Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1
2011
5,7 148 tys. ocen
5,7 10 1 147689
2,9 19 krytyków
Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1

Jak dla mnie (podkreślam) JAK DLA MNIE (!) filmy są fatalne.

Jako że jestem molem książkowym i czytam wszystko co się da, przeczytałam również całą Sagę.

Pomimo, że nie przepadam za fantastyką to muszę Wam powiedzieć, że książki się czytało przyjemnie i nawet wciągnęłam się w tą historię.Stanowiły one miłe oderwanie od rzeczywistości...od pracy...problemów.

Kiedy po przeczytaniu 1-szej części obejrzałam "Zmierzch" myślałam że zejdę! Takiego gniota dawno nie widziałam.
...z kolejnymi częściami było niestety jeszcze gorzej...

Filmy fatalnie zrealizowane.Widać, że chodzi w nich wyłącznie o wyciągnięcie kasy od widza.

Oczywistym jest, że film nigdy nie będzie idealnym odwzorowaniem książki, ale to co się stało w tym przypadku to po prostu kpina z widza.

Na temat aktorstwa lepiej się za bardzo nie wypowiadać, bo dobrych aktorów jest tam jak na lekarstwo.

Ale jak już kiedyś pisałam, ile jest ludzi tyle jest gustów. Mój gust (w którym książka zderza się z filmem) jest w wielkim szoku.

Ja uważam, że lepiej jest przeczytać Sagę i zdać się na własną wyobraźnię niż oglądać :)
pozdrawiam

poglada_czka

Kompletnie nie lubię tematu wampirów, a na sagę pierwsze 3 filmy poszłam na maraton w MK dla młodszej siory i kurcze, całkiem dobrze się bawiłam. Mimo wszystko filmy są ładnie, obrazkowo zrobione, piękni bohaterowie, efektowne widoczki, ładne efekty wizualne, etc. To tak okiem kogoś, kto książkę zna tylko z okładki.
Mimo wszo: film sprawił, że moja wówczas 13/14 letnia siostra po wizycie w kinie poszła do księgarni, kupiła książkę i od tamtej pory książka WSZELKA jest jej bliskim przyjacielem. Za to saga jak dla mnie zawsze będzie miała wielki + i ogromy sentyment :)