Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1
2011
5,7 148 tys. ocen
5,7 10 1 147696
2,9 19 krytyków
Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1

Smutna prawda jest taka...

użytkownik usunięty

że tak naprawdę i ta część okazała się niewypałem i to na największą skalę, porównując ją z poprzednimi dwiema, które okazały się równie beznadziejne, czyli trzecia część ,,Zaćmienie'' i druga ,,Księżyc w nowiu''. We wszystkich tych częściach niewątpliwie zabrakło tego co było w pierwszej części ,,Zmierzch'' - jedynej dobrej części. Być może jest to spowodowane tym, że ,,Zmierzch'' był filmem niezależnym i kręconym w zimnych barwach, był realny w taki sposób, że największe absurdy można byłoby uznać za prawdę. Dlatego ,,Zmierzch'' był najlepszy i zasługiwał na ocenę 8/10, jednakże wszystkie następne części stały się tak komercyjne, że to przełożyło się również na ich produkcję. JAKI Z TEGO WNIOSEK? I część odniosła sukces z małym budżetem, kolejne II, III, i ta najnowsza i być może są kasowym hitem, ale na pewno nie pod względem jakościowym. Nie zrozumcie mnie źle - JESTEM WIELKĄ FANKĄ KSIĄŻEK Z TEJ SERII, ale nie ubliżąc nikomu, muszę stwierdzić, że WSZYSTKIE CZĘŚCI FILMOWE POZA PIERWSZA SĄ KICZEM. Dlatego nie polecam ludziom, którzy lubią oglądać ambitne romansidła i nie tylko.