O co chodzilo w scenie koncowej walki.... ''JACKOB przezyl wpojenie'' o co chodzi , ze raptem wilki sie wycofaly?? :]
No bo wilki chciały zabić Renesme, a Jacob się w nią wpoił. A wilki mają zasadę że nie zabijają obiektu wpojenia innego wilka, dlatego się wycofały bo już nie mogli jej zabić. :> Lepiej jest wytłumaczone w książce.
w fimie nic takiego nie ma ;p ale jest scena jak gadaja z soba w postaci wilkow ;p ja myslalem , ze oni warczac rozmawiaja :) a moze gadali w myslach ;p
W myślach gadali, bo zauważ że najpierw Jacob biegnie sam, a oni już gadali. :> A w "zaćmieniu" nie było ? Chyba że nie oglądałeś. Kurde nie pamiętam, będę musiała w wolnej chwili obejrzeć znowu "zaćmienie" :D. Ale jestem w 100 % pewna że czytają sobie w myślach, książki czytałam wszystkie, po kilka razy. A dziwne jakby omineli ten wątek w filmie, bo to było dość ważne :D
Wilki należące do jednej sfory słyszą swoje myśli. Niejednokrotnie strasznie im to przeszkadza, ale nie jest to zależne od nich. Jacob wpoił sobie Renesme, tzn ... hmm stała się ona dla niego najważniejszą istotą na świecie, od chwili wpojenia stawia jej bezpieczeństwo i szczęście ponad wszystko. Będzie się nią opiekował, dbał o nią i kochał do końca życia. Jeśli ktoś zabiłby ją, Jacob straciłby sens życia dlatego inne wilki nie mogą zrobic krzywdy osobie wpojonej przez innego wilka. Wszystko jest w książce :)
Pozdrawiam.