Własnie przeczytałam że prawdopodobnie Przed Świtem ma byc podzielone na 3 częśći przy czym to ma byc film bardziej skierowany do doroślejszych odbiorców, gdyz mają się tam pojawić sceny których autorka starała się dokładnie nie opisywać... co myslicie o takim pomyśle?
mi się wydaje że takie przeciąganie to już chęc zdobycia większej kasy.. a z drugiej strony może dokładniej odzwierciedlą książkę
Ja już dawno przeczytałam BD i rzeczywiście jest podzielony na 3 części, tak właściwie księgi. Jest pierwsza księga Bella, druga księga Jacob i trzecia też Bella. W pierwszej księdze jak zwykle opowiada Bella. Mówi o ślubie i nocy poślubnej na wyspie Esmee. Druga księga kierowana jest przez Jacoba. Opowiada on jak to wszystko wygląda z jego perspektywy. Pani Meyer wyznaczyła Jacoba, ponieważ w tym czasie Bell`s nie była w stanie nic opowiadać. W trzeciej księdze znów opowiada Bella. Jest to czas po porodzie gdy odzyskała przytomność.
A co do tego iż autorka książki nie chciała czegoś opisywać nie za bardzo wiem, chyba że chodziło jej o seks. Jeśli patrzeć z tej strony to rzeczywiście mało napisała, ale to nawet lepiej.
Co do filmu bez sensu żeby miał być podzielony w jakis sposób. Po prostu gdy Bella będzie nieprzytomna to tak jak kamera ,,chodziła`` za Bellą będzie chodzić za Jacobem.
Hmm mi się wydaje ze mogliby to podzielic na 2 częsci ...pierwsza gdy Bella jest jeszcze człowiekiem a druga gdy jest już wampirem. Nie wiem jak to zrobią ale trudno bedzie zrobic film z tej czwartej częsci, bo wiele sie tam dzieje :) Mam nadzieję, że tego nie zepsują, a czekac mogę więc nawet jezeli film bedzie w 2011 to i tak będę pełnoletnia i problemu z pójsciem do kina nie będzie:) Chyba, że specjalnie wprowadzą ograniczenie pełnoletności do 21 lat :D xD
aż tak ostrych scen raczej nie bedzie żeby było ograniczenie do 21 :)
pierwsza czesc faktyznie miałaby sie ukazac w 2011... tylko ta pierwsza księga ma około 100 stron a to niezbyt wiele... zrobia jak bedą chcieli tylko nich im to wyjdzie :)
a o te sceny których nie opisała tak własnie chodziło o sex :P
Chcą być lepsi niż HP i Instygnia Śmierci xD? Dla mnie to trochę bezsensu, przecież pierwsza księga naprawdę niewiele im zajmie, może będą chcieli pokazać więcej scen z Wyspy Esme. Dzielić na 2 cz. też koszmarnie - urywa się w połowie księgi Jacoba. Jestem także pewna, że wtedy nie udałoby im się charakteryzacja - nie zrobili by jednakowej Belli w ciąży w pierwszej i drugiej części.
Ale jeżeli zależy im na tym by film trwał 2 godziny - nie dłużej, to rzeczywiście jest wielkie prawdopodobieństwo, że zniszczą Przed Świtem. :/
Dla dorosłych? Hej, Meyer to chyba przede wszystkim dla młodzieży pisała! Oczywiście, że chcą więcej pieniędzy, wg. mnie zniszczyli Zmierzch więc będzie im zależało by Przed Świtem było ok? I tak w kinie będą tłumy - a zmniejszą się jak zrobią ograniczenie wiekowe.
Głupota! Uważam że głupio by zrobili gdyby PŚ został podzielony na (!) 3 części. Po jaką cholerę? Wg mnie zmieszczą się w jednym filmie :))
tak, ja też tak myślę.
dla mnie film może trwać nawet 5 godz byle było wszystko jak należy..
zastanawiałam się jak pokażą 4 część, to jest prawie horror;) poza tym są sceny miłosne, jest to najbardziej poważna część spośród innych i zarówno moja ulubiona:D Opowieść przestaje być bajką dla małolat i mam nadzieje, że to pokażą i nie złagodzą wstrząsających scen.