6,3 325 tys. ocen
6,3 10 1 324784
5,6 61 krytyków
Sala samobójców
powrót do forum filmu Sala samobójców

Nie potrafię jednoznacznie ocenić tego filmu, jeżeli chodzi o podejście techniczne to film
nakręcony naprawdę bardzo dobrze: Scenografia, muzyka, kamera wszystko łączy się w
ciekawą całość. Gra aktorska czasem powiewa plastikiem, ale biorąc pod uwagę polskie
realia i tak jestem pod wrażeniem.

No i to by było na tyle o rzeczach mało istotnych(przede wszystkim chciałbym zaznaczyć, że
jestem normalnym nastolatkiem bez określonej przynależności subkulturowej). Film
wciągnął mnie w ciekawą historię o rozpieszczonych gówniarzach z prywatnych szkół,
których życie nie miało okazji nauczyć jak to jest "nie mieć" więc ciężko mi się też utożsamić
z jakąkolwiek filmową postacią, co nie zmienia faktu, że po seansie spojrzałem odrobinę
inaczej na pewne sprawy (min. internet, znajomości, moda, rodzina) i głównie z tego
powodu polecam go obejrzeć, bo kto wie, może jakiś tchórz, który podjął decyzje o
samobójstwie jednak drugi raz to przemyśli.

Dla leniwych - polecam.

ocenił(a) film na 10
switaz

Mnie film wciągnał jak studnia. Wczoraj obejrzałam go dwa razy, ale pierwszy raz z największym ładunkiem emocji. Poruszył mnie bo sama jestem trochę nadwarązliwa i nieprzystosowana do brutalnych realiów naszych czasów, a druga kwestia to rodzice, sama jestem młoda matką i już teraz boję się o siebie i o swojego syna. Czy stanę się kim takimś jak rodzice Dominika....