Scenariusz chyba był pisany na kiblu podczas srania, bo jest przesiąknięty gównem.
Gorszego dna nie oglądałam, srać mi się chce jak słyszę o tym.
Wyrzucanie pieniędzy w błoto!!!
ty nie mówisz źle ty pierd*lisz głupoty:) ten film jest potrzebny światowej kinematografii tak jak kur*ie majtki
Poniekąd, mnie zastanawia czemu się wypowiadasz o osobie żeńskiej, męską będąc :P
Przepraszam za to co zaraz powiem, ale plecisz bzdury.
Moze z łaski swojej obejrzyj ten film, a dopiero potem oceniaj.
Totalny brak szacunku dla fanów filmu. Każdy lubi co innego, co należy uszanować. Owszem nie jest to najlepsza produkcja, natomiast są gorsze które nie są aż tak bardzo atakowane jak saga "Zmierzch". Uważam, że te wszystkie krytyki są spowodowane popularnością sagi.
Żaden brak szacunku, tylko opinie są po te żeby je wyrażać, nawet najgorsze. Tak jak robią to krytycy filmowi.
Zgadzam się z Tobą, że istnieją gorsze filmy, ale dla mnie cała ta saga jest zaliczana właśnie do złych.
I gdyby nie płeć piękna ja bym nawet nie usłyszał o serii tych filmów.
heh wielki fan tego niesamowitego cuda sie odnalazł omg, jak widze najwyżej oceniane filmy i tam jest Leon Zawodowiec i zmierzch to nie wiem czy się śmiać czy płakać
Moim zdaniem film faktycznie jest plastikowy i komercyjny. Był tworzony z myślą o grupie docelowej jaką są fani powieści. Dla osób, które lubią mroczne, poważne kino, gdzie wampir przypomina pierwotne jego wyobrażenie, a nie przybysza z Marsa to po prostu porażka. Co do filmu jako produkcji kinowej nie chce wygłaszać osądów, ponieważ każdy lubi coś innego, a film technicznie nie jest najgorszy. Narzekanie jest marnotrawstwem energii i czasu, ja bym się raczej skupiła na pozytywach fabuły. Hmm dla dorosłej osoby przyznam, że faktycznie może być ona żenująca, ale dla młodej np. trzynastolatki w tą całą słodką fabułę zostały wplecione delikatnie takie tematy jak przygodny seks, aborcja, zabezpieczanie się, etc. Dzieci uczą się na bajkach ;).
Przejrzyj sobie go dokładnie i zastanów się ile błędów popełniłeś w twojej jakże żenującej wypowiedzi.