druga część tematu.... gdyż tam jest przekroczony limit
http://www.filmweb.pl/film/Saga+%22Zmierzch%22+Przed+%C5%9Awitem+-+Cz%C4%99%C5%9 B%C4%87+1-2011-496917/discussion/tzw.+WIADOMO%C5%9ACI+Z+PLANU.,1373387
Dzięki śliczne :* :* Tak każda z Nas nie będzie musiała Nas szukać bo od razu będzie wiedziała gdzie ma zajrzeć :)
zgadzam się z tym, że na dvd powinny być rozbudowane sceny miesiąca miodowego... :D
Kristen Stewart i Robert Pattinson nie mogą się doczekać największej sceny w „Przed Świtem” – narodzin Renesmee! Każdy fan „Zmierzchu” czeka lata, aby zobaczyć narodziny Renesmee w tym filmie – wygląda na to, że główne gwiazdy sagi również są tym podekscytowani! OK! donosi, co Kristen powiedziała o nadchodzącej części: „Myślę, że to będzie świetne zobaczyć, jak bardzo Bella zmieniła się od „Zmierzchu”, gdzie była tylko 17-letnią dziewczyną, a później staje się matką. Naprawdę nie mogę się doczekać.” Największym teraz problemem dla reżysera jest sfilmowanie krwawej sceny narodzin. Pattinson mówi: „Nie zazdroszczę Billowi Condonowi, że musi zastanawiać się, jak to zrobić.”
http://www.youtube.com/watch?v=fkLSfT6pfVU&feature=player_embedded Kris i Rob scena na plazy :)
http://www55.zippyshare.com/v/5645286/file.html Probka Zaćmienia, pwoeim wam lubie ten lektor! Jeste mega ucieszona. Jutro o 9 rano odbierammoją wersje limitowaną. Mamy chyba najwczesniej na świecie po 2 grudnai już na półce były.
Wiadomo co będzie na płycie limitowanej :-D
Jak powstało "Zaćmienie" (6-częściowy film dokumentalny)
wprowadzenie Davida Slade'a
preprodukcja: organizowanie planu
w sercu Zaćmienia
mroczna strona Zaćmienia
światło, kamera, akcja
postprodukcja: postęp technologii
Wycięte sceny
Rozszerzone sceny
Teledysk Muse „Neutron Star Collision”
Teledysk Metric „Eclipse (All Yours)”
Galeria zdjęć
dwustronny plakat „Zaćmienie”
karty z fotosami z filmu
Kurczę ja mam już ten zamówione wersję limitowaną którą mogę jutro odebrać ale kurczę nie ma to jak dostawać 10-tego wypłatę ;/ ;/ Wrr więc do piątku muszę jeszce poczekać ehhh ;/ ;/ A i powiem, że fakt lektor super będzie napewno przyjemnie się oglądać :D
David Slade reżyser The Twilight Saga Eclipse nie był do końca pewien jak zakończyć trzecią część Sagi. Czy na zaręczynach, czy może już raczej na samym ślubie? „Dużo rozmyślaliśmy przy pisaniu scenariusza, w jaki sposób zakończyć Zaćmienie. Na początku chcieliśmy rozdzielić Breaking Dawn od przedostatniej części sceną ślubu, jednak stwierdziliśmy, że najlepiej zostawić to na koniec..” mówi reżyser, dodając: „Uważaliśmy, że scena zaręczyn była najlepszym momentem, by zakończyć Eclipse.”
dobrze że tak zrobili
i jeszcze : Aby uczcić datę wydania Eclipse DVD Blu-Ray (4 grudzień) TVNZ daje szansę fanom Zmierzchu na wygranie najlepszych, zmierzchowych wakacji. Nagroda dla dwóch osób zawiera osiem noclegów w Port Angeles i Los Angeles, transfer samolotem oraz pożywienie. Pierwszym przystankiem jest LA, gdzie zwycięzca weźmie udział w konferencji Eclipse. Będzie mógł porozmawiać z fanami i z całą obsadą! Trzeciego dnia poleci do Vancouver, gdzie zaplanowano dla niego zwiedzanie miejsc, w których saga była kręcona. Cała niespodzianka dla wybrańca odbędzie się w marcu 2011 roku. Niestety do konkursu mogą przystąpić tylko mieszkańcy Ameryki…
DAVID SLADE O ODDANIU KRISTEN PODCZAS KRĘCENIA
„To było 50 dni kręcenia z wieloma 16-sto godzinnymi dniami” mówi David Slade [reżyser "Zaćmienia"] Żeby było jeszcze trudniej, obsada gubiła się w swoim własnym świecie „Zmierzchu”. Wszyscy aktorzy musieli poddać się swoim rolom i zamieszkać w tych postaciach na cały czas trwania produkcji, więc Slade był zadowolony, że wszyscy brali to na poważnie. Zdaniem reżysera wszyscy byli oddani. Szczególnie Kristen, była dla siebie bardzo surowa. Powiedziałaby: „Nie wiem kim Bella dla mnie jest.” Pod wieloma aspektami, myślę, że Bella była jej przeciwieństwem, co powodowało wiele wyzwań dla Kristen… Nigdy jednak nie chce zostawić sceny niedokończonej. Były łzy, ale musisz ruszyć dalej i kontynuować… Nawet podczas prób z Robem była ta sama spirala. Aktorzy to ludzie. Czują się niepewnie, a każda osoba obarczona tyloma oczekiwaniami spięła by się… Jako wynagrodzenie tego wszystkiego, Slade mówi, że nauczyła się wagi przygotowania. Mówi, że testuje swoich aktorów tyle razy ile może, więc czują się komfortowo z materiałem i ich rolą. Skupia się także na grze bez natarczywej kamery.
