Kto u diabła tagował ten film? Animacje to rozumiem, Romans też by na siłę przeszedł (chociaż film romantyczny to to nie jest), ale Thriller!? O.o
Ten film to przede wszystkim DRAMAT, jak nie MELODRAMAT. Z thillerem nie ma nic wspólnego, a w nazwie melodramat zawiera się już romans, więc byłby zbędny.
Dreszczowiec (ang. thriller) – rodzaj utworu sensacyjnego, powieści, filmu lub serialu telewizyjnego, mającego wywołać u czytelnika bądź widza dreszcz emocji. Wykorzystuje on głównie napięcie, niepewność i tajemniczość jako główne elementy utworu. Fabuła podąża w kierunku punktu kulminacyjnego. Napięcie zazwyczaj pojawia się, gdy główny bohater znajduje się w niebezpiecznej sytuacji, z której ucieczka wydaje się niemożliwa. Życie bohatera zazwyczaj jest zagrożone, ponieważ niespodziewanie lub nieświadomie znalazł się w śmiertelnym zagrożeniu, lub potencjalnie niebezpiecznej sytuacji. W zależności od podgatunku fabuła thrillera opiera się zwykle na obronie jakiegoś dobra - życia ludzkiego, państwa, społeczności; zaskakujące rozwiązanie akcji następuje pod koniec utworu. Prekursorem thrillera w filmie był Alfred Hitchcock (Ptaki). W literaturze elementy thrillera pojawiają się od lat 60. XX wieku (m.in. u Fredericka Forsytha, Alistaira MacLeana).
Ja musze zwrócić uwagę na jakość filmu. Dawno nie widziałem takiego polskiego kina. Mam na myśli dramatu. Może zawyżyłem swoją ocene. Strona techniczna udana jak najbardziej. Pozdrawiam