Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1
2011
5,7 148 tys. ocen
5,7 10 1 147669
2,9 19 krytyków
Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1

Nie rozumiem

użytkownik usunięty

Ledwo co nakręcili 'Zmierzch', ledwo co potwierdzili, że będzie ekranizowany 'Księżyc w nowiu', a tu już zakładka dotycząca 'Przed świtem'. Ludzie, w Polsce nawet jeszcze tej książki nie wydali! Jesteście pewni, że premiera BD będzie w 2013 roku? Myślicie ze sporym wyprzedzeniem. Każda część już umieszczona jest na FilmWebie, choć dopiero od kilku dni czy tygodnia nie puszczają 'Zmierzchu' w kinie, a w niektórych jest nadal (!). Siedem tematów dotyczących 'Przed świtem', jedenaście 'Zaćmienia' i sześćdziesiąt pięć 'Księżyca w nowiu'. Spekulacje nad oceną filmu już trwają, jedni uważają, że będzie cudowny, inni, że nie... A skąd wy to macie wiedzieć? Nawet zwiastuna nie widzieliście! Obejrzycie film? Skomentujcie jego wykonanie, muzykę, grę aktorów. Połowa tematów dotyczy boskiego Roberta, druga - książek. Opamiętajcie się! FilmWeb (jak sama nazwa wskazuje) to forum, informacje FILMOWE, a nie książkowe. Nie rozumiem, po co niektórzy zaśmiecają fora niepotrzebnymi komentarzami. Jak już tak bardzo chcecie, piszcie sobie te tematy pod ‘Zmierzchem’, który już wiele osób widziało, ale nie pod filmami, których produkcja nie jest jeszcze potwierdzona. Zapewne przez część użytkowników zostanę delikatnie mówiąc ‘ochrzaniona’, mam jednak nadzieję, ze znajdą się i tacy ludzie, co mnie poprą.
Pozdrawiam
Marlena

no to masz pierwszego ;) zgadzam się z tobą

ocenił(a) film na 7
ivi_3

Avada... rozejrzyj się trochę po internecie...
Jest coś takiego jak informacje prasowe, które wędrują do wszystkich głównych redakcji serwisów filmowych, zaś które pochodzą najczęściej od samego dystrybutora filmu! To, że film ma swoją za 4 lata nie oznacza, że już jest robiony! Po prostu jest takie info. Kolejne premiery jakiegoś cyklu zależne są od sukcesu ich poprzedników. Zmierzch taki sukces odniósł więc z góry założono, że kolejne części przyniosą więcej zysków. Tak samo było z Harrym Potterem. Kolejne części powstawały właściwie co 2 lata... I nikt się nie uskarżał, że tak szybko i że bla bla bla. Po prostu to się działo i wciąż dzieje. Niestety to samo nie dzieje się np. z Opowieściami z Narnii. Świetna saga, osiem części.. a po drugiej już właściwie wszystko stanęło pod znakiem zapytania, bo druga część się dobrze nie sprzedała, a jeden z twórców zrezygnował...

Jest potwierdzone przez dystrybutora, że powstaje 2 i 3 część filmu. One będą kręcone prawie równocześnie. To oznacza, że 4 część też będzie bo wtedy kręcenie 2 i 3 nie miałoby sensu. Poczytajcie trochę na odpowiednich stronach, a nie wysnuwajcie głupich stwierdzeń.

masz absolutną rację ja nie cierpię roberta p. a co dopiero film z jego udziałem disgusting. ja piszę
z tego okresu co księżyc w nowiu jest już w kinach (choć nie oglądałam tego filmu, ale mi
wystarczy. że widziałam zwiastun) i powiem że film w ogóle się nie pokrywa z książką więc sama
widzisz. a co do ekranizacji kolejnych tomów książek sagi to przypuszczam że będą równie
kiczowato zrobione co pierwsza i druga część. mi wystarczy że widziałam zmierzch ochyda połowa
filmu jest poprzestawiana w stosunku do książki ale na to wygląda że reżyser chyba ni uważnie
czytał te książki i czego można było się spodziewać, każda ekranizacja jakiejkolwiek książki
zawsze się różni w mniejszym lub większym stopniu od książki tak już jest