Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1
2011
5,7 148 tys. ocen
5,7 10 1 147683
2,9 19 krytyków
Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1

czytałam książkę i jest bardzo fajna myślę że film też taki będzie

użytkownik usunięty
dzekopo199620

fakt książka jest spoko ja słuchałem ją na you tube (audiobook). Niedawno czytałem też na necie fragmenty ze zmierzchu oczami edwarda - i teraz uważam iż edzio to kompletny świr - jeszcze większy debil od belli(nienawidze jej a do kina pójde żeby się pośmiać jak cierpi)

ocenił(a) film na 5
dzekopo199620

Zgadzam się książki są super ciekawe (fajnie się je czyta) ale te części filmu które jak dotąd wyszły nie są nawet w połowie ciekawe tak jak w książce niestety .Ta ostatnia książka jest najlepsza ze wszystkich - powinno być dużo akcji więc mam nadzieje że pokażą to w filmie :)

dzekopo199620

książka jest fajna a postacią która najbardziej mnie zaciekawiła jest alice

ocenił(a) film na 9
kasiunia_nr1

o tak.ja równiez do ciekawych postaci zaliczyłabym Rosalie
jednak bez dwóch zdań ksiązka jest zdecydowanie lepsza niż film (mam na mysli poprzednie części),no chyba że tym razem będę mile zaskoczona :)

kasiunia_nr1

alice jest super . aktorka jest nawet podobna do tej opisanej w książce. taka trochę podobna do elfa. moim zdaniem jej charakteryzacja najlepiej wyszła w pierwszym filmie, w reszcie miała takie nieco oklapnięt. zobaczymy jak będzie teraz, jednak równie interesującą jak alice postacią jest moim zdaniem Aro. aro może nie do końca zgadza się z opisem w książce ale za to moim zdaniem i tak jest taki tajemniczy i w ogóle. Jane także jest spoko.

erisette

*oklapnięte włosy rzecz jasna

ocenił(a) film na 4
erisette

Zdecydowanie popieram ciekawą postać Ara. Dla mnie w książce jak i w filmie Volturi są bardzo fascynującymi postaciami. Ale i tak najbardziej lubię Alice i Emmeta.