Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1
2011
5,7 148 tys. ocen
5,7 10 1 147689
2,9 19 krytyków
Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1

1. Czy Edward rozpruł jej brzuch kłami i wyjął dziecko?
2. Czy po takim czymś nie umarłaby od razu? Morfina chyba nie działa w 10 sekund
3. Alice pilnowała Jaspera? Gdzie byli Carlisle i Esme?

Cress_ida

3. ,,Gdzie byli Cralisle i Esme?"- walili gruchę do głównego zbiornika

ocenił(a) film na 8
ObiWanKenobi444

Dziękuję za pełną ironii i jakże inteligentną wypowiedź. Zapytaj matki kogo wydała na świat

Cress_ida

Spytałem- powiedziała że spoko gościa co nie daje się byle fankom zmierzchu:)

ocenił(a) film na 10
ObiWanKenobi444

Cralisle i Esme byli po krew dla Belli

ocenił(a) film na 3
Cress_ida

1. tak
2. tak, ale w filmie o wampirach raczej nie ma co sie czepiac takich spraw. Co do morfiny to nie nie działa w 10 sek. a nawet jak już by działała to przy takim bólu nic by nie dała. (zresztą w książce jest opisane że morfina nie pomogła)
3. tak. A co do doktorka i żony to nie wiem, bo tej sceny w książce nie było .
PS: po co ci to wiedziec ?

ocenił(a) film na 8
Coen_3

Oglądam film , a gdy coś niejasne to po prostu chcę wiedzieć o co biega. Szkoda właśnie, że nie dane było mi przeczytać książkę, tylko od razu film. Dzięki.

ocenił(a) film na 1
Cress_ida

Wspaniałe pytania. Od razu wychodzi niewiedza i analfabetyzm pseudo-fanek które dają 10 temu filmowi i uważają, że przeczytały książkę. Okazuje się, że nie wiedzą niczego, nawet odpowiedzi na te pytania które dla nich powinny być proste.

Jak widzicie nie ma co się rozdrabniać. Dawanie z ich strony 10 jest po prostu objawem totalnego zmniejszania się ilorazu IQ wśród niedorozwiniętych neo-kidów. Pewnie nikt mądry nie dał temu filmowi więcej niż 6-7 chociaż dla mnie zasługuje na wiele mniej. Pozdrawiam zdolnych i starsze pokolenie.

ocenił(a) film na 8
skt84

Nie jestem fanką. Jak widać potrafię docenić i Lot nad kukułczym gniazdem i 12 wspaniałych. Po co to wzburzenie? Po co ironia? P o co wchodzisz na forum filmu, którego od razu hejtujesz? Dałam 10? Pytam, bo nie czytałam książki. Post nad Twoim.

Za kogo się uważasz? Za krytyka z hollywoodu? Wiesz, lubię konstruktywną krytykę a nie hasła, poniekąd wyświechtane, typu neokid czy coś. Takie w gole istnieje w słowniku?

ocenił(a) film na 8
Cress_ida

* 12 gniewnych ludzi, my apologie.

ocenił(a) film na 1
Cress_ida

No właśnie dobrze mówisz. Nie czytałaś. Ale fanki dające 10 i, które się zarzekają, że czytały książkę nie mają pojęcia o tym co piszesz. To o kim piszę to ludzie np. z takiego tematu jak "wiadomości z planu". Spamują sobie i piszą o niczym by wybić temat i zredukować te negatywne.

Ta żałosna walka jednak obniża ocenę filmu. od kiedy obserwuję to forum ocena ciągle leci w dół na łeb na szyję. Skoro jestem więc tym "wielkim krytykiem" to jednak nie jestem jedyny w swoich krytycznych wypowiedziach.

P.S. Polecam Ci więcej filmów z Henrym Fondą ;)

ocenił(a) film na 6
skt84

Dałam filmowi wysoką ocenę i książkę czytałam 4 razy. Lubię oglądać różne filmy i czytać róznego rodzaju książki. Każdy lubi co innego i nie krytykuj ludzi co nie lubią filmów takich jak Ty, bo dla nich to Twój wybór może być idiotyczny. A tak wogóle to chyba nie masz nic ciekawszego do roboty skoro tylko patrzysz jak spada ocena filmu co? :D

ocenił(a) film na 3
Cress_ida

2. a co ma do tego morfina? ma działanie przeciwbólowe, a nie regenerujące. nawet gdyby działała po 2 sekundach, co by to dało przy Twoich wątpliwościach: "Czy po takim czymś nie umarłaby od razu?"?
3. gdzie byłaś przez wcześniejsze 5 minut filmu, kiedy Jacob, Seth i jego siostra robili wszystko by zmylić watahę Sama po do by większość Cullenów mogła opuścić dom by udać się na polowanie?

ocenił(a) film na 8
LeaMao

Zdaje się, że nieobecna. W każdym bądź razie dziękuję.

ocenił(a) film na 3
Cress_ida

2. Czy po takim czymś nie umarłaby od razu? Morfina chyba nie działa w 10 sekund
Obawiam się, że książki medyczne nie analizują powikłań przy porodzie półwampira. Myślę także, że nikt nigdy nie badał jaką przeżywalność ma zabieg cesarskiego cięcia wykonany wampirzymi zębami... Właściwie to słyszałam o jednym taki przypadku opisanym przez niejaką Stephenie Meyer i w jej historii pacjentka przeżyła... tak jakby... bo zwampirzyło ją : - P

ocenił(a) film na 3
Gwenhwyvar

ciocia Wikipedia zamyka dyskusje: "fikcja literacka- właściwość świata przedstawionego polegająca na tym, że jest on tworem nie dającym się zweryfikować przez porównanie z rzeczywistością zewnętrzną wobec dzieła. "