6,3 325 tys. ocen
6,3 10 1 324681
5,6 61 krytyków
Sala samobójców
powrót do forum filmu Sala samobójców

1/10

ocenił(a) film na 1

Przecież ten film to totalne dno. Tragedia nawet na 1 nie zasługuję bo to i tak za dużo.

ocenił(a) film na 7
HaryFromTibet

Jakieś rozwinięcie myśli?? Co tam było tak totalnie dennego w tym filmie??

ocenił(a) film na 1
Njall

Te wszystkie śmieszne animacje, problemy tego emosika. I to judo haha no po prostu myślałem, że zwymiotuję :)

ocenił(a) film na 7
HaryFromTibet

Dlaczego animacje są śmieszne?
Co problemy emosika?
Dlaczego judo jest hahaha?

ocenił(a) film na 2
MarekBenek

Animacje są na żenującym poziomie.
Problemy są pokazane w sposób równie żenujący, przynajmniej dla ludzi, którzy mieli podobne.

ocenił(a) film na 7
interplaygirl

Dlaczego animacje są na żenującym poziomie?
Poproszę troszeczkę konkretniej.

ocenił(a) film na 2
MarekBenek

Trochę (ale bez przesady) siedzę w środowisku grafików i animatorów, i widziałam o niebo lepsze/ładniejsze/etsetyczniejsze/przyjemniejsze dla oka animacje, nawet w etiudach studenckich.

ocenił(a) film na 1
interplaygirl

Zdradzę Ci tajemnicę, grafik tworzący tą animację jest emo.

ocenił(a) film na 7
interplaygirl

Cieszę się, że znasz się na grafice. Dzięki temu będę mógł uzyskać fachową odpowiedź.
Argument, że są lepsze animacje nie jest tutaj trafny np. zastosowanie w tym filmie takiej animacji jak w Avatarze byłoby dla mnie nawet nie celowe.
Czy animacja w filmie nie jest ładna, estetyczna, przyjemna?
Hm...chętnie się dowiem dlaczego tak nie jest. Ponieważ jak piszesz znasz się troszeczkę na graficę, więc spodziewam się, że odpowiesz mi konkretniej argumentując (np. nie na zasadzie jest tak bo ja tak uważam).
A propos tych studenckich etiud. Mam poważną wątpliwość, czy studenci w pojedynkę przy większym ograniczeniu czasowym tworzą w sposób masowy lepsze animacje. Czy mogłabyś podać jakiś link w internecie na prace takich osób ?

ocenił(a) film na 1
MarekBenek

Marek już wyjaśniam. Animacje dla mnie to jest takie nawiązanie do avatara/u a ten film u mnie od razu budzi odrazę. Problemy tego człowieczka są dla mnie absurdalne bo po co przejmować się opinią innych(zamykać w domu, a tym bardziej szukać porad w sieci). A judo chodzi mi o tą nieszczęsną scenę jak "bije" się z tym swoim kolegą... tragedia

ocenił(a) film na 7
HaryFromTibet

Rozumiem. Negatywna ocena przedstawienia pewnych scen w filmie rzutuje na ocenę całości filmu.

ocenił(a) film na 7
HaryFromTibet

Moment - to chyba niedokładnie oglądałeś ten film. W filmie "Sala samobójców" animacje komputerowe - to po prostu oddanie takiego facebooka, programu służącego do komunikacji - koleś wszedł do programu, stworzył swoją postać i komunikował się z innymi postaciami w internecie. Jak dla mnie - baaaardzo podobne były w jednym z odcinków "CSI NY" (zresztą o coś podobnego chodziło - gość szukał w programie komunikacyjnym jednej babki z zielonymi włosami). A jakoś nie słyszałem, żeby temu serialowi zarzucał nawiązania do "Avatara"...

ocenił(a) film na 2
MarekBenek

Nie znam się na garfice, siedzę w tym środowisku, a to różnica : )
Daj spokój z przesadnym ugrzecznianiem, chyba masz oczy i widziałeś, że grafika jest jak w grach komputerowych z lat 90.
Chociaż akurat w Final Fantasy była lepsza.

ocenił(a) film na 7
interplaygirl

Stwierdzenie, że grafika która nie dorównuje Final Fantasy jest żałosna biorąc pod uwagę bardzo wysoką jakość grafiki w tej grze jest dość odważne.
Mam oczy, ale tego nie widzę tego.Czy mogłabyś podać jeden tytuł gry z lat 90-tych w której animacja byłaby lepsza niż w filmie?

