Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1
2011
5,7 148 tys. ocen
5,7 10 1 147693
2,9 19 krytyków
Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1

hmm

ocenił(a) film na 6

Właśnie wróciłem z kina .. nie mam się raczej do czego doczepić .. jedynie do 60 % kwiczących nastolatek^^
Ta część nie zrobiła na mnie większego wrażenia. Byłem z dziewczyną , osobiście sam nie wydałbym 15 zł .
6/10

ocenił(a) film na 3
szymon_kinomaniak

popieram ja 3/10 spodziewalam sie czegos lepszego wiecej akcji.....

ocenił(a) film na 7
karola_siwa

Ja poszłam bo oglądałam wszystkie poprzednie części i uwielbiam książki. Powiem szczerze że podobała mi się ta część. Troszkę faktów było przekręconych, ale to jest normalne. Nie da się wszystkiego zrobić zgodnie z książką. Ja osobiście troszkę podkręciłabym akcję, ale ogólnie oceniam bardzo pozytywnie. 9/10 bo lubię i koniec!

kometa1990

czyli tak jak poprzednie części- książka 100% lepsza. Może mi ktoś powiedzieć na czym zakończyli pierwsza część? do kina dopiero jutro idę

ocenił(a) film na 7
no_one_3

Zakończyło się na tym jak Bella obudziła się po przemianie. A jeszcze jeden minus według mnie to to, że aktorzy przekazywali zbyt mało emocji.

kometa1990

da się podrobić jak w ksiązce opowieści z narnii czytałam oglądałam to było tak jakby mi czytał któś na głos

ocenił(a) film na 3
kometa1990

tylko kwestia gustu, poprzednie czesci byly o niebo lepsze

ocenił(a) film na 10
szymon_kinomaniak

Mnie osobiście film się bardzo podobał. Akcja trzymała w napięciu a wilki były niesamowite! Nie jestem fanką tej sagi, ksiązki oczywiście przeczytałam(trochę temu:P) i nie popieram porównywania ksiązki do filmu. Gdyby ktoś zrobil film identyczny to po co iść do kina? Każdy ma wyobraźnie i jak czyta książkę to sobie kreuje postacie,miejsca itd. Wtedy mówiliby, że wszystko tak samo, że brak jakiegokolwiek zaskoczenia. Nigdy ludziom nie dogodzi :)
A ta część sagi-w porównaniu z poprzednimi im się naprawdę udała :)

Netaa90

ja również niedawno wróciłam z premiery. sagę przeczytałam dawno temu po kilka razy - teraz chyba mam jakiś wstręt. poszłam do kina, bo czytalam, ogladalam poprzednie czesci i nie ukrywam - ciekawosc mnie zzerała ;)
powiem tak - mam mieszane odczucia ;) jedynie co mi przeszkadzało to chyba wygląd wilków - czułam się jakbym grała w jakąs gre albo oglądała anime - w 3 czesci były zdecydowanie bardziej realne. mimo to sceny z wilkami wypas, te paszcze, kły - ah!. ogolnie zbyt duzo akcji nie mozna sie spodziewac, bo do czasu narodzin nawet w ksiazce az tyle sie nie dzialo. podejrzewalam, ze wlasnie w takim momencie zakoncza(ale nie zdradzę w jakim:)) no i oczywiscie Charlie na weselu mnie rozłożył :D a! i musze jeszcze pochwalić Taylora.. jak dla mnie genialna gra aktorska, nie mają oczywiście wpływu na moją ocenę poplarnosc czy wyglad.. wczuł się w rolę idealnie ;)
podsumowując 7/10 i jak dotąd chyba ulubiona część :P szkoda, że musimy czekać kolejny rok

kasiulka1508

JA tam książki nie czytałem ,Bo już same przedstawienie ,wampirów w ten sposób jest idiotyczne:) , ogólnie Romansidła są dla mnie błee. Film to dno , nic nie jest w nim warte uwagi... Z tego co słyszałem to książka jest lepsza o dużo od filmu ... ale i tak nie lubię:) komuś się to może podobać, każdy ma swoje zdanie:)
Ale dla mnie kicz