to może trochę nie do tematu ale...
ASHLEY W COSMO
Pojawiło się już wydanie Cosmopolitan z Ashley Greene, już niedługo w naszej galerii pojawią się również skany magazynu oraz wywiad. A tymczasem przedstawiamy Cosmo Quiz Ash:
Imię: Ashley Greene
Ksywka: Asher / tata mówi na mnie słodki misiu =)
Nigdy nie związałabym się z facetem, który…
Chciałby autograf Roberta Pattinsona
inny: którego nienawidzą moje przyjaciółki
Serial film, którego nie mogę przestać oglądać:
Śniadanie u Tiffany’ego
Najdziwniejsza rzecz, którą kiedykolwiek powiedziała do mnie fanka Zmierzchu:
Wyjdziesz za mojego męża?
Wampiry są:
Zimne. Inteligentne. Niesamowite. Stylowe.
ale wilkołaki są: psami =P
Jeśli nie byłabym aktorką, byłabym…
bezrobotna
Najgorsza rzecz w chodzeniu z inną gwiazdą, to:
pomieścić nasze ego w jednym pokoju… żartuję
W związkach zwykle:
daję i biorę. i uśmiecham się wiele
Jeśli miałabym wybrać, byłabym:
Team Alice!
Najtrudniejsza rzecz, jaką kiedykolwiek zrobiłam:
przeprowadzka do LA. gdy miałam 17 lat, albo zakochanie się
Mój zestaw na pierwszą randkę:
rurki z J Brand, T-shirt, czarne balerinki repetto
i jeszcze jak już o Ashley no to dam tą notke:
Ashley Greene i ślub???
Związek Ashley Greene i Joe Jonasa kwitnie, para ma się świetnie i wszystko wskazuje na to, że zostaną ze sobą na dłużej… a może i na zawsze? Ashley pojawiła się ostatnio na okładce magazynu Cosmopolitan i przy okazji udzieliła wywiadu, w którym opowiada o swoich poglądach na temat małżeństwa. Z początku może się wydawać, że dziewczyna sceptycznie podchodzi do tematu, jednak potem… Poniżej krótki fragment rozmowy: „W sprawach małżeństwa jestem obojętna. Myślę, że ludzie biorą ślub tylko po to, aby móc powiedzieć, że mają kogoś na zawsze. Pierścionek jednak nie daje gwarancji na bycie razem.” Potem dodała śmiejąc się dodaje: „Teraz, kiedy to powiedziałam, pewnie jako pierwsza spośród moich przyjaciółek wyjdę za mąż.”
Aaaa dostałam dziś Zaćmienie na DvD wersję limitowaną !! :D :D Teraz za bardzo nie mam jak, ale wieczorkiem siadam przed kompem i od razu oglądam :D :D Dziękuję Mikołaju :P
bylam dzis zeby kupic sobie zacmienie i niestety zakup nie doszedl do skutku bo nigdzie nie bylo juz Zacmienia;O masakra pol dnia stracilam;/ ale mam nadzieje ze jutro kumpela mi kupi w empiku,chociaz obawiam sie.ze tez juz moze nie byc...eh
też dostałam "od Mikołaja" !!! Kochana limitowana wersja.... ale nie wiem czy wg w tyg. się uwinę żeby to obejrzeć...
