Tę część można sobie spokojnie darować. O ile jeszcze trzecia część była całkiem niezła, to ta jest beznadziejnie nudna i pełna bzdetów. W ogóle to praktycznie wszystkie filmy z tej serii (może z wyjątkiem trzeciej części w której się coś dzieje) powinny być oznaczone napisem "Oglądać tylko w ostateczności", bo to naprawdę strata czasu.
Nie masz racji. Film jest bardzo dobry, podobnie jak pozostałe części (jakby ktoś nie wiedział : Zmierzch, Księżyc w Nowiu i Zaćmienie).
Obejrzenie go na pewno nie jest stratą czasu. Film jest jak juz wspomniałam bardzo dobry. W niektórych momentach wzruszający (sama kilka razy się popłakałam), a czasem straszny.
Naprawdę, wszystkim go bardzo polecam !
PS. Ja daję 10/10 i ♥
Czytam doskonale ;) Nie musisz się przejmować. I jeżeli uważasz ten film za straszny to lepiej nie oglądaj prawdziwych horrorów bo nie zaśniesz.
To czego się w takim razie przestraszyłaś? Że wampir ci do łóżka wskoczy czy jak? I tak z ciekawości się spytam. Jakie są twoje ulubione horrory?
Szósty zmysł, Trylogia [Rec], Egzorcyzmy Emily Rose...
A zresztą co ja się będe rozpisywać. Ja kocham wszystkie horrory.
egzorcyzm to nie horror...
A Oszukać Przeznaczenie, Piła , Teksańska masakra piłą mechaniczną?
paranormal activity?
Straszny?
Hahaha...
No ale przyznam że Bella goląca nogi była straszna,tak samo jak nudna scena w łóżku.
Zresztą cały ten film jest straszny,strasznie głupiutki,naiwny,niedojrzały a gra aktorska również jest straszna.
Głupiutki jesteś ty.
Inaczej nie pisałbyś takich kmentarzy.
Nie potrafisz docenić dobrego kina, i tyle.
Potrafię docenić dobre kino a zmierzch nie jest dobrym kinem ani nawet średni jest słaby jak twoja wypowiedź.
Jest na twoim poziomie umysłowym.
Mam czasem ochotę cie porządnie stuknąć w łeb. Przestań tego gniota nazywać arcydziełem bo tylko się jeszcze bardziej ośmieszasz.
Nic od siebie nie potrafisz napisać,idź oglądaj zmierzch,podnieć się nim i opisz jakie to arcydzieło.
Pustaku .
To było o tobie,do ciebie.
Bystra to ty nie jesteś,jak widać zmierzch ogłupia...
Jesteś przykładem .
Mnie tak nazywasz, a to ty zachowujesz się dziecinnie.
Hm, nie ma co, kiedyś na tej stronie byli mądrzejsi ludzie.
Niesamowite jest, w jak szybkim tempie internet schodzi na psy...
Wiesz mam pytanie - Skoro uważasz że jestem dziecinna, ośmieszam się itd. to dlaczego ze mną dyskutujesz ?
Bo jesteś jednym z największych trolli na filmweb.
I uwielbiam czytać jak coraz bardziej się pogrążasz i wychodzisz na idiotkę.
Boże, ogarnijta się ludzie!
Mary zamilcz i się nie pogrążaj.
Damx123 przestań jej odpowiadać bo ona musi dorosnąć.
Chyba sobie żartujesz.
Nie mam zamiaru milczeć i patrzeć na to w jaki sposób ludzie oceniają Twilight.
Zamknij się wreszcie! Bo juz mam tego dosyć.
Każdy ma prawo oceniac jak chce. A taka prawda że ta cześć opowiada o Aborcji
Ale była o niej rozmowa. "Wyciągniemy to z ciebie zanim zrobi ci krzywdę"
Boskie Edek chciał zabic własne dziecko
To jak jakby.
Kobieta zaszła w ciąże i lekarz jej powiedział że albo ona albo dziecko. A mąż by nalegał na aborcje. To co ty byś wolała zabić dziecko niż umrzeć? zastanów się. Autorka tą sytuacją którą sama stworzyła poległa. Bo mamy dwie strony Belli która no powiedzmy ma jakieś uczucia i nie chce zabić dziecka. i Edka który chce dziecko zabić żeby nie było problemu. i Miec Belle tylko dla siebie
No dla Belli też musiał być. Co nie zmienia faktu że i w książce jaki i w filmie pojawia się motyw aborcji...
No,dobra pojawia się, ale jest to wszystko dobrze zaplanowane. Edward przekonuję Belle do aborcji, a ona sie nie zgadza. Daję bardzo ładny przykład młodym dziewczyną, które są w podobnej sytuacji.
Ale Edward pokazuje swoją samolubność.
I daje zły przykład chłopakom, bo jacyś też czytają i oglądają ten film i książki. To coś w stylu" O jesteś w ciąży! Usuń je i będzie po kłopocie"