Książka jest bardzo fajna...widze ze producenci takze zweszyli niezła okazje do zarobienia kupy pieniedzy tylko mam nadzieje ze nie zepsują tego filmu....haha Edward tatusiem jakos sobie nie moge wyobrazic w tej roli Pattinsona,
hah, a ja właśnie wręcz przeciwnie. wbrew pozorom on wygląda poważnie. nie to co - dajmy na to - Jacob (nie pamiętam nazwiska aktora, wybaczcie). Breaking Dawn jest bardzo dobre. Sama nie wiem, czy nie posunę się daleko we wnioskach, ponieważ z natury nie przepadam za faworyzowaniem konkretnych części sag (saga to całość, jak dla mnie, nie należy jej rozdzielać, osobno oceniać), lecz.. IV część jest chyba moją ulubioną, a na pewno już jedną z ulubionych.
a tak a propos (albo niekoniecznie a propos ;] ) - Midnight Sun jest bezsprzecznie niesamowite. oczywiście nie łudzę się, aby sfilmowali tą samą historię, bo cóż to dla nich za różnica, iż historia opowiadana jest z innej perspektywy. ale - naprawdę wspaniale się czyta. pomimo, że na razie tylko 12 rozdziałów ;).
O tak,dla mnie też jest jak narazie ulubioną...Może się to zmieni,jak zmienię zdaie co do Jacoba...Bo w "New moon" i w "Zaćmieniu" było go zdecydowanie za dużo:D W tej części niby też jest,ale tak bardziej w cieniu;)A co do filmu,to myślę,że 3 i 4 część sagi będzie można zdecydowanie zakwalifikować do horrorów...
Tak Midnight Sun daje trochę inne spojrzenie na to wszystko i mogli bardziej ukazac też tą historię w zmierzchu tj ze strony Edwarda (jest tylko jedna scena ,w knajpie gdy wyznaje Belli że potrafi czytać w myslach a przez resztę filmu jest to trochę niewidoczne...fajnie by to było ukazane tak jak jest to w "Dexterze" że aktor tak jakby sam mówi do siebie w myślach- wtedy moglibysmy lepiej poznac opinie Edwarda... nie wiem czy zrozumiale wytłumaczyłam to o co mi chodzi mam nadzieje ze sie połapiecie :)
Ja się nie mogę doczekać ;d Midnight Sun pokazuje całość w zupełnie innym świetle.Przeczytałam całą sagę i wg mnie "Breaking Dawn" jest najlepsza. Mimo wszystko, ubolewam nad faktem, że to ostatnia część.... Ale zawsze lepiej niż jakby ciągnęła się w nieskończoność, a Meyer pisałaby o tym co ugotowali na obiad (chociaż wampiry nie jedzą ) :D:D
Taa...I może jeszcze kosmici przylecą:D
Ani się obejrzymy,a film będzie już na ekranach kin;)Dla tej części warto poczekać;)
a moglibyście napisać co się będzie działo w 4. części?
I rzeczywiście wyjdzie część, w której Edward wszystko opisuje ze swojej perspektywy?
A kiedy "przed świtem" w Polsce?
Przeczytaj sama, to ciekawsze niż wiedzieć wcześniej- potem nie ma tych emocji:))
Wyjdzie, jak Stephanie zdecyduje się dokończyć pisanie(na razie jest kilkanaście rozdziałów(chyba, że coś się zmieniło, a ja niedoinformowana??)
Czekam na ekranizację kolejnych części, ale to niemal jak wieczność!xD
Steph się wkurzyła,kiedy wyciekło pierwsze 12 rozdziałów "Midnight Sun" i powiedziała, że nie wiemc zy dokończy. Po moich ostatnich rozważaniach doszłam do wniosku, że tak, bo przecież ma kontrakt z wydawnictwem:)
Breaking Dawn wyjdzie u nas gdzieś w marcu.
mozliwe, ze podzielą dilm na 2 części (myślę, że tak byłoby lepiej:))
czytałam na stronie Stephenie,że kontynuuje pisanie MS czy jakoś tak, w każdym razie na pewno wyjdzie tylko niewiadomo kiedy;) może pani Meyer zrobi nam niespodzianke i niespodzianie wypuści książke jeszcze tego roku:D (pomarzyć zawsze można), ale zgadzam sie, ze MS jest fantastyczna, rewelacyjne dopełnienie Zmierzchu:)
a co do końca świata to przecież mamy już 2015 czy 2016 rok od urodzenia Chrystusa. Mnich, który liczył lata pomylił sie o 6 czy 7 lat w obliczeniach więc 2012 rok już za nami, także żyć nie umierać! :)
Z chęcią bym przeczytała PRZED ŚWITEM, ale premiery jeszcze nie było;) A po angielsku nie umiem. Ale już przeczytałam na wikipedii:D
Można ściągnąć na e-book. "Przed Świtem" ma mieć premierę w marcu i jest z pewnością najbardziej porywającą i najbardziej tajemniczą częścią sagi.
A ba...Ja przeczytałam e-booka(przetłumaczonego na polski),ale i tak czekam na książkę,bo na kompie to tak czytałam tylko te najważniejsze wydarzenia,a książka to jednak książka:)
Z tego co zauważyłam,to będzie dość gruba,ale mnie już to nie przeraża;)
Przeczytałam tak szybko poprzednie części,to i tą przeczytam (jeszcze raz) bardzo szybko;)
Ja przeczytałam wszystkie 5 ( Twilight, New Moon, Eclipse, Breaking Dawn, Midnight Sun) po 3 razy każdą w około 2 tygodnie ;]
MIDNIGHT SUN ? całą?! czy 12 rozdziałów? ;) bo 12 rozdzialów chodzi po necie,ale całej podobno jeszcze nie dokończyła. pozdrawiam
Dokończy...prawdopodobnie ma przecież podpisane umowy, a poza tym, złość złością, ale raczej nie zrobiłaby tego fanom;)
Pytanie tylko: kiedy dokończy?!
hey, ma ktos może wszystkie częsci , tak żeby mi przesłac.?
tylko po polsku , jak by możnaa
mój email to swann.m@vp.pl
z góry wielkie dzięki ;)
Na razie przed nami New Moon. I ubolewam, nad tak wielką dawką Jacoba... A wiecie, podobno Meyer napisała wcześniej inną kontynuację do Zmierzchu, w której nie było tyle Jacoba. Ciekawe. Możliwe, że zostanie ona wydana... Chciałabym to przeczytać ^^
A z tym Midnight Sun, to trochę przesadza. Mogłaby się odfochnąć, bo żadna tragedia się nie stała. Ech...
A Breaking Dawn, to chyba moja ulubiona część. Tyle się dzieje, zmienia... Renesmee, przemiana Belli w wampira. Super. A nasze tłumaczenie tytułu tj. 'Przed Świtem', nie jest dokładne. Ponoć powinno być bardziej Przełamywać świt. http://pl.wikipedia.org/wiki/Przed_%C5%9Bwitem#Tytu.C5.82 ;]
Cóż...z doświadczenia pamiętamy, że polskie odpowiedniki zagranicznych tytułów(czy to filmów, czy książek) rzadko się w pełni pokrywają;/
Twilight bez wglądu w myśli Jackoba? Alleluja!xD Błagam, niech ją wyda!
Ja też lubię BD, choć uderza mnie tu rozszerzona rola Leah, która w końcu nie ma, tak jakby, żadnego określonego finału...tak jakby Meyer miała jakieś plany co do tej postaci i rozmyśliła się pod koniecxD
Ale może to tylko moje wrażenia...?