Rewelacyjny scenariusz, warto pochylić się nad samymi dialogami, nie mówiąc o grze aktorów. W ogóle to bardzo dobry film... 10/10
sam się wynieś, niech twój obrazeczek dzieci nie straszy... choć nie wiem czy mogę konkurować z Panem/nią w kwestji dzieciuchowania ;)
jeśli chodzi oto forum to z dziką przyjemnością, przyda mi się odrobina cywilizacji!
no niestety MedzikDeLow uważa, ze film jest beznadziejny, więc inni tez muszą tak twierdzić, ten film nie może Wam się spodobać! On Wam zabrania, więc trzeba się go słuchac, bo to jest nasz MISZCZU! I kogo to obchodzi, że na takim forum ludzie moga miec różne zdania.. macie uważać, że "Sala.." to gniot inaczej jesteście EMO GEJAMI i UWIELBIACIE spuszczać się na treningach! On o Was wszystko wie!
Pozdrawia 'niemamczasu', która oceniła film 10/10, piona! :)
Film o emo-gejach spuszczających sie w spodnie na treningach judo nie może otrzymywać mniejszej oceny niż 10/10. Jak ten film może sie komuś nie podobać?! Próbowaliście utożsamić się z głównym bohaterem? Bo ja tak (nie wyszło bo nie mogłem przedstawić siebie jako rozpieszczonego zasrańca który całuje sie z chłopakami jak sie napije wódki ). Wstyd ludzie! Wstyd! Nie docenić takiego dobrego kina! A ta animacja rodem z gier na PC z 1998-2000r. Toż to prawdziwe arcydzieło! wszyscy którzy twierdzą inaczej nie znają po prostu na dobrym kinie
stawiam 4/10 bo film jest głupiej tematyki. Prezentuje nędzną animacje 3D (jakby nie mogli zatrudnić amerykańskich programistów żeby zrobili dobrą animacje a nie takie gówno).
może otrzymać każdą ocenę w zależności od tego jak widz go odbierze :D ale skoro ktoś nie szanuje czyjegoś zdania i nie podoba mu się, że ludzie dają mu 9 bądź 10/10 to cos jest tu nie halo :) mozecie dawać jedynki, moze Wam się nie spodobać, ale szanujmy się wzajemnie. Jakoś nikt nie każe się stąd wynosić użytkownikowi MedzikDeLow lub Tobie tylko dlatego, że daliście 1 czy tam 4 :) nikogo sie nie zmusi do zmiany oceny, cóż.
wystarczy spojrzeć na komentarze MedzikDeLow. Nie pierwszy temat na tym forum, w którym dodaje komentarz: "wynoś się stąd". Nie wiem o co mu cho, wiadomo, ze nikt go nie posłucha, ale po co w ogóle gościu się produkuje skoro to i tak nic nie da?
Tak, sekta -,-
Nie ma to jak napisać "wynoś się stąd" nie mając żadnych argumentów. Prymitywna postawa.
Jak dla mnie ten film też zasługuje na 10/10 ! :) a jak się komuś nie podoba to TRUDNO i koniec... :o scenariusz i fabuła naprawde interesujące.... i jak najbardziej na czasie... Aktorzy dobrani doskonale.. również nie należy zapominać o reżyseri :)
i o świetnej animacji, bo spora część filmu jest animowana, przyjemnie się oglądało te kwadratowe postacie robione w Blenderze (bo jak ktoś mi powie że te animacje były robione w profesjonalnym programie do 3D to go wyśmieje)
...no to rzuć linka ze swoją animacją, która będzie przynajmniej cieniem tego co jest na filmie. Ja z kolei obiecuję nie wyśmiewać się.
Zacytuj mi fragment z którego wynikało by że zajmuję się animacją 3D, jak chcesz to podam, ci 10 linków z fragmentami filmów animowanych które powstały 4-5 lat temu i sobie porównasz jakość
O tym, że nie zajmujesz się animacją 3D łatwo jest się domyśleć. Chodzi tylko o to, czy jesteś w stanie wykonać animację która jest przynajmniej cieniem tego szajsu z sali samobójców.
Jeżeli jest to nieprofesjonalna robota jak piszesz to każdy powinien umieć zrobić w 1/10 tego co jest na filmie.
...no chyba, że nie jest jednak tak jak piszesz, to wtedy nadal obiecuję nie wyśmiewać się.
widzisz obraz w galerii, widzisz ładny obraz, za 5 lat wchodzisz do innej galerii i widzisz paskudny obraz. A teraz pytanie za 100 pkt: czy obraz musi być na tyle prosty w wykonaniu że mógłby go namalować każdy żebyś stwierdził że jest paskudny? Nie trzeba być artystą żeby odróżniać sztukę od gówna
A teraz pytanie za 100 pkt. czy chodziło mi o to o czym piszesz? Nie trzeba być fanem SS, aby zrozumieć mój wcześniejszy tekst.
Trzeba być fanem SS żeby twierdzić że ta animacja jest dobra.
obejrzyj sobie epokę lodowcową z 2002 roku i porównaj do SS z 2011 roku wtedy może zrozumiesz o czym pisze...
To może rzeczywiście trochę konkretniej.
Porównuję filmy. W SS jest więcej nastrojowych scen.
Postacie w SS są bardziej uproszczone (są widoczne płaskie powierzchnie modeli). To uproszczenie idealnie pasuje do koncepcji filmu. Jeżeli postacie byłyby tak realistyczne jak w AVATARze to wtedy człowiek patrząc czułby, że coś nie pasuje. Jednocześnie modelarz wykazał się kunsztem i stosując takie środki wykonał bardzo estetyczny model Sylwii.
Jedziemy dalej. Kompozycja jest ok, oświetlenie ok, animacja też.
Jednak nie rozumiem o czym piszesz, postaraj się wyjaśnić mi o co ci chodzi, ale tak kawa na ławę, bez takich określeń, że "ja wiem a ty nie zrozumiesz", albo podobne...
chodzi mi o poziom animacji, jest rodem z gier z 2000 roku a troche czasu minelo od 2000go. A gdyby postacie nie byly tak uproszczone to by bylo gorzej? Nie wydaje mi sie. I te sceny walk... Zbliżenia na twarz... tak jakby te twarze mialy przekazywac jakies emocje.... dobra koniec tematu, jak ci sie podobało to no to trudno, ja już nie chce więcej o tym wspominać. Bo zwymiotuje. Animacja która miała przedstawiać "gre online" (bo to raczej gra była a nie chat) z animacja na poziomie gier za czasow Windowsa 98 w czasach Windy 7 nie pasuje mi wcale
Temat uważąm za zamknięty, nie mam więcej pytanń ani nie mam nic więcej do dodania. Pozdro
No to jest zapętlenie. Ja piszę, że animacja jest dobra, a ty, że nie. Podejrzewam że piszesz tak, bo masz niechęć do filmu i dostaje się wszystkiemu na około niezależnie,czy jest dobre..
No okey, nie ma co dalej przynudzać. No to się nie dowiem co z tym filmem jest źle.
Pozdro
Film jest zrobiony po to aby nabijać kasę na płyciutkich, mało wymagających, niby wrażliwych umysłach. Zawsze tak było, że takimi osobnikami można łatwo kierować i czerpać z nich korzyści. Dla w miarę normalnie myślącego i postrzegającego życie ten twór to zwykły gniot. Widzę, że więcej jest rozwydrzonej gówniarzerii co " w imię boga i sali samobójców " zadusiła by normalnego człowieka.