Mogli i zdecydowanie lepsze by to było. W 1 części nic ekscytującego nie będzie. Wiadomo o co chodzi, o większe zyski.
Serial to zupełnie inna bajka niz film :)
Sama napisz, co będzie do oglądania takiego w pierwszej części? Jak dla mnie nic. Szkoda, że od "Księżyca w nowiu" ta saga stała sie taką papką robioną na szybkiego. Wszystko dla pieniędzy niestety.
A moim zdaniem zrobili to dlatego, że książka jest taka gruba. Gdyby zrobili to w jednej części musieli by wieeeeele rzeczy powycinać, a tak nie będą wycinać ważniejszych fragmentów xD
Co do zysków to pewnie też w to wchodzą xD Więcej zarobią na naszej niecierpliwości xDD
Jest gruba, ale przez to, że jest tam dużo opisów itp itd:)
Ja nadal uważam, że spokojnie można by było zrobić jeden film z tego :)
Żeby w drugiej części chociaż uatrakcyjnili "bitwę" na łące.
Może i jest dużo opisów, ale bez tego nie wiedzielibyśmy wielu rzeczy. Scenarzysta musiał niektóre z opisów wykorzystać bo inaczej film byłby oparty na samych dialogach.
Co do walki na łące to też jestem ciekawa czy ją uatrakcyjnią czy nie. Może to będzie krótka wymiana zdań. Zżera mnie ciekawość xD
Ciekawe jak pokażą rozdziały z "księgi Jacoba"
Oby dali jakąś walkę.
Hm, ciekawe jak pokażą to wpojenie Jacoba, żeby nie wyglądało to jak pedofilia:p
Podobno Edward ma walczyć o coś z Jacobem (scena ze zwiastunu) ale nie mam pojęcia czy to prawda.
To wpojenie też może być ciekawe. Tyle, że w filmach dokładnie tego nie opisali. Ledwie o tym wspomnieli w "Zaćmieniu" z tego co pamiętam. Może zamierzają to opisać w tej części?
W filmie nie było też słowa o ich znajomych z Denalii. A przecież wiadomo, że w tej części odgrywają dość ważne role. Zwłaszcza Irinia
Tam tych wampirów będzie od... bardzo dużo ;D Wszyscy tacy powalająco piękni, ciekawe jak to zrobią ;D
Jak widzę po zwiastunie, znowu nie podoba mi się charakteryzacja Edka.
Chociaż kocham te filmy to (pomimo miłości do nich) jak zwykle napisze co mi się nie podoba. Szczególnie w charakteryzacji Edwarda.
1) Momentami Bella jest bledsza od niego
2) Włosy na klacie (Ahh...) i na ramionach
3) Za krótkie i za mało roztrzepane włosy
4) On w książce ma kasztanowe włosy, a w filmie tego nie widzę.
I to by było na tyle xD Mam nadzieje, że nikomu moimi spostrzeżeniami nie podpadłam xD Wiem, że trudno zobrazować to co jest napisane w książce, ale i tak mogli się chociaż odrobinę bardziej postarać. Przedłużyć mu te włosy i pofarbować, albo co ;D