Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1
2011
5,7 148 tys. ocen
5,7 10 1 147696
2,9 19 krytyków
Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1

Moim zdaniem producenci i cała ekipa związana z filmem (łącznie z aktorami) doskonale zdawała sobie sprawę z tego, że i tak gawiedź pójdzie do kina i zarobią. Rzeczywiście tak się stało. Niechlubnie muszę przyznać, że również i ja poszłam na sagę o wampirach. Był to ostatni film z tej serii na jaki się wybrałam. Nie będę się rozpisywać o grze aktorskiej, bo cięzko analizować coś, czego nie ma. Według mnie najbardziej żałosne były efekty specjalne. Np. walka wampirów z wilkami, mało, że przerysowana to jeszcze niepotrzebnie nadano jej komediowej dramaturgii. Więcej było z tego śmiechu niż strachu czy chociaż napięcia. zupełnie jak to, gdy wilki między sobą "gadają"
Wiele osób nie mogło doczekać się kiedy główni bohaterowie wreszcie "to"zrobią. Zrobili. Czy na to czekały napalone na Roberta Pattisona nastolatki? Wątpię. Dlaczego? No cóż...Każdy kto widział film, wie o czym mówię. Poza tym kto podczas podróży poślubnej gra w szachy?!
Tyle na temat tego filmu. Spodziewam się, że wiele osób, które udzielają sie na forum zmiażdżą mój wpis. Wierzę jednak, że znajdzie się też grupa osób, które chociaż połowicznie się ze mną zgodzą, że był to najgorszy film z całej serii. Robiony wyłącznie dla zysku bez większego zaangażowania.
Dziękuję za uwagę.

ocenił(a) film na 5
Leonarda

zgadzam się, gdyby nie widoki i muzyka to tego filmu nie daloby sie ogladac, przydługie sceny, ckliwe i przesłodzone do granic mozliwosci, gra aktorow na zenujacym poziomie. Całą książke dałoby się opowiedziec w jednej części, ale producent postanowil wycisnac z sagi ile sie da...

ocenił(a) film na 7
Leonarda

Scena z gadającymi wilkami... powiedz mi proszę jak ty byś pokazała to że one się porozumiewają?? (będąc w wilczej postaci)
Dodatkowo... bardzo fajna muzyka i świetne wykonane wilki :)

ocenił(a) film na 10
justysiaa223

producent nie chce wyciskać ile sie da tylko mieć więkrze zyski a tak po za tym książka ma ponad 700 str. a więc jak twoim zdaniem miałby zrobić wrzystko w jednej części ten film musiał by trwać z 4godz. pozdrawiam:)

ocenił(a) film na 10
Leonarda

Ja jestem wielką fanką całej Sagi Zmierzch, ale rozumiem że ci się nie podoba i nic nie mam do tego. Też mam kilka uwag do filmu, ale tylko jedno co chciałam napisać. Jeśli chodzi o te szachy to w książce tak było, dlatego jest też w filmie. Starali się chociaż trochę upodobnić do książki ;)

ocenił(a) film na 5
Leonarda

I tak pójdziesz na ostatnią część ;) choćby po to, by dowiedzieć się, jak to wszystko się skończy... Poza tym jest spora szansa, że właśnie ostatnia część będzie dużo lepsza od tej. Faktycznie po zakończeniu seansu odniosłam wrażenie, że poszło o kasę, o to by wyciągnąć jak najwięcej z kończącego się interesu życia ;) nie czuję się rozczarowana, szkoda tylko, że na finał przyjdzie trochę poczekać.