Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1
2011
5,7 148 tys. ocen
5,7 10 1 147683
2,9 19 krytyków
Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1

Idąc na ten film z moją przyjaciółką (która mnie na niego namówiła) spodziewałam się ok. 2 godzin smętnego romansidła. To co zobaczyłam kompletnie zbiło mnie z tropu. Gdyby ten film był określony jako komedia dałabym mu 7/10! I teraz jestem w kropce, bo nie wiem czy poszłam na kolejną część sagi Zmierzch (której nienawidze) czy może na jej parodie! Było tyle bezsensownych scen jak np: Jacob po "śmierci" Belli wyszedł przed dom, skulił się i płacze, w tle leci smutna muzyczna a tam z tyłu w oknie widać jak Edward reanimuje Bellę. Następna to piosenka matki Belli na ślubie, jeszcze kolejna to scena (której jak dla mnie nie powinno być) gdy Bella goli sobie nogi przed kąpielą z Edwardem albo gdy Bella "umarła" to Edward ją gryzł gdzie tylko popadnie. Dobrze że nie pogdyrł jej tyłka !!! Choć w sumie kto wie ... Tak czy siak było jeszcze tego wiele ... pewnie wszyscy maniacy sagi mnie zjadą ale trudno się mówi. Daje temu filmowi 3/10 ponieważ jedyna scena jaka mi sie podobała to rościnanie brzucha Belli. A dlaczego mi się ta scenka podobała ?? Bo Belli nienawidze. To moja opinia ...

ocenił(a) film na 3
Vamp_97

po pierwsze piszesz nie znając dobrze tematu. co do odczucia, że z 4 części zrobili parodię w porównaniu do poprzednich to zgadzam się w 100%. najdebilniej zrobiona część ze wszystkich.

wracając do pt. 1: "skulił się i płacze"- nie prawda. on nie rozpaczał, on gotował się ze złości i właśnie planował w zemście wymordować wszystkich Cullenów zaczynając od dziecka Belli.
"gryzł gdzie tylko popadnie"-robił to by jak najwięcej jadu dostało się do jej organizmu by były większe szanse na jej przeżycie. dzięki temu jad nie musiał przejśc długą drogę z serca by dotrzeć do wszystkich części ciała tylko od razu się w nich znajdował.

ocenił(a) film na 3
LeaMao

Wiem że o to chodziło ale po prostu mogli by to pokazać lepiej a dla mnie to było śmieszne, no i nie mów że nie zauważyłaś za Jacob'em w oknie Edwarda robiącego reanimacje! Tutał taka chwila Jacob (jak powiedziałaś) jest w złości a tam z tyłu Edward sobie Belle reanimuje. No dla mnie to po prostu śmieszne

ocenił(a) film na 3
Vamp_97

Sory chciałam napisać "tutaj" a wszyszło mi "Tutał" ;D

ocenił(a) film na 6
Vamp_97

A jaką masz propozycję co do pokazania chęci ratowania Belli przez Edzia? Taka reakcja w mojej opinii jest jak najbardziej trafna - desperacka reakcja, i calkiem sensowna.

ocenił(a) film na 3
Cleaa

Hmmm ... wiesz w sumie to nie mam pojęcia, może po prostu żeby chociaż jakoś fajniej gryzł ale to nie ja powinnam nad tym myśleć tylko producenci, oni to spieprzyli (jak dla mnie). Po prostu może zacznijmy od samego początku ... nie lubię wampów typu Edward, może też dlatego nie podobała mi się ta scena ;D Sama nie wiem po prostu nie przypadło mi to do gustu, jak w sumie każda część tej sagi

Vamp_97

potega Twoich argumentow mnie dobija... :/ "moze po prostu zeby chociaz jakos fajniej gryzl" ehh...
ale przyznam, że na filmie się ubawilam 1/10

ocenił(a) film na 10
Vamp_97

No szczególnie dramatyczna scena porodu :)

ocenił(a) film na 6
Vamp_97

wow....

ocenił(a) film na 8
Vamp_97

kolejny hejter. po ch*j ogladasz,jak nienawidzisz ?

ocenił(a) film na 3
sabinaba

Bo poszłam z przyjaciółką żeby nie szła sama do kina, czy przez to zrobiłam coś złego ??

Vamp_97

http://www.youtube.com/watch?v=UtN0u3dq_40

oglądając wypowiedzi "fanów" omal nie popłakałam się ze śmiechu :O
ps. Vamp_97 - zgadzam się, że ten film był baardzo zły.

ocenił(a) film na 1
Vamp_97

Edward to największa ciota w historii filmu. Podrapał trochę laskę w czasie seksu i płacze jak małe dziecko " obububu zrobiłem ci krzyedę nie uprawiajmy więcej seksu nigdy !! ;(" co za frajer, w czasie seksu z zwykłym człowiekiem można odnieść większe obrażenia niż te jego zadrapanka. Umierałem ze śmiechu na tym szajsie.

ocenił(a) film na 3
jerzunio

Zgadzam się :) Fajnie że są jacyś ludzie co myślą jak ja (jeśli chodzi o sage Zmierzch) :D

ocenił(a) film na 1
Vamp_97

Najbardziej nie rozumiem tego kompletnego braku jakichkolwiek emocji między nimi. Miesiąc miodowy a oni przy sobie zachowują się jakby ktoś ich do tego zmuszał, zero polotu. Bez przerwy wyglądają na przygnębionych i kur** grają w szachy zamiast się rżn*ć. W najtańszej komedii romantycznej jest więcej napięcia i emocji między głównymi bohaterami niż tu. Nie wiem dokładnie co urodzi się z tego związku ale jak spojrzeć na tatusia i mamusię - tatuś - największa ciota i nudziarz wśród wampirów, flegmatyk a mamusia największa nudziara i anemiczka w świecie ludzi. To co się z tego urodzi zburzy harmonię całego świata swoim epickim nudziarstwem, Ziemia zapadnie się sama w siebie. Jedna jeszcze sprawa mnie interesuje... Jak już Bella zaszła w ciąże to wszyscy nagle jakby wiedzieli, że nie powinni tego robić bo ona teraz zginie, nikt nie wie co się urodzi ale Wilkołaki, które cały czas w dyplomacji starały się nie wywoływać większych sprzeczek z wampirami, dbając w ten sposób o dobro plemienia teraz gotowi są na wojnę zabijając Belle tak naprawdę nie wiedząc co ona urodzi.

ocenił(a) film na 3
jerzunio

Hehe "To co się z tego urodzi zburzy harmonię całego świata swoim epickim nudziarstwem, Ziemia zapadnie się sama w siebie." Gdyby coś takiego urodziło się w naszym świecie to koniec świata nastąpił by o wiele szybciej z powodu braku rozrywki ;)