Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1
2011
5,7 148 tys. ocen
5,7 10 1 147653
2,9 19 krytyków
Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1

O co chodzilo w scenie koncowej walki.... ''JACKOB przezyl wpojenie'' o co chodzi , ze raptem wilki sie wycofaly?? :]

rotanimod

No bo wilki chciały zabić Renesme, a Jacob się w nią wpoił. A wilki mają zasadę że nie zabijają obiektu wpojenia innego wilka, dlatego się wycofały bo już nie mogli jej zabić. :> Lepiej jest wytłumaczone w książce.

madzik6030

co to znaczy ''Jacob sie w na wpoil??''

ocenił(a) film na 6
rotanimod

Różnie może się to tłumaczyć, ale najprościej jest to zakochanie lub oddanie.

piotrek2009r

to skad inne wilki wiedzialy , ze jackob sie wpoil??? :)

ocenił(a) film na 6
rotanimod

Instynkt wilkołaka

rotanimod

Wilki potrafią czytać sobie w myślach

madzik6030

''Instynkt wilkołaka''' raczej to :) nie czytaja sobie w myslach :]

rotanimod

Jak są w formie wilków-czytają. W książce jest napisane, nie pamiętam jak w filmie

madzik6030

w fimie nic takiego nie ma ;p ale jest scena jak gadaja z soba w postaci wilkow ;p ja myslalem , ze oni warczac rozmawiaja :) a moze gadali w myslach ;p

rotanimod

W myślach gadali, bo zauważ że najpierw Jacob biegnie sam, a oni już gadali. :> A w "zaćmieniu" nie było ? Chyba że nie oglądałeś. Kurde nie pamiętam, będę musiała w wolnej chwili obejrzeć znowu "zaćmienie" :D. Ale jestem w 100 % pewna że czytają sobie w myślach, książki czytałam wszystkie, po kilka razy. A dziwne jakby omineli ten wątek w filmie, bo to było dość ważne :D

ocenił(a) film na 8
rotanimod

Wilki należące do jednej sfory słyszą swoje myśli. Niejednokrotnie strasznie im to przeszkadza, ale nie jest to zależne od nich. Jacob wpoił sobie Renesme, tzn ... hmm stała się ona dla niego najważniejszą istotą na świecie, od chwili wpojenia stawia jej bezpieczeństwo i szczęście ponad wszystko. Będzie się nią opiekował, dbał o nią i kochał do końca życia. Jeśli ktoś zabiłby ją, Jacob straciłby sens życia dlatego inne wilki nie mogą zrobic krzywdy osobie wpojonej przez innego wilka. Wszystko jest w książce :)
Pozdrawiam.