Ja miałam szczęście bo zamówiłam sobie w empiku jak tylko ruszyła przedsprzedaż czyli ok 2 miesięcy temu... Wiedziałam że jak wszyscy się rzucą nic mi nie zostanie hihi :D Co prawda miałam odebrać sobie dopiero 10-tego bo tak dostaje ;/ a tu taka niespodzianka!!! Chłopak przychodzi dziś do mnie po pracy i odebrał za mnie hmm w sumie to twierdzi, że Mikołaj kazał mi przekazać :P Haha w sumie nie ważne, ważne już że 3 część grzeje miejsce na mojej półeczce :D :D
zastanawialiście się kiedyś za co właściwie lubicie tę sagę???
bo ja wiele razy, i nigdy, nie znalazłam rozwiązania...
wczoraj przypadkiem natrafiłam na pewien artykuł, pochodzący doprawdy z przed 10 miesięcy, ale to nie ma nic z tym wspólnego.
artykuł ten pochodzi z portalu dla NOWYCH MATEK POLEK, a jego tytuł to "Biegnąca z wampirami - czyli dlaczego kochamy Zmierzch"
może się wydać z lekka przydługi, ale wydaje mi się interesujący....
ja, przeczytałam, a teraz czekam na wasze opinie....
http://www.nowamatkapolka.pl/plugins/_newsedit/news/51/index.php?lang=pl
tu macie link do fora anonimowych matek zmierzchomanek :P
http://www.nowamatkapolka.pl/forum/viewtopic.php?f=7&t=249&st=0&sk=t&sd=a&sid=40 6952e16284f560ea9a034192554ad1&start=60
a, i na koniec znalazłam pewien świetny kawałek który nawiązuje w pewien sposób do bajki "Gdzie jest Nemo".
Motto Cullenów mogłoby brzmieć "Ludzie to kumple - nie żarcie"
artykuł jest super dokładnie opisuje moje odczucia związane z Sagą.też jestem żoną i matka dwójki dzieci i mam ogromnego hopla na punkcie wielkiej miłości Edwarda i Belli...
no i jakby ktoś nie widział to na tej stronce jest scena na plaży http://sagazmierzchu.pl/1106/calujacy-sie-pattinson-i-stewart-wideo
Mam tylko nadzieje ze film nie bedzie krecony w 3D a jesli juz go nakreca to mam nadzieje ze w kinie bedzie wybor bo jak dla mnie 3D to jest totalna porazka...
Hej :) Słuchajcie czy to ja mam tylko takie wrażenie, że na tej plaży zamiast być naprawę słonecznie tam najzwyczajniej jest bez słonecznie i pochmurno?? Co do artykułu wzupełności oddaje ten fenomen heh chodź fakt nigdy nie mogłam zlokalizować skąd ta moja fascynacja Zmierzchem po prostu ja kocham, mam hopla i tyle... Cała ta fabuła i pokazanie tych uczuć między bohaterami mnie rozwala, poza tym chyba każdy marzy o taj bezgranicznej miłości.. Sama nie wiem to naprawdę robi pranie mózgu :D :D Z tym, że u mie nei ma fascynacji R.Pattisonem fakt uwarzam, że jest przystojny ale i tak nie przebije mojego Alexandra Skarsgarda z Czystej Krwi na jego punkcie to mam dopiero niezłego bzika haha
Sexowny?? On jest o boże nawet nigdy nie umiem go określić bo brak mi słów haha Właśnie to mówiąc, że mam bzika miałam na myśli eheh :) Na niego mogła bym gapić się godzinami i tak by było mało :P:P
Oj mój jest na tyle wyrozumiały i akceptuje mojego bzika na punkcie tego aktora, że kilka dni temu (na moje urodziny) sprezentował mi jaśka z nadrukowanym zdjęciem tego aktora hihi :)
ojjj zazdroszcze tak wyrozumiałego faceta heh mój mąż się wścieka na mnie za mojego bzika..heh
Ciekawe kiedy Steph skończy pisać Zmierzch oczami Edwarda :-( Cały czas czekam i czekam, a tu nic. Podobno obiecała skończyć, ale nie wie kiedy.
Na stronce Stephenie pojawił się wpis, że 12 kwietnia 2011 (w moje 23 urodzinki :-D) pojawi się w księgarniach "The Twilight Saga: The Official Guide" oficjalny przewodnik po wszystkich częściach Zmierzchu. Hmm, ciekawe co w nim będzie.
