fakt książka jest spoko ja słuchałem ją na you tube (audiobook). Niedawno czytałem też na necie fragmenty ze zmierzchu oczami edwarda - i teraz uważam iż edzio to kompletny świr - jeszcze większy debil od belli(nienawidze jej a do kina pójde żeby się pośmiać jak cierpi)
Zgadzam się książki są super ciekawe (fajnie się je czyta) ale te części filmu które jak dotąd wyszły nie są nawet w połowie ciekawe tak jak w książce niestety .Ta ostatnia książka jest najlepsza ze wszystkich - powinno być dużo akcji więc mam nadzieje że pokażą to w filmie :)
o tak.ja równiez do ciekawych postaci zaliczyłabym Rosalie
jednak bez dwóch zdań ksiązka jest zdecydowanie lepsza niż film (mam na mysli poprzednie części),no chyba że tym razem będę mile zaskoczona :)
alice jest super . aktorka jest nawet podobna do tej opisanej w książce. taka trochę podobna do elfa. moim zdaniem jej charakteryzacja najlepiej wyszła w pierwszym filmie, w reszcie miała takie nieco oklapnięt. zobaczymy jak będzie teraz, jednak równie interesującą jak alice postacią jest moim zdaniem Aro. aro może nie do końca zgadza się z opisem w książce ale za to moim zdaniem i tak jest taki tajemniczy i w ogóle. Jane także jest spoko.