Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1
2011
5,7 148 tys. ocen
5,7 10 1 147689
2,9 19 krytyków
Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1

CZ I http://www.filmweb.pl/film/Saga+%22Zmierzch%22+Przed+%C5%9Awitem+-+Cz%C4%99%C5%9 B%C4%87+1-2011-496917/discussion/tzw.+WIADOMO%C5%9ACI+Z+PLANU.,1373387
CZ II http://www.filmweb.pl/film/Saga+%22Zmierzch%22+Przed+%C5%9Awitem+-+Cz%C4%99%C5%9 B%C4%87+1-2011-496917/discussion/tzw.+WIADOMO%C5%9ACI+Z+PLANU.+II,1495595?p
CZ III http://www.filmweb.pl/film/Saga+%22Zmierzch%22+Przed+%C5%9Awitem+-+Cz%C4%99%C5%9 B%C4%87+1-2011-496917/discussion/tzw.+WIADOMO%C5%9ACI+Z+PLANU.+III,1631962?page= 1
CZ IV http://www.filmweb.pl/film/Saga+%22Zmierzch%22+Przed+%C5%9Awitem+-+Cz%C4%99%C5%9 B%C4%87+1-2011-496917/discussion/tzw.+WIADOMO%C5%9ACI+Z+PLANU.+IV,1706068?page=1

ocenił(a) film na 4
zajaczekslomka

HAHA :D Pierwszy raz melduję się jako pierwszy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 9
tom12

Drugi ;D :))

ocenił(a) film na 10
jarektwilight

Trzecia!!!
:D

nessie8702

czwarta <3
dobrze liczę??

tom12

12-letni chłopak fanem "Zmierzchu" hahaha dobre

ocenił(a) film na 10
SecondGirl

a co w tym takiego śmiesznego??
bo chyba czegoś nie rozumiem
każdy lubi to co chce i nie ma potrzeby tego komentować
bo w jakim celu to nie wiem...

ocenił(a) film na 4
nessie8702

Spokojnie . Bo znowu na forum zagości chaos . Zapamiętaj nasze grono i trzymajmy się razem . Nie wolno pozwolić by znowu forum zostało rozwalone . Będzie dobrze a motywację do dobrego dała nam Duśka czy jakoś tak w poprzednim temacie :) Nawet ja się nawróciłem choć nie dzięki niej :) Niech sobie piszą co chcą . Pamiętaj najważniejsze to nie dać się sprowokować :)

ocenił(a) film na 10
tom12

ale przeciez ja jestem spokojna heh
to tylko jednorazowy post nie zamierzam juz sie wdawac jakies chore rozmowy

P.S kolego jakbys nie zauwazyl to staralam sie troche Ciebie obronic ;) he
wiem wiem kto jak kto ale Ty tego nie potrzebujesz..
przepraszam i juz nie bede pisac do obcych :DD

ocenił(a) film na 4
nessie8702

Chyba źle mnie zrozumiałaś :) Zawsze można grzecznie odpisać tylko nie wdawać się w kłótnie i nie opuszczać forum . Po prostu jeśli ktoś będzie chamski np jak ja kiedyś - Olać go ale między sobą pisać bo jeżeli wszyscy przestaną wchodzić na forum , będzie znowu problem .

ocenił(a) film na 10
tom12

ja rozumiem Cie dobrze :)
przeciez grzecznie odpisalam a to ze wiecej nie bede pisac do obcych(tzw.prowokatorów) nie mialo zadnych podtekstow ;)
jak bede pisac z tymi.... to poprosze mnie opier.... ze tak powiem :DD

ocenił(a) film na 8
tom12

nie poznaje kolegi :P a jednoczesnie sie ciesze ze jednak....:) pozdrawiam :) ja nie wiem ktora jestem, ale na pewno nie ostatnia :D

tom12

Ciekawe?? Nie dać się sprowokować? Chętnie bym wypróbował twoją cierpliwość!!! Ale chociaż lubię się kłócić to nie chce przeginać!! bo mi zablokują konto też na tym Forum!! I niech mi ktoś wyjaśni o co chodzi z tą wyliczanką?? Ale piszcie na priw. Dzięki

ocenił(a) film na 4
SecondGirl

Nie mam 12 lat i nie jestem fanem Zmierzchu . 12 to moja szczęśliwa liczba .

ocenił(a) film na 10
zajaczekslomka

no to co, jestem piąta? :D

ocenił(a) film na 8
weramg

a więc szósta!!!

ocenił(a) film na 10
zajaczekslomka

a ja mam pytanie tak calkiem nie na temat...
a mianowicie czy czytał ktoś książkę Carrie Jones pt. Pragnienie??
kurcze przeczytałam dwie czesci i trzeciej nie moge znalezc a fajne bo watek triche podobny do Zmierzchu tyle ze nie o wampirkach :DD

ocenił(a) film na 9
nessie8702

To ja 7 :) Mam nadzieję że szczęśliwa 7 :)

ocenił(a) film na 8
ollcia020

to ja melduje się jako 8 ;)

ocenił(a) film na 9
zajaczekslomka

A jako 9 :))))

ocenił(a) film na 10
zajaczekslomka

hej:) mam pytanko, wiecie gdzie można obejrzeć najnowszy odcinek Vampire Diaries?

