6,3 325 tys. ocen
6,3 10 1 324870
5,6 61 krytyków
Sala samobójców
powrót do forum filmu Sala samobójców

Arcydzieło

ocenił(a) film na 10

Mowcie sobie co chcecie, mnie film poprostu powalił na kolana... Świetna gra aktorów, Jakub poprosty rewelacyjnie. Taką rolę jest trudno zagrać a on sobie poradził świetnie. Nie myślałam że polski film może byc taki dobry... Ryczałam chyba z 10 razy, mnie poruszył bardzo!! Rewelacyjnie, brawo dla reżysera... ;)

ocenił(a) film na 7
michaska93

Zgadzam się z Tobą. Niestety, wiele osób nie rozumie przekazu tego filmu. ;c

ocenił(a) film na 5
michaska93

Arcydzieło? Tak jak Zmierzch? Ludzie.

ocenił(a) film na 8
cizma

hm nie wiem skad się wzial w tym wątku 'zmierzch' i co to ma do rzeczy.
Ludzie róznią się charakterami i wytrzymalością na pewne aspekty rzeczywistosci w której funkcjonują, to czego jedna osoba nie zauwaza dla innej moze stac sie ogromnym problemem. Film pokazuje wpływ krótkich chwil, kilku sytuacji które doprowadzają do brzydkiego końca. Jest dobry. Bardzo dobry. Nie można powiedziec ze 'się podoba' , on nie ma się podobac

ocenił(a) film na 7
cizma

No właśnie, co ma tu Zmierzch do rzeczy? oO

ocenił(a) film na 1
sebuuu98

ten film to nie zadne arcydzieło tylko przekoloryzowana historyjka o zagubionym chłopcu to dopiero jest załosne
zmierzch ma do do sali samobójców ze oba filmy sa najgorszymi filmami we wszechswiecie

ocenił(a) film na 8
RobertJova17

Powiedział człowiek, który ocenił Rocky 4 na 10/10 :DD

ocenił(a) film na 1
delurr

bo rocky 4 jest zajebistym filmem i każdy normalny człowiek o tym wie:)

ocenił(a) film na 7
cola_1988

LMAO

ocenił(a) film na 2
RobertJova17

Nie wiem, ostatnio jakaś moda się zrobiła że panienkom podobają się lalusie z malowanymi paznokciami, spodniami rurkami, zagubionymi w społeczeństwie, po próbach samobójczych (bo to takie prawdziwe i twarde!), najlepiej z bogatymi starymi i dużym kieszonkowym (nawet gdy już jest po LO i jest dorosły! tzn w sensie wiekowym, bo przecież nie emocjonalnym..)
Za moich czasów rówieśniczki kochały się w Bondzie, Cage'u, Johnym Deepie, itd. A dziś? Pattisony i inne patałachy. Męskość schodzi na drugi plan, liczy się malowanie oczek, wrażliwość na pokaz i depresja na pokaz (Na pokaz - prawdziwa depresja to zupełnie inny, dosyć bardziej poważny problem, w którym ewentualne próby samobójcze są próbami samobójczymi, a nie próbami zwrócenia na siebie uwagi...).
Jednak nie przeszkadza to zbytnio - dojrzałe i znające smak życia dziewuchy zawsze będą, tylko próżno ich szukać wśród fanek Gierszala czy czegoś tam...

PS. Gierszal, chlopie, nic do Ciebie nie mam, wiadomo taka rola, a kasa się liczy, piszę że nic do Ciebie nie mam bo blond wyglądasz jeszcze jak człowiek :)

ocenił(a) film na 10
michaska93

Zgadzam się z michaska93, ten film jest genialny.
Nie ma nawet porównania do "Zmierzchu", który jest tandetny i tworzony dla mas.

ocenił(a) film na 10
kasia86_filmweb

"Zmierzch'' nie jest tandetny, ale jest zupełnie inny niż sala i ja nie widze tutaj żadnego porównania. Sala jest o niebo lepsza

ocenił(a) film na 10
reliance

Proszę Cię, kto w XXI wieku ogląda filmy o wampirach :D

użytkownik usunięty
kasia86_filmweb

Ja tam do zmierzchu nic nie mam ale masz racje Sala jest o wiele lepsza :)

ocenił(a) film na 10
kasia86_filmweb

JA:D nie no, ja poprostu kocham wampiry,wilkołaki, anioły i te de i te pe, więc może dlatego. nie żebym była jakąś psychofanką Pattinsona bo nie jestem.

ocenił(a) film na 10
reliance

Ja nie znoszę takich filmów, dla mnie to bajki ;)
A ja jutro idę znowu na "Salę" :P Trzeba się przygotować psychicznie...

ocenił(a) film na 10
kasia86_filmweb

Może i bajki, ale napewno lepsze niż bezwartościowe komedie ; )
Szczęściara! Dużo bym dała by móc obejrzeć to kolejny raz... No cóż.. niedługo sierpień..DVD już na mnie czeka w Empiku, mimo że jeszcze o tym nie wie:D

ocenił(a) film na 10
reliance

Wszystko lepsze od głupkowatych komedii ;)
A ja nie wiem czy się z tego cieszyć, że znowu zobaczę ten film, pewnie mnie dobije i zniszczy znowu.
Zresztą, napiszę po seansie jak go odebrałam 3 raz ;)
Ja za to zazdroszczę Ci tego DVD, sądzę, że rozejdzie się jak świeże bułeczki :D

kasia86_filmweb

aaaaaa to już jutro. a weź! znowu sobie salę obejrzysz pfff ;D

ocenił(a) film na 10
niemamczasu

Zazdrośnice :P
Zajrzałabyś czasem na pocztę :P

kasia86_filmweb

e tam zazdrośnice ahaha :D
zajrzałam, mam nadzieję, ze moja wiadomość Ci doszła :)

ocenił(a) film na 10
kasia86_filmweb

No, potem znowu kilka tygodni przemyśleń. Mimo wszystko ja musze obejrzeć jeszcze raz, nie boję się tego psychicznego walnięcia w twarz (ahah jak napisałam :D) bo wiem,że jest to czasami potrzebne.

ocenił(a) film na 10
reliance

Jestem już po "walnięciu"... Warto.

ocenił(a) film na 1
kasia86_filmweb

to juz jest chore;p jakie psychiczne walnięcie??

ocenił(a) film na 10
cola_1988

Takie, którego Ty pewnie nigdy nie będziesz mieć po tym filmie.

ocenił(a) film na 10
kasia86_filmweb

mogłabym napisać to samo zdanie, chociaż wprowadziłabym małą poprawkę - nie ''pewnie'' ale ''na pewno'' Kasiu ; ))

ocenił(a) film na 10
reliance

Wybacz za to niedopatrzenie :D
NA PEWNO :)

ocenił(a) film na 7
kasia86_filmweb

omg, wielu ludzi... nie mówię tutaj o Zmierzchu, ale słyszałeś o czymś takim jak klasyka?

ocenił(a) film na 10
sebuuu98

"Zmierzch" i klasyka ? Proszę Cię.

ocenił(a) film na 7
kasia86_filmweb

Przecież napisałem, że mówię teraz o Zmierzchu...

ocenił(a) film na 7
sebuuu98

nie mówię*

ocenił(a) film na 7
michaska93

Dla mnie też ARCYDZIEŁO i koniec kropka, bez dyskusji.
"Zmierzch" i klasyka ? Proszę Cię - No właśnie w dupę sobie wsadźcie Zmierzch "Sala Samobójców" Miliard razy lepsza!!!!!!