Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1
2011
5,7 148 tys. ocen
5,7 10 1 147693
2,9 19 krytyków
Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1

Jak tam po seansie w kinie? Jakie wrazenia? Bo moje straszne. przez pierwsza 1/3 filmu fajny romans, troche nudnawy ale fajny.a potem? Strasznie wychudzona Bella na ekranie wygladala strasznie! Mam mieszane uczucia co do tej czesci sagi. Ale ogolnie moim zdaniem najgorsza czesc sagi.

ocenił(a) film na 10
youarenotalone18

W książce Bella była bardzo wychudzona przed rozwiązaniem to i na ekranie powinni tak samo ukazać ją.

Ola24_2

Świetnie pokazali trud wampirzo-ludzkiej ciąży,porod cierpienie,lamanie kosci, to cc na żywca BOMBA czekałam na to od kilku lat by w koncy nie bylo tak cukierkowo dlatego ta czesc jest moim zdaniem z ktorym nikt nie musi sie zgadzac,najlepsza.

ocenił(a) film na 10
Magdalena_42

Przekonam się o tym w niedzielę. A czy to prawda że po końcowych napisach będzie jakaś dodatkowa scena?

Ola24_2

no wlasnie nic o tym nie wiadomo, do konca napisow nie wysiedzialam zamykali juz kino gdyz bylam na nocnej przedpremierze ale jesli jest to pojde do kina jeszcze raz i tak z reszta mam ochote :)

ocenił(a) film na 10
Magdalena_42

Bo ktoś napisał że po końcowych napisach będzie jakaś scena dodatkowa i mam nadzieje wysiedzieć do końca napisów;p

ocenił(a) film na 4
Magdalena_42

tylko że ta scena "po" napisach była może pół minuty po końcu filmu, więc musiałabys chyba wyjść przed końcem, żeby nawet wychodząc z sali jej nie zobaczyć.

essi_deven

chodzi o tą scene gdzie bella otwiera nagle oczy i są czerwone? tą widzialam wiec nie jest po napisach tylko w trakcie filmu.

ocenił(a) film na 4
Magdalena_42

to skoro była w trakcie filmu, to znaczy, że nie była po napisach, tak? czyli to nie ta scena.

essi_deven

raczej nie, ale hmm wątpie zeby byla jakas dodatkowa, Bella otwiera oczy i koniec,bo niby co pokażą? Ja całą ? To juz w drugiej części zeby ludzie chcieli przyjsc ją zobaczyc ;)wątpie , mysle ze chodzi o ta sama scene.

ocenił(a) film na 3
essi_deven

jest dodatkowa scena. u mnie w kinie było tak ze film się skończył, zapalili światła, cala sala zaczęła wychodzić, po napisach światła zgasły i scena trwała może pol minuty, scena w której głównym bohaterem był Michael Sheen. Ludzie stali na schodach i cieszyli się na jej widok. A dla mnie to nic szczególnego nie było.

ocenił(a) film na 4
Magdalena_42

ale mam wrażenie, że się popłaczesz jak się nie dowiesz co to za scena, więc ulżę Ci:

UWAGA, SPOILER

jest pokazane, jak Volturi dostają oficjalną wiadomośc od Cullenów o ślubie B&E i jej przemianie. Jeden z nich mówi, że to wreszcie koniec problemu a Aro odpowiada, że żaden koniec, że to dopiero początek, bo oni mają coś, na czym mu bardzo zależy i musi to dostać. koniec.

essi_deven

kutwa no wlasnie! tak myslalal ostatnio ze brakowalo w filmie sceny z volturi mysle sobie. wycieli? hmm. DZIEKUJE!

essi_deven

p.s. nie popłakałabym sie tylko jestem ciekawa, jakbym sie nie dowiedziala to nic nie szkodzi tylko ze ta "wycieta scena" mi chodzila po glowie ;)

Magdalena_42

zgadzam się w 100% właśnie tak było w książce i udało im się to zrealizować:)

ocenił(a) film na 8
youarenotalone18

Nie wiem o co chodzi autorce tego postu. Czytalas ksiazki? Moim zdanie idealnie pokazali Belle, tak wlasnie bylo opisane to w ksiazce, nie przesadzili, tak mialo byc.

kamcia9944

ja nie napisalam ze przesadzili ;P nie czytalam Przed switem. Poprostu ogladajac Belle nie zastanawialam sie nad tym jak bylo w ksiazce tylko jak to wygladalo w filmie ;P

ocenił(a) film na 8
youarenotalone18

Wiec widzisz, nie czytalas ksiazki wiec osadzanie filmu w ten sposob jest wedlug mnie nie fair. Czytajac ksiazke wiedzialabys o co chodzilo bo w filmie nie bylo to dokladnie opisane. Moim zdaniem zrobili kawal dobrej roboty. ;)

kamcia9944

Wybieram sie jutro do kina,mieszkam w Szkocji i powiem wam,ze naprawde bylo ciezko z rezerwacje biletow,bo wszystkie prawie zajete.Czekalam na film dosc dlugo.Przez ten czas obserwowalam opinie,recenzje i wszelkie nieporozumienia jak i porozumienia odnosnie Sagi.Ksiazka rewelacja,fajny romans.Film super,ale jeszcze nigdy tak nie czekalam na film jak teraz..Mam nadzieje,ze sie nie zawiode???I bedzie wiele szczegolow-tych najwazniejszych pokazanych co w ksiazce np.wychudzona Bella-bo o to chodzi.

ocenił(a) film na 8
paula849

Ja mieszkam w Holandii i w kinie bylam w srode, dzien po premierze. Bylam w szoku xD O tej samej godzinie dwie sale z okolo 200-stoma miejscami byly zapelnione prawie calkowicie. Bylam zmuszona do wyboru mniej komfortowego miejsca do ogladania acz nie zaluje ;)

ocenił(a) film na 8
youarenotalone18

Powiem tak, sceny z Bellą w trakcie ciąży i PO urodzeniu były zrobione " fascynujacą" że tak to określe.