6,3 325 tys. ocen
6,3 10 1 324749
5,6 61 krytyków
Sala samobójców
powrót do forum filmu Sala samobójców

...

ocenił(a) film na 4

Witam. Dzisiaj bylem w kinie na tym filmie. Moim skromnym zdaniem ten film jest po prostu slaby. Nudziłem się przeokropnie na tym filmie i gdyby nie to ze bylem z dziewczyna to bym sobie wyszedł z sali pierwszy raz w życiu. Zabawny moment był tylko jeden jak wszedł z pistoletem niczym Czak Norris do szkoły ale nic się tam nie wydarzyło. Był tez drugi moment ciekawy "awantura w autobusie". To było tak nierealistyczne ze szok. - "Wyłącz to" - "Nie" "Wyłącz to" - "Nie" "Wyłącz to" - "Nie" "Wyłącz to" - "Nie" "Wyłącz to" - "Nie" "Wyłącz to" - "Nie". Na koniec tego ciężkiego dialogu jeśli chciał uderzyć jednego z tej grupy to w rzeczywistości każdy uderzyłby pięścią w twarz druga osobę. Aktor natomiast zrobił "nie wiadomo co". Płusów brak. Minusów wymieniać do rana. Czułem się jakby w koncepcji miało to być coś wielkiego ale wyszło gorzej niż mogło. Aha i jeszcze jedno. Gdzieś mi się obiło o uszy ze animacje komputerowe jako ze w tej grze byly przygotowane ponad rok czasu. W paincie chyba :/

ocenił(a) film na 9
Piotrek14

Film trzeba potrafić zrozumieć. Musisz wczuć się w rolę głównego bohatera. Wtedy zrozumiesz, że nie było tam minusów. Jeśli natomiast chcesz bezmyślnie wgapiać się w ekran i oczekiwać akcji, polecam filmy proste, jak animacje czy filmy akcji.
Tak jak awantura w autobusie. No widzisz. Główny bohater był rozpieszczany, miał wszystko bez kiwnięcia palcem i pierwszy raz podróżował w autobusie. Nie wiedział jak ma zareagować. Stąd ten prosty dialog. W rzeczywistości film nie miał minusów, ale widzę, że kolega nie jest przystosowany do oglądania filmów psychologicznych.
Co do animacji, była zrobiona bardzo dobrze. Pewnie oczekiwałeś grafiki rodem z final fantasy. Błąd. Tu chodziło by zachować kreskę jaką natykamy w wszelkiego rodzaju grach dostępnych w internecie. Ciekawa jestem czy znajdziesz mmorpg z lepszą grafiką niż w filmie.

ocenił(a) film na 3
remilia

@remilia - taka sytuacja: wyobraź sobie, że chcesz z kogoś pożartować i pokazać mu jak bardzo jesteś wrażliwa na sztukę i piękno, stoicie sobie na pewnej malarskiej wystawie i kolega mówi do Ciebie: "Ten obraz, który przedstawia Czarną dziurę jest słaby." - Ty odpowiadasz, że nie jest słaby, tylko trzeba umieć go zrozumieć. Mówisz do niego, że Czarna dziura symbolizuje rozkład jednostki w jej wnętrzu, podatność na zło i pogłębiającą się degenerację bo w rzeczywistości Czarna dziura "wszystko" wciąga a na świecie prędzej ktoś powali Cię na ziemię i ukradnie portfel niż pomoże Ci się podnieść.

Po chwili przychodzi opiekun wystawy i mówi do Was - "Przepraszam Państwo, ale ten obraz został wczoraj zamazany przez grupę chuliganów, zostawili tylko czarną plamę - już go zdejmujemy, bardzo przepraszam." Przypomina trochę reklamę samochodu z wieszakiem w puencie - zgadza się?

Piotrek14 mógł nie zobaczyć nic ciekawego w tym filmie bo może faktycznie nic tam nie ma ciekawego - tylko ten "wieszak". Inni z kolei dostrzegają w tym filmie może to, co chcą zobaczyć a czego tam niestety nie ma. Twierdzisz, że film nie ma minusów - to dość extremalne stwierdzenie. Jeszcze bardziej extremalnym sportem jest stawianie tego filmu na półce obok Ojca Chrzestnego czy Zielonej Mili. Oceny 10 i komentarze "Najlepszy" to minimum 2 fakty i dowody na to, że film ma ogromną liczbę minusów. Masa ludzi zapewne zdążyła się zbytnio utożsamić z Dominikiem i przez to zatarła się zdolność obiektywnego postrzegania.

Moim zdaniem, 9 na 10 osób odwiedzających stronę tego filmu jest osobami zwyczajnie "lepszymi" niż Dominik i utożsamianie się to jak schodzenie o level niżej.

użytkownik usunięty
Piotrek14

Cześć. Ogromnie mnie rozbawiło twoje zdanie "gdyby nie to ze bylem z dziewczyna to bym sobie wyszedł z sali pierwszy raz w życiu". ;D Zgadzam się z tobą,że film zrobiony słabo, słuchając dialogów czułam się tak jak bym oglądała "Dlaczego ja?" tylko z przekleństwami ;] Pomysł na film dobry, lecz marnie im wyszło. Nie przepadam za polskimi filmami i myślę, że jeżeli by to zrobili nie Polacy film byłby lepszy . Pozdrawiam ;)