Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1
2011
5,7 148 tys. ocen
5,7 10 1 147693
2,9 19 krytyków
Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1

Byłam na tym o północy z przyjaciółką i myślę, że to najlepiej do tej pory zrealizowana część
sagi! Bardzo nam się podobało, ja byłam wręcz zachwycona prawie wszystkim;) i realizmem
wyglądu wyniszczonej przez ciążę Belli, i sporami wilków, i ślubem, miesiącem
miodowym... miesiąc miodowy to cudowne obrazki! Jeśli ktoś nie czytał książki i nie jest
fanem, jak już widziałam niektóre wpisy, to niech nie idzie na to, to będzie strata pieniędzy,
bo ten typ fabuły trzeba lubić i tyle. I Dziewczyny, nie ciągnijcie na to na siłę swoich facetów,
bo oni w kinie często psują nastrój głupimi komentarzami... Realizatorzy fajnie też podeszli
do niektórych scen i dzięki temu film robi się też trochę zabawny (przemowy na weselu,
wpojenie Jacoba), ale nadal tylko dla tych, którzy czytali książkę i dobrze znają charaktery
postaci.

ocenił(a) film na 6
dreeams

Znam fabułę (no tak mniej więcej oczywiście) bo w wakacje dopiero skończyłam czytać książkę, a z okazji dzisiejszej premiery idę do kina z siostrą na godzinę 16. Boję się, że może być za mało rewelacji, czyli akcja będzie bardzo monotonna, nic ciekawego. Powiem szczerze, że idę z 24letnią siostrą. Wcale nie jesteśmy fankami tej sagi, film jak film, nie napawam się urodą Edwarda. Po prostu mnie to ciekawi, ich losy są naprawdę interesujące. Wydaje mi się, że nie zmarnuje pieniędzy i nie będzie zbyt dużo rozchichranych nastolatek na widok ich ulubieńca kinowego...

dreeams

powiem szczerze że naprawde to nwt jak czytałam płakała bo Stepheni Mayer bardzo dobrze się spisała i poprostu jak ktoś niewie to niech się nie o dzywa a piwerwsza część przed świtem dokładnie na którym momencie się kończy?

zuszcz

Juz po wpojeniu i ukazana jest Bella kiedy otwiera oczy i koniec

zuszcz

Co to znaczy niech się nie odzywa?Ja książkę czytałam i nie płakałam,mało tego,nie uważam tego filmu ani książek za udane ;)

ocenił(a) film na 6
panienka_2

Nie wiem dlaczego wszędzie wpisujesz swoje posty, krytykując bardziej lub mniej bezpośrednio tą produkcję. Jasne, masz do tego prawo, ale wciskanie swoich trzech groszy wszędzie gdzie popadnie to zwykłe trollowanie.
Szał to nie jest, nikt nie oczekuje od filmu tego typu rozmachu czy epickości na miarę LotR, Ty zaś, mam wrażenie, próbujesz krytykować film dla grupy docelowej "-naście" tak jakby był dojrzałą produkcją dla ludzi, którym leci już trzeci krzyżyk.

ocenił(a) film na 3
pufcio

sama przyznajesz że szał to nie jest więc pozwól łaskawie wyrażać opinie i innym,a kto co oczekuje to też jest każdego słodką tajemnicą bo forsa leci niesamowita za kręcenie takich "dzieł"
Niech żyje wolność i swoboda!

ocenił(a) film na 6
hicetnunc

Zanim się komuś odpowie, wypadałoby sprawdzić płeć :) I nie zabraniam wyrażać opinii - po to istnieją fora. Napisałem ni mniej, ni więcej niż to, że na chwilę obecną panienka_2 nie różni się od forumowego trolla, który w każdym możliwym miejscu chce udowodnić wyższość swoich racji nad racjami innych.

ocenił(a) film na 3
pufcio

przepraszam pufcio! ja jednak zgadzam się z opinią panienki-te filmy i książki porażają swoim poziomem intelektualnym
odpowiednie słowo slangiem to żenua

ocenił(a) film na 6
hicetnunc

No i chwała, też nie jestem nimi zachwycony, tyle że nie spędzam całych popołudni obwieszczając to światu na Filmwebie... W tym cały szkopuł :)

pufcio

Całych popołudni nie spędzam w przeciwieństwie do ciebie.Pozwól mi wyrażać własną opinię,bo ja nie mam nic do tego,że ty zaś cały czas idziesz w zaparte i bronisz swojego ukochanego filmu ;)

ocenił(a) film na 6
panienka_2

Jeśli to miała być riposta, to jest ona cieńsza niż wypłata na Ukrainie :) A w dowodzie u mnie nie jesteś zapisana, więc nawet jakbym chciał (a uwierz, "lata" mi to), to niczego zabronić nie mogę - zwracam tylko uwagę, że "co za dużo, to i świnia nie chce" (i nie szukaj tutaj drugiego dna ani ukrytej złośliwości) :)

pufcio

To nie miała być żadna riposta. Za to z twoich wypowiedzi wnioskuję,że próbujesz postawić na swoim. Szkoda,że nie można się z tobą dogadać,bo od razu się awanturujesz .Ale to już nie mój problem.

ocenił(a) film na 6
panienka_2

Jak nie riposta, to odszczekiwanie, summa summarum na jedno wychodzi :)
Poza tym pragnę przypomnieć, że to jest forum i służy ono do wyrażania zdania - nikt nie powiedział, że musisz się zgadzać. A czy się awanturuję, to już bym polemizował :) Sądzę, że przesadzasz. Ale to już nie mój problem ;)

ocenił(a) film na 6
pufcio

Jeśli ktoś lubi taką tematykę, to wiek nie ma znaczenia. Mam znajome 30+ po lekturze tej książki.

ocenił(a) film na 6
Cleaa

Chyba nie rozumiesz kontekstu - nie o sam wiek chodzi, ale o wymagania, jakie są stawiane przez tą osobę tej produkcji. Wymagania wg mnie z kosmosu wzięte (chyba, że to celowy zabieg trolla, żeby się tylko przyczepić - nie wiem, nie znam się).

zuszcz

Mimo kilkukrotnego przeczytania książek - moim zdaniem to beznadziejna część. Zrobiona na siłę, byle jak, byle zrobić.
Efekty do bani, aktorstwo..ekhm... nawet meyer wcisnęli...
Dobra muzyka, kilka dobrych tekstów. Kilka śmiesznych sytuacji (które de facto nie były zamierzone).
Zastanawiam się tylko która część jest gorsza - dwójka czy ta...

Hoax

Żenujące było to,że wcisnęli Meyer.
Co do filmu...było tylko kilka w miarę fajnych tekstów.Jak dla mnie to najgorsza część.

panienka_2

No właśnie tu się waham, bo bądź co bądź książka mi się podobała. A druga część była beznadziejna i w papierze i na ekranie (dla mnie).

Hoax

ja nie byłam w stanie przeczytać pięciu zdań nie o to mi chodziło nie odzywać się chodziło o tych co oceniają książkę po okładce

ocenił(a) film na 6
dreeams

zgadzam się :) film była naprawdę w fajny sposób zgodny z książką :) obejrzałam z przyjemnością :)