Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1
2011
5,7 148 tys. ocen
5,7 10 1 147669
2,9 19 krytyków
Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1

Kiedy książka?

ocenił(a) film na 7

Kiedy w końcu ukaże się polska wersja książki "Breaking Dawn"? wiem, że przewidziano premierę dopiero w marcu, ale było głośno że będzie ona dostępna np. w empiku już w styczniu, więc co się z tym dzieje? dlaczego jeszcze się nie ukazała??

Hekate_

ma się ukazać w styczniu w Empiku ?! Szczerze mówiąc nie słyszałam o tym... ale jeśli to prawda to bardzo się ciesze ;)

ocenił(a) film na 5
Hekate_

w marcu
Zapewne gdzieś razem z wydaniem Twilight na płycie (film)

ocenił(a) film na 7
xtomixx

pewnie masz racje, ostanio widziałam na innym forum wypowiedzi że książka ma zostać wydana 5 marca
ale zobaczymy.. :x

Hekate_

W internecie sa nieficjalne tłumaczenia na e-booku. warto moge podac. link.

ocenił(a) film na 5
_Immortal_

Jestem chętny :)
Byłym wdzięczny za kontakt na maila :D
Ja już żyć nie mogę bez tych książek ;P

xtomixx

No to poproszę o adres e-mail
<za krótki>

ocenił(a) film na 5
_Immortal_

xtomixx@gmail.com
Z góry dziękuję! :>
<za krótki>

Hekate_

Braeking Dawn-oficjalną premierę ma zapowiedzianą na koniec marca tego roku,osobiście jeżeli by ktoś miał ochotę przeczytać wcześniej,jestem w posiadaniu nieoficjalnej wersji i 12 rozdziałów piątej książki Midnight Sun-napisanej na podstawie odczuć Edwarda Cullena,Wrazie pytań zapraszam na koje konto lub na e-mail.chatteana@interia.pl

ocenił(a) film na 6
chatteana

ostatnio na pewnym forum przecytałam że premiera książki bedzie albo 5 marca albo 27 :)

ocenił(a) film na 6
Hekate_

Hej :)
Na stronie wydawnictwa Publicat (www.publicat.eu - zakładka SAGA Zmierzch) ukazała się wczoraj informacja, że polska premiera będzie miała miejsce w drugiej połowie marca.

Szkoda, że nie dziś... :(

daga_7

"Właśnie skończyliśmy prace redakcyjne nad kolejnym tomem megabestsellerowego cyklu Zmierzch - Przed świtem!
W najbliższych dniach ściśle chronione materiały dotrą do jednej z drukarń, a już w drugiej połowie marca trafi do księgarń gigantyczny nakład 115 000 egzemplarzy (100 000 broszury i 15 000 twardej oprawy) PRZED ŚWITEM
Niebawem zdradzimy jak zdobyć pierwsze egzemplarze PRZED ŚWITEM
Dotychczasowe nakłady to ponad:
ZMIERZCHU 144 000 egz.
KSIĘŻYCA W NOWIU 115 000 egz.
ZAĆMIENIA 113 000 egz.
oraz
INTRUZA 30 000 egz.
Łącznie w ciągu kilku miesięcy wydrukowaliśmy ponad 412 000 egz. książek Stephenie Meyer
W sumie na świecie sprzedało się ponad 25 milionów egzemplarzy, cykl został przetłumaczony na 30 języków, a autorka została uznana za jedną z dziesięciu najbardziej wpływowych kobiet świata."

Tak to ponoć wygląda.

leigh_4

Byłam w empiku i dowiedziałam się, że premiera ksiażki jest wyznaczona na 27 marca

ocenił(a) film na 7
croissant93

świetnie;/ co miesiąc wyznaczają nową premierę:||
ciekawie dlaczego to się tak ciągnie..

Hekate_

dla pewności napisałam jeszcze maila do kogoś z empiku i mi odpisali, ze premiera bd. 19 ale że nie jest to jeszcze potwiwedzona data. pięknie;/;/ każdy mówi co innego ;/;/

ocenił(a) film na 6
croissant93

heh... najważniejsze żeby w marcu była :DD

wonderland

nie martwcie sie - w kazdym badz razie w kwietniu bedziemy mieli ksiązke ;p

użytkownik usunięty
Hekate_

W EMPIKu książka będzie 25 marca !!! JUPI ;)

użytkownik usunięty

Już jak w wyszukiwarce www.empik.com napiszecie PRZED ŚWITEM to wyświetli się książka ;)http://www.empik.com/przed-switem-ksiazka,prod8010095,p

taaaaak xd już lepszej wiadomości nie mogłam usłyszeć xD

croissant93

Empik oszukuje,bo wysyła dopiero od 1 kwietnia,a zanim przyjdzie to potrwa...Ja zamówiłam na www.inbook.pl Wysyłają od 16 marca...

użytkownik usunięty
Anua

TO JEST DATA KIEDY SIĘ POJAWI W KSIĘGARNI ;)

ojawia sie oficjalna data na stronie publicat.pl/meyer . Książka ma być 25 marca ^^

ocenił(a) film na 6
croissant93

w Matrasie wisi plakat promujący przed świtem i pisze że premiera 25.03 :) no,no juz wkrótce ;DD

wonderland

no, no akurat na moje urodziny ;)
miły prezent mi zrobią ;p

Hekate_

ja własnie dostałam "Przed świtem" zamawiałam przez allegro gwarantowali dostawe w dniu premiery a tu taka niespodzianka i dzień przed mam :)))

rawka

życzę miłego czytania ;)
ja jutro wybieram się do empiku i mam nadzieje że jeszcze coś mi zostawią ;p

enjoy_

Ja dziś dostałam paczkę z 'Przed świtem' i jestem happy xD

ocenił(a) film na 6
Anua

a ja już wczoraj kupiłam i czytałam do nocy xPP

wonderland

hahah xD ja byłam w środę o 7.00 rano w empiku i jeszcze cały czas czytam xd jeszcze smycz dostałam ;p