Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1
2011
5,7 148 tys. ocen
5,7 10 1 147689
2,9 19 krytyków
Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1

obrzydliwy film

ocenił(a) film na 1

nie lubię takich szitów, ale po raz trzeci dałem się zaciągnąć na zmierzch do kina.
pierwszego filmu jaki oglądałem w ogóle nie pamiętam, drugi wiem, że był cienki, ale ten to jest po prostu kpina
bożyszcze nastolatek grają w filmie, w którym w jednej scenie od płodu odchodzi łożysko i łamią się kości? przecież to jest niesmaczne nawet w filmie dla dorosłych, surowość z jaką zostało to pokazane sprawiło, że prawie wyszedłem z sali bo nie mogłem tej żenady znieść
co to w ogóle za pomysł z piciem krwi? przecież od 30 częsci jest dym o to, że bella chce zostać taką białą suczą a ten cały parkinson nie chce jej zmienić. a tu w jednym filmie on robi jej dziecko, ona je rodzi, on ją zamienia w cold blooded bijacz, potem ona umiera i w ostatnim ujęciu zmartwychwstaje. a w tle tego wszystkiego uliczna impreza w rio, krew w kubku od pepsi, łzy, pękające kości, jakieś przerosnięte wilki i białasy z szybkością czasu. niezła ryfa. no i cały film w zasadzie odbywa się wokół brzucha belli, raz większy, raz mniejszy, ona raz chudsza, raz grubsza, raz bledsza, raz bardziej szara, na końcu to już w ogóle ma kolor kokainy.
co za zmarnowane 16 złotych

ocenił(a) film na 5
rudyxp

Film jest tak slaby, ze az boli. Dalam 5/10 ale sama nie wiem za co. Chyba za scene przemiany, bo nie byla az taka zla w porownaniu do reszty. Drazni mnie powoli dzielenie adaptacji na czesci, widac, ze chodzi o kase. Takie naciaganie na sile, podobnie jak w harrym potterze. Ktos, kto dopuscil ten film od 12 lat chyba nie bardzo kierowal sie zdrowym rozsadkiem, bo pojawiajace sie w filmie sceny i tematy moim zdaniem nie nadaja sie dla dzieci. Juz na poczatku filmu mamy scene snu belli (ktora wogole nie pasuje do akcji, nie wiem, po cholere ja tam wladowali), ktora chyba nie ma za wiele wspolnego z romantyczna historyjka, na ktora sa nastawione siedzace na sali dzieci. Z czasem robi sie jeszcze lepiej, bella jest wychudzona, umeczona, wyglada okropnie,. Scena porodu jest poprostu okropna, rezysera chyba poniosla fantazja. Moim zdaniem ani film, ani ostatnia czesc sagi nie sa przeznaczone dla lubujacych sie w zmierzchu dzieci. Bo czy takie tematy jak decyzja miedzy zyciem a smiercia, bol, rozpacz i poniekad aborcja sa naprawde przeznaczone dla widowni od 12 roku zycia??