Cały ten wątek o ciąży i porodzie Belli to jakaś żenada. Najgorsza z części. Źle się to ogląda. No i
dziwnym trafem wszystkie wampiry w połowie filmu mają nagle ciemnobrazowe oczy. Zapomnieli założyć piwnych soczewek?
http://www.filmweb.pl/film/Saga+%22Zmierzch%22%3A+Przed+%C5%9Bwitem.+Cz%C4%99%C5 %9B%C4%87+1-2011-496917/discussion/Mam+pytanie+do+orientuj%C4%85cych+si%C4%99,19 89288. Ktoś tu zapomniał pomyśleć, przed napisaniem;)
Nie rozumiem jak można dać więcej niż 1/10? Tak paskudnego filmu to ja dawno nie widziałem, jakieś kretynizmy o wampirach dla 13-latek.
Dałem 5, bo na mojej skali poniżej 5 daję już tym filmom, które przewijam w trakcie oglądania, a tego nie przewijałem. Ale nie zmienia to faktu, że ciężkostrawne to było. Dłużyło się okrutnie i jedyna scena jaka podobała mi się to ostatnie kilka sekund przed napisami. Chociaż napisy też miło było zobaczyć w końcu, bałem się, że nie doczekam. Wampirza ciąża, Edward pół baby - pół cholera go wie czego (z pewnością nie facet) i te wszystkie wydłużające się sceny miłosne były dla mnie masakryczne. Przetrwałem ten horror psychiczny, ocenę swoją uzasadniłem. Poproszę o medal!
Wszem i wobec, uroczyście wręczam Ci Odznakę Małego Filmowca. Najwyższe odznaczenie, tylko dla wybranców, którzy zdołali obejrzeć ten film do końca. Noś ją dumnie.