ocenił(a) film na 9
weramg

Na chomiku są odcinki lub na innych stronkach do pobierania

ocenił(a) film na 8
czerto

tak ale jak szukałam to nie było jeszcze z napisami ;)

zajaczekslomka

i ja nie wiem ktora nie mam glowy do liczenia:-)

ocenił(a) film na 9
zajaczekslomka

napisy pewnie popołudniu będą :)

ocenił(a) film na 8
czerto

tutaj macie zwiastun z polskimi napisami http://www.youtube.com/watch?v=5yQHelPeOmM

ocenił(a) film na 10
zajaczekslomka

już można obejrzeć online z napisami :)
http:/ /iitv .info/the-vampire-diaries

weramg

Mój internet niestety jest taki szybki, że nie dam rady go oglądnąć na tej stronie ;/. Cóż muszę czekać aż pojawi się na chomiku z napisami:))

Aga_1a

10 , załapałam się :)

ocenił(a) film na 9
zajaczekslomka

ja tez sie melduje ! ciekawa co przyniesie nowy temat;)

ocenił(a) film na 10
natkawroo

to co, piszemy teraz już tutaj? :) w takim razie, może powtórzę tutaj mój post z tamtej części:
"The Score - ścieżka dźwiękowa Cartela Burwella została już dokończona."
http://www.examiner.com/twilight-in-national/the-twilight-saga-breaking-dawn-par t-1-score-by-carter-burwell-completed
doczytałam się także na twitterze, że ścieżkę nagrywano w studiu gdzie też nagrywano score do wszystkich części Gwiezdnych Wojen, Władcy Pierścieni, a także Harrego Pottera 7.
A na koniec całego tego procesu, do Cartera Burwella przyjechali w odwiedzinach... Alexandre Desplat i Howard Shore (kompozytorzy ścieżek dźwiękowych Księżyca w Nowiu i Zaćmienia) :) Uważam, że to bardzo miło z ich strony:)

weramg

Anna Kendrick udzieliła krótkiego wywiadu dla strony iVillage, w którym wypowiedziała się na temat „Przed Świtem”, Roberta Pattinsona oraz Kristen Stewart.

iVillage: W listopadzie premiera I części „Przed Świtem”. To ostatni film w którym się pojawisz, co czujesz?
Anna: Koniec sesji zdjęciowej był dla mnie jak zwycięstwo. Nie było smutku, raczej zadowolenie z dobrze wykonanej pracy. Spędziliśmy na planie całą noc i każdy był w pewien sposób szczęśliwy, że udało nam się nakręcić pięć filmów bez utraty palców z powodu zimna.

iVillage: Wszyscy mówią o scenie ślubu. Co ty nam o niej powiesz?
Anna: Jest dużo szumu w okół tej sceny. Nie mogę ujawnić wszystkiego, Summit mnie zabije. Jedyne co mogę powiedzieć to: Mam nadzieję, że nie będzie widać, jak było zimno.

iVillage: Czy Robert Pattinson i Kristen Stewart dali Ci kilka porad, jak lepiej radzić sobie z mediami?
Anna: Nie mam pojęcia, jak udało im się pozostać przy zdrowych zmysłach. Odpukać, udało mi się uniknąć takiego zainteresowania ze strony mediów. Jestem naprawdę pod wrażeniem ich umiejętność radzenia sobie z tą sytuacją.

;p

ocenił(a) film na 9
Aga_1a

tu coś piszą, że dziś będzie oficjalny poster Breaking Dawn....
http://timesofindia.indiatimes.com/entertainment/hollywood/news-interviews/Break ing-Dawns-final-poster-revealed/articleshow/10006965.cms

ocenił(a) film na 10
jarektwilight

nienajlepiej z moim angielskim ale mi sie wydaje (a moge sie mylic) ze to jest opis ostatnich posterow Bella i Edward a drugi z Jacobem...
ale tak jak wspomnialam moge sie mylic :)

ocenił(a) film na 9
nessie8702

kurczę.. też trochę tak pomyślałem, że chyba to to właśnie co napisałaś powyżej
sorki :/

zajaczekslomka

no to ja też się melduję po długiej nieobecności, ale dałam sobie trochę na luz. Niestety nie jestem w stanie uspokoić gnających mysli, zwłaszcza po obejżeniu ostatnich info. Więc witam ponownie:)

ocenił(a) film na 10
Agila34

aa no witamy ponownie :)
rzeczywiscie dluuuga nieobecnosc heh:D

nessie8702

chyba średnio tu spokojnie. Atak robali na forum -rozumiem- już się zaczął (przed premierą)?

ocenił(a) film na 10
Agila34

dokładnie ''robale'' nawiedzaja nas ostatnio dosc czesto :/
widac goraco sie robie przed premiera :-)
milo ze do nas wrocilas :)

ocenił(a) film na 9
nessie8702

Także witam... im nas więcej tym lepiej :))

ocenił(a) film na 8
jarektwilight

Melissa Rosenberg o trailerze „Przed Świtem” cz. I
Fani Sagi Zmierzch na całym świecie są jednomyślni w tej kwestii: nowy trailer „Przed Świtem” cz. I jest sukcesem! Ale jak na to zareagowała scenarzystka sagi Melissa Rosenberg, gdy się o tym dowiedziała? LA Times miał okazję przeprowadzić z nią wywiad na ten temat.

