prawde mnie wciagneły i ja tam nie postrzegam ksiązki pod jakimś tam okiem eksperta.. ale jako ktos kto lubi czytac... ksiazka wciagajaca i pobudzajaca bardzo moja wyobraźnie... :)