Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1
2011
5,7 148 tys. ocen
5,7 10 1 147683
2,9 19 krytyków
Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1

Pierwszy raz zdarzyło mi się coś takiego w kinie! Niby wiedziałam, co się wydarzy, ponieważ czytałam książkę. Ale scena picia krwi przez Bellę, a potem poród pokazane były tak ,,krwiście" , że przez pewien czas byłam pewna, że zemdleję. Musiałam położyć się na wolnych fotelach obok, a przyjaciółki na zmianę: nakłaniały mnie do wyjścia z sali albo zabawiały rozmową na inny temat, żebym przestała o tym myśleć. Oczywiście wszystko musiały robić jak najciszej żeby inni widzowie się nie zorientowali i nie wezwali pogotowia.
Okropne chwile! Sama nie wiem czemu tak zareagowałam. W dzieciństwie rzeczywiście bałam się pobierania krwi itp., ale to minęło. A tutaj proszę, jaki powrót dziecięcych zachowań. Wytrwałam jednak do końca filmu. :)
Jeśli chodzi o film, to uważam, że jest to film dla DOROSŁYCH. Albo conajmniej od 16 lat. Nie mam pretensji o te drastyczne sceny, ale o promowanie filmu jako rozrywki dla 7-10 latków. Kiedy wchodziłam do kina w popcornowym barze można było kupić dziecięcy zestaw z breloczkiem z Przed świtem! A kto kupuje dziecięce zestawy? Dzieci! Czy Przed świtem jest filmem dla dzieci? Skoro nawet niektórzy dorośli są bliscy zemdlenia???

ocenił(a) film na 5

Kiciu, te 26 to wiek? ;) Bez urazy, ale może czas zrozumieć, że takie filmy to czysta fikcja i nie identyfikować się aż tak z jej bohaterami? Popsułaś tylko przyjaciółkom seans. Już nastolatki wiedzą, że wampiry nie istnieją, a to co w filmach "gra" krew to najczęściej spreparowane płyny. Jak w podstawówce zaczytywałam się Kingiem czy Mastertonem to spałam spokojnie, bo wiedziałam, że to fikcja literacka ;) .
Druga kwestia - nie wiem, gdzie promowano ten film jako rozrywka dla 7-10 latków, nie powielaj bzdur, skoro ograniczenie wiekowe było od 12-13 lat. A jak rozumiem statystyczna 13 latka koniecznie musi wrąbać zestaw dla dorosłego ;)

ocenił(a) film na 7

buahahaha :P enchant - zgadzam się z tobą w 100%, ale przyznasz.... kicia_26 ma fajne wpisy :D dawno sie tak nie uśmiałam - prawie sama na tych fotelach leże ;p;p

ocenił(a) film na 5
Ewka89

Ewka - tylko nie zemdlej, bo popcorn rozsypiesz i breloczek z zestawu zgubisz ;)))