http://www.amazon.com/gp/product/0316043125?ie=UTF8&tag=stepheniemeye-20& ;linkCode=as2&%20amp;camp=1789&creative=9325&creativeASIN=0316043125
ENEMEF odbędzie się 10 i 11 grudnia w 4 miastach: Białymstoku, Katowicach, Łodzi i Wrocławiu. Ceny biletów od 19 zł (za cztery filmy i całą noc w kinie)! Więcej informacji na temat tego ENEMEF-u: www.enemef.pl. ENEMEF: Noc Zmierzchu to gratka dla wszystkich fanów opowieści o wampirach – szczególnie tych, którzy z niecierpliwością oczekują premiery kolejnej części – „Przed Świtem”. Saga „Zmierzchu” to ekranizacja bestsellerowych powieści Stephanie Meyer, które rozeszły się na całym świecie w nakładzie kilkudziesięciu milionów egzemplarzy. Fenomen książki, jak i filmu polega na poruszającej i mrocznej historii miłości pomiędzy człowiekiem i wampirem. Według Meyer współczesne wampiry mają nadludzkie zdolności, poruszają się z niezwykłą prędkością i potrafią odczuwać sporo więcej, niż głód krwi…
Oto repertuar:
„Zmierzch”
„Saga Zmierzch: Księżyc w nowiu”
„Saga Zmierzch: Zaćmienie”
ja bym się z chęcią wybrała bo w Stargardzie nawet w lipcu nie zrobili maratonu :/ ale wszędzie daleko :(
Ahh na szczęście mam ten maraton za sobą :) U mnie w Szczecine był 30 czerwca na który wybrałam się ze starszą siostra :P O to fakt ja też czekam i czekam aż ona skończy tą książkę kurcze liczę naprawdę na to że ją skończy te kilka rozdziałów tak mi narobiły smaka i teraz co :( :( Muszę się przyznać po raz 4 zaczełam czytać Sagę w tym momęcie jestem już na BD na nocy pośubnej ahhh
Ja dokładnie jestem na tym jak Bells ubiera się w te różne bielizny, żeby Edek jednak nabrał chęci ahahah :) :* Nie moge ekscytuję się każdym razem jak czytam te książki mimo to że tyle razy je czytałam a jeszcze więcej razy oglądałam filmy :P A czytam jak bym czytała pierwszy raz :P :P
Ja też hah ;D Nie moge się doczekać by zobaczyć na ekranie to wszystko i nową Belle a tu jeszcze 2 lata ;(((((((.
Co tylko 1,5 godziny???? ;/ / to po jaka cholerę oni to dzielą na 2 części skoro tylo tyle ma to trwać!!!!!
No masakra, jezli to ędzie tyle trwać to nie wiem.......
Mam nadzieje, że to zle informacje bo data też zła podana.
myślę, że to złe informacje... no bo spójrzmy na Harrego Pottera... też podzielono na dwie części i pierwsza miała ponad 2 godziny.... niby to nie ma nic wspólnego, ale myślę, że tak samo zrobią z BD :D
Wiesz też pierwsze co przyszło mi namyśl że Potter był ponad 2 godzinny :P Też mi się zdaje, że to błędna informacja jak by tak było to by nie dzielili filmu... To by było najgorsze co by mogli zrobić 2 części i to jeszce po 1,5 godizny ;/ ;;/ ciekawa jestem gdzie by to wszystko upchneli w 90 minutach jakaś porażka ;/
mi też się tak wydaje, no bo przecież nie byłoby sensu dzielić film na 2 części które by tylko trwały 90 min.
oże widziałyście to ?? Jak ja się cieszę, że do roli Renesme wybrali jednak ta mała dla mnie pasuje hah patrząc na to co wymyślili mogło być naprawdę gorzej :P http://www.vampiresdaily.pl/3662/rysopis-renesmee/#more-3662
widziałam wczoraj:-) to dziecko raczej nie Edwarda i Belli a Kristen i Roba:-) watpie by tylko tyle trwało BD
'Są już doniesienia o miejscu w którym dojdzie do spotkania Belli z adwokatem rodziny Cullen – Jason Jenks. Sceny na pewno rozegrają się w Nowym Orleanie. Na liście pojawiają się takie kluby i restauracje jak: Roosevelt Hotel, Sazerac, Domenica i Blue Room. Fotki jednej z nich pod more. Miejsce do kręcenia sceny prawie wybrane ale nadal nie wiadomo kto wcieli się w Pana Jenksa..'
jest zwycięzca tej aukcji na której można było wygrać pobyt na planie BD.szcześciarz zapłaci "tylko" 80,000$...
a poza tym jak niby filmweb ma wiedzieć, ile będzie trwał film, skoro dopiero zaczęli go kręcić... przecież filmu się nie robi tak, że dostajesz info ile minut ma trwać i upychasz co się da... wręcz odwrotnie...najpierw sceny, a później jak trwa trochę za długo, to się wycina jakieś sceny lub skraca...
wow... zazdroszczę tej osobie, ale to pewnie bogata córeczka tatusia - miliardera... haha... tak to sobie wyobrażam...nie wiem, jak Wy... :D