PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=496917}

Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1
2011
5,7 147 tys. ocen
5,7 10 1 147151
2,9 26 krytyków
Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1

zakonczenie ???

ocenił(a) film na 10

w jakikm momencie konczy sie ta I czesc??? czytalam ksiazke, ale jeszcze nie bylam w kinie ;)

lLlada

Kończy się w momencie obudzenia Belli po przemianie

ocenił(a) film na 10
stozek25

eee liczylam, ze troche dalej :/ np jak dowiedzieli sie, ze Volturii chca wykonac na nich wyrok smierci...

ocenił(a) film na 10
lLlada

ogladalam i sie nie zawiodlam! racja, liczylam, ze akcja potoczy sie troche dalej, ale jednak dobrze to wykombinowali!
te jej szkarlatowe oczy!...

ocenił(a) film na 5
lLlada

Tez zadalam takie same pytanie kolezance :)

ufolek007

To zobaczcie film do końca, to co jest po napisach końcowych.

ocenił(a) film na 10
koniu14

widzialam ;)
najlepsze bylo, ze ludzie powychodzili i malo kto zostal, zeby zobaczyc te scene ;)
przeciez wiadomo, ze jak swiatla nie zapalili, to znaczy, ze cos bedzie jeszcze sie dzialo na ekrenie :D

lLlada

No ja w kinie nie widziałem tej sytuacji, zobaczyłem ją dopiero później. Dla tych co nie widzieli: http://www.youtube.com/watch?v=OMPoVFQlEy8
Nie rozumiem co tam mówią bo to jakiś bełkot, ale na końcu pada stwierdzenie "They have something I want" to też rozumiem że w następnej części będzie batalia pomiędzy Volturi a Cullenami + Jacob.

ocenił(a) film na 10
koniu14

Aro mowi , że to list od Carlisa .. i potwierdza , że Cullenowie mają nowego członka rodziny , ktoś tam (nie pamiętam czy Kajusz , czy Aro ..) mówi , że Carlise poszerza armie .. Kajusz na to , że w takim razie wszystko już jest dobrze (w sensie , że Bella wampirem czyli , że Cullenowie spełnili swoją obietnicę) a Aro na to , że to nie koniec bo on chce go (czyli nowego członka tudzież Belle) mieć dla siebie bo ma ten daar .

coś w tym guście :D