ocenił(a) film na 2
MarekBenek

Właśnie podałam. A w Final Fantasy zamyka się wiele części.
Wybacz, ja się na grach zbyt nie znam, mój brat zawsze grywał i się przypatrywałam.
Ale pamiętam, że przyglądałam się dobrej grafice :)

ocenił(a) film na 7
interplaygirl

Final Fantasy 8 jest z 1999 roku. Przed chwilą obejrzałem tzw. gameplay z tej gry. Grafika, animacja jest wyraźnie gorsza niż w filmie. Tak więc nie jest to dobry przykład.
Czuję, że nie będziesz potrafiła uzasadnić żenującego poziomu animacji w filmie.
Aby nie męczyć dłużej kichy mam pewną propozycję. Jeżeli obracasz się w środowisku grafików, to pogadaj z takim, co widział ten film i sprawdź, czy potwierdzi, że poziom animacji w sali samobójców jest na żenująco niskim poziomie..

ocenił(a) film na 2
MarekBenek

http://www.youtube.com/watch?v=OlfH3r780So - obejrzyj jedną z setek wstawek animacyjnych w Final Fantasy VIII i pogadamy o poziomie.

ocenił(a) film na 7
interplaygirl

Znam te kawałki. Wiele czasu temu zachwytywałem się nimi. Świetna robota.
Myślałem, że chcesz się odnieś do gier, a ty nie odnosisz się do gry tzn. gameplay-u, tylko do filmu-animacji która powstała w związku z grą. OKey, nie ma to znaczenia.
Pytanie: dlaczego ten wskazany przez ciebie świetnie zrobiony film ma świadczyć o tym, że animacja w SS to dno? Nie czuję tego. Animacja w SS nie jest gorsza.

ocenił(a) film na 2
MarekBenek

MOIM ZDANIEM, które tu wyrażam jest.

ocenił(a) film na 7
interplaygirl

Jeżeli nadal będziesz udzielać odpowiedzi typu jest tak, bo ja tak sądzę i nie przedstawijąc argumentów, to zapewnie nie dowiem się dlaczego animacja w SS jest żenująca.

MarekBenek

A dlaczego kupa śmierdzi ???

o_m_e_n

Przepraszam, że ciągle piszę o fekaliach.
Ale powszechnie wiadomo, że nie myślę, bo myślenie mnie zabija.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
o_m_e_n

Przepraszam że piszę o sobie debil, pomimo tego, że nikogo to nie interesuje

o_m_e_n

Piszę to, aby upewnić wszystkich w tym, że nie myślę, bo myślenie mnie zabija.

MarekBenek

Dlatego !!! Tępak i down będzie pytał dlaczego, bo sam nie widzi.

o_m_e_n

Przepraszam, że nadal jestem ordynarny i robię syf na forum.

o_m_e_n

Przepraszam że piszę o sobie debil, pomimo tego, że nikogo to nie interesuje

o_m_e_n_

Piszesz o sobie debil bo jesteś debilem. Dlatego powinieneś pie.rdolnąć się młotkiem w łeb zamiast podszywać się pod kogoś podając podobny nick i licząc, że podobny tobie debil pomyśli, że to ja.

o_m_e_n

o_m_e_n_

Dlatego powinieneś pie.rdolnąć się młotkiem w łeb zamiast podszywać się pod kogoś podając podobny nick i licząc, że podobny tobie debil pomyśli, że to ja.

o_m_e_n

o_m_e_n

Przepraszam, że używam wulgaryzmów w stosunku do innych forumowiczów i zaśmiecam głupimi postami forum.
Ale powszechnie wiadomo, że nie myślę, bo myślenie mnie zabija

o_m_e_n_

Dlatego powinieneś pie.rdolnąć się młotkiem w łeb zamiast podszywać się pod kogoś podając podobny nick i licząc, że podobny tobie debil pomyśli, że to ja.

o_m_e_n

Przepraszam, że używam wulgaryzmów w stosunku do innych forumowiczów i zaśmiecam głupimi postami forum.
Ale powszechnie wiadomo, że nie myślę, bo myślenie mnie zabija

o_m_e_n_

o_m_e_n

Przepraszam, ze zaśmiecam forum.

ocenił(a) film na 7
o_m_e_n_

Brak mi słów...

o_m_e_n_

ocenił(a) film na 10
HaryFromTibet

ON NIE BYŁ EMO ANI GEJEM!