Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1
2011
5,7 148 tys. ocen
5,7 10 1 147729
2,9 19 krytyków
Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1

Jestem zawiedziona tym filmem. Poprzednie trzy części były świetne, każda część była
lepsza od poprzedniej i aż z niecierplwością czekałam na kolejną część filmu a Przed
Świtem wypadło słabo. Nie mogę przeboleć, że Bella nie wybrała Jacoba

klaudynaa91

Najwidoczniej nie czytałaś książki. Od samego początku wiadomo, że Bella i Edward będą razem, potem występuje wpojenie sobie Renesmee przez Jacoba, co zwiastuje w przyszłości związek tych dwoje ale to już trzeba sobie dopowiedzieć. :) Film generalnie najlepszy ze wszystkich czterech części, w końcu wysilili się i postarali należycie a zmiana reżysera tylko wyszła na dobre tej produkcji. Pięknie ukazana scena ślubu, pobytu na wyspie Esme i ostatnie 10 minut filmu epickie. Jedynie co mnie boli to fakt, ze pominięto parę istotnych sytuacji jakie były w książce, no i tak okroić księgę Jacoba - wstyd! Film naprawdę świetny, nawet garstka humoru została wykorzystana co osobiście bardzo mnie cieszy. Teraz tylko czekać na Part II. :)

W końcu nie ma ciepłych kluch w filmie (jak w poprzednich częściach).

ocenił(a) film na 6
klaudynaa91

A ja nie rozumiem... jaki sens miałaby cała saga gdyby Bella bardziej kochała Jacoba? To jasne, że do końca będzie z Edziem.

ocenił(a) film na 9
klaudynaa91

tylko dlatego, że nie wybrała Jackoba film ci się nie podobał? nie uważasz, że to żenada? Nie piszesz nic o samym filmie i tak faktycznie niczego z tego filmu nie wyniosłaś. powinnaś oglądać przewidywalne romansidła. Przeczytaj książkę, to może zrozumiesz sens tej części Sagi.

ocenił(a) film na 6
klaudynaa91

Zacznę od tego, że niestety NIE czytałam książki. Film jest przewidywalny i było wiadome, że Bella i Edward będą razem. Chodziło mi jedynie, że film był by ciekawszy DLA MNIE gdyby Bella i Jacob byli razem. Napisałam, że jestem ZAWIEDZIONA a nie, że film NIE PODOBAŁ mi się w dodatku nie wiem czemu ktoś wywnioskowuje że film nie spodobał mi się tylko dla tego, że Bella nie jest z Jacob. Wypowiedź jednej z was utwierdza mnie jedynie w przekonaniu, że żyje w kraju w którym jest wiele chamstwa i człowiek nie może się wypowiedzieć na dany temat bo jest atakowany. Ludzie to nie rynsztok kultury trochę!