Małżeństwo:

Melissa Rosenberg była zadowolona, że trailer jednoznacznie pokazał, że film obraca się wokół ślubu.
„To mi się podoba, że jest to opowieść … małżeństwa, które przekracza pewne nietypowe problemy. Edward powiedział w pewnym momencie filmu, że pierwszy rok jest najtrudniejszy. Uważam to za bardzo zabawne.”

Jacob ma złamane serce:

Wszystkich dotyka uczuciowe pożegnanie Jacoba z Bellą, podczas gdy on wie, że ona obiecała wkrótce spędzić wieczność przy boku Edwarda. Melissa Rosenberg mówi nam, że za tą sceną kryje się coś więcej niż myślisz.
„To jest bardzo wzruszający moment, to również przełom filmu. Od tego czasu film przechodzi w horror.”

Horror:

Robert Pattinson powiedział nam, że to był horror, który wymyślił Bill Condon. Trailer odzwierciedla dość straszne wydarzenia, które wkrótce będą dotyczyły ludzi z Forks.
„Zaczynamy dochodzić do drugiej części filmu, która bardziej przypomina horror. Obrazy z Bellą… Wierz mi, to bardzo intensywne.”

Całkowita niespodzianka:

Melissa Rosenberg nie zdziwiła się zaskoczeniem fanów z powodu kilku scen, które odchodzą od książki.
„Myślę, że fani będą trochę niespokojni. Istnieją pewne konfrontacje z wilkami… i wiele konfliktów w książce, które są rozwiązywane w drodze rozmów i słyszymy tylko słowa. Miałam okazję grać w filmie.”

ocenił(a) film na 9
zajaczekslomka

no własnie troche nie podoba mi się fakt "scen które odchodzą od ksiązki"
mam tylko nadzieję ze jakoś "wkomponują się" w całość

ocenił(a) film na 10
kasia_b_27

ja się o to nie martwię. Kristen mówiła, że film jest wierny książce, ALE dodali też kilka bardzo fajnych rzeczy :)

ocenił(a) film na 9
zajaczekslomka

dodane sceny nie koniecznie musza byc zle na ale poczekamy zobaczymy
jedyne co mnie interesuje to wzmianka dotyczaca horroru nie wiem czy sie ze mna zgodzicie ale
czytajac ksiazke jedyne sceny ktore mozna podciagnac pod gatunek horroru to
smierc + nowe narodziny Belli, narodziny jej dziecka, oraz polowanie???

zajaczekslomka

nie boję się dodawanych scen - w KwN : scena walki Edwarda u Volturi była super chociaż w książce nic takiego nie było a wyszło extra:)

ocenił(a) film na 4
Agila34

Tak , to fakt , ale ja słyszałem że w książce KwN było kilka opisów jak wilkołaki goniły Victorię (choć nie jestem pewny , ale tak słyszałem) a w filmie to ucięli i był tylko 1 pościg za rudą pijawą . Zresztą spójrzmy prawdzie w oczy : KwN było tak nudne że gdyby nie zrobili jakiejś akcji można by umrzeć z nudów . Nie ma co to była najgorsza część . A w BD jestem jak najbardziej i za walką wilków z Cullenami i później z Volturi :) Dobrze że reżyser BD nie jest kobietą :) Nie mówię tego żeby kogoś obrazić , ale uważam że w filmie powinno być widowisko dobre nie tylko dla kobiet , dla mężczyzn też :)

tom12

przy pierwszym podejściu KwN uznałam za najsłabszą część ale po pewnym czasie uznałam że nie chodzi o akcję, walkę i takie tam. To co oni przeżyli było naprawdę mocne i tak do tego podeszłam. Ale zgadzam się że film powinien być wciągający i poruszający pod każdym względem i dlatego dodawane sceny są ok.

ocenił(a) film na 8
Agila34

mam podobne zdanie, dla mnie KwN był częścią skupiającą się głownie na emocjach i odczuciach Belli, Edwarda i Jacoba!!!

ocenił(a) film na 4
zajaczekslomka

Pattinson mówi o każdej części Zmierzchu że przypomina horror , jak dla mnie kompromituje się tymi stwierdzeniami :) Mimo wszystko jestem zadowolony z dodanych scen :) Oby było sporo akcji . Co do horroru - wątpię , myślę że każdy fan który nastawi się że to wygląda jak horror będzie zawiedziony .

ocenił(a) film na 9
jarektwilight

hej,też